Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sabdulkadir Uraloğlu’nun 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Ülke Gündemi (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 29.08.2023 - 20:39, Güncelleme: 29.08.2023 - 20:39 3823+ kez okundu.
 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sabdulkadir Uraloğlu’nun 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Bugün, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yıldönümünü, büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz.
Bugün, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yıldönümünü, büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Tarih boyunca birlik ve beraberliğimizi yıkmaya tevessül eden her türlü girişimi boşa çıkaran aziz milletimiz, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da elde ettiği büyük zaferle birlikte ayrılmaz bir bütün olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir. Büyük taarruz neticesinde işgal altındaki vatan topraklarımız düşmandan arındırılmış ve İstiklal Savaşımız hak ettiği büyük zaferle taçlanmıştır. Elde edilen bu destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır. Bu bakımdan, 30 Ağustos hepimizin ortak bayramıdır, hepimiz için bir iftihar vesilesidir. Bugün bizlere düşen, bütün imkânsızlıklara, türlü zorluklara rağmen kurduğumuz Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhu içinde daha da yüceltmek, daha da güçlendirmek olmalıdır. Çok şükür ki, bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan Cumhuriyetimiz, aziz milletimizin azmi ve gayreti sayesinde her geçen gün daha da kalkınmakta, daha da güçlenmektedir. Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcında, artan üretim kapasitesi, rekorlar kıran ihracatı, savunma sanayiinde hayata geçirdiği projeleri ve bölgesel sorunların çözümünde üstlendiği sorumluluklarla Türkiye, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolunda kararlı ve emin adımlarla ilerlemektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak bizler de insan, veri ve yük taşımanın ötesine geçerek ülkemizin, “küresel lojistik bir güç olma” ve “dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme” hedefleri doğrultusunda mega projelerimizi birbiri ardına hayata geçiyoruz. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi ve 1915 Çanakkale Köprüleri, İstanbul Havalimanı, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı gibi küresel ölçekli projeler ile jeostratejik konumumuzun gereğini en iyi şekilde değerlendirerek, ülkemizi uluslararası alanda vazgeçilmez bir düzeye taşıdık. Türkiye’de altyapıyı tamamladık ve şimdi Türkiye Yüzyılı ile hızlanarak yeni bir tarihi başlangıca hazırlanıyor, 2053 hedeflerimiz doğrultusunda yeni bir ulaşım çağına giriyoruz. Bu çağ; daha güvenli ve çevreye duyarlı, mobilite, dijitalleşme ve lojistik dinamikleriyle şekillenen, yeni bir dönem olacaktır. Bu düşüncelerle bizlere bu zaferi armağan eden Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle, şükranla yad ediyor; tüm şehitlerimize ve gazilerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Aynı şekilde, bugün, yurt içinde teröre karşı üstün bir mücadele yürüten, bölgesel ve küresel barışın tesisi için yurt dışında görev üstlenen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına da şükranlarımı sunuyorum.  Büyük Zafer'in 101. yılı münasebetiyle milletimizin Zafer Bayramı’nı tekrardan en kalbi duygularımla kutluyor, bütün vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum.
Bugün, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yıldönümünü, büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz.

Bugün, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yıldönümünü, büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz.

Tarih boyunca birlik ve beraberliğimizi yıkmaya tevessül eden her türlü girişimi boşa çıkaran aziz milletimiz, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da elde ettiği büyük zaferle birlikte ayrılmaz bir bütün olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir.

Büyük taarruz neticesinde işgal altındaki vatan topraklarımız düşmandan arındırılmış ve İstiklal Savaşımız hak ettiği büyük zaferle taçlanmıştır. Elde edilen bu destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır. Bu bakımdan, 30 Ağustos hepimizin ortak bayramıdır, hepimiz için bir iftihar vesilesidir.

Bugün bizlere düşen, bütün imkânsızlıklara, türlü zorluklara rağmen kurduğumuz Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhu içinde daha da yüceltmek, daha da güçlendirmek olmalıdır.

Çok şükür ki, bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan Cumhuriyetimiz, aziz milletimizin azmi ve gayreti sayesinde her geçen gün daha da kalkınmakta, daha da güçlenmektedir.

Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcında, artan üretim kapasitesi, rekorlar kıran ihracatı, savunma sanayiinde hayata geçirdiği projeleri ve bölgesel sorunların çözümünde üstlendiği sorumluluklarla Türkiye, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolunda kararlı ve emin adımlarla ilerlemektedir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak bizler de insan, veri ve yük taşımanın ötesine geçerek ülkemizin, “küresel lojistik bir güç olma” ve “dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme” hedefleri doğrultusunda mega projelerimizi birbiri ardına hayata geçiyoruz.

Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi ve 1915 Çanakkale Köprüleri, İstanbul Havalimanı, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı gibi küresel ölçekli projeler ile jeostratejik konumumuzun gereğini en iyi şekilde değerlendirerek, ülkemizi uluslararası alanda vazgeçilmez bir düzeye taşıdık.

Türkiye’de altyapıyı tamamladık ve şimdi Türkiye Yüzyılı ile hızlanarak yeni bir tarihi başlangıca hazırlanıyor, 2053 hedeflerimiz doğrultusunda yeni bir ulaşım çağına giriyoruz. Bu çağ; daha güvenli ve çevreye duyarlı, mobilite, dijitalleşme ve lojistik dinamikleriyle şekillenen, yeni bir dönem olacaktır.

Bu düşüncelerle bizlere bu zaferi armağan eden Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle, şükranla yad ediyor; tüm şehitlerimize ve gazilerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum.

Aynı şekilde, bugün, yurt içinde teröre karşı üstün bir mücadele yürüten, bölgesel ve küresel barışın tesisi için yurt dışında görev üstlenen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına da şükranlarımı sunuyorum.

 Büyük Zafer'in 101. yılı münasebetiyle milletimizin Zafer Bayramı’nı tekrardan en kalbi duygularımla kutluyor, bütün vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.