CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek Fırtınadan Zarar Gören Çiftçilere Yapılan Ödemeleri TBMM’ye Taşıdı

Politika 20.02.2019 - 20:26, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1795+ kez okundu.
 

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek Fırtınadan Zarar Gören Çiftçilere Yapılan Ödemeleri TBMM’ye Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Rafet Zeybek 24 Ocak 2019 tarihinde ve takip eden günlerde Antalya’nın Kumluca, Finike, Kemer, Serik, Demre, Kaş, Korkuteli, Döşemealtı, Muratpaşa, Konyaaltı, Aksu, Manavgat, Alanya ve Elmalı ilçelerini etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle ekili alanları ve mahsulleri zarar gören çiftçilere yapılması gereken ve geciken ödemeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Rafet Zeybek, maliyet baskısı altında ezilen çiftçinin olumsuz hava koşullarından doğan zararlar ile de zor günler geçirdiğini belirterek, “TARSİM kapsamı dışında kalan çiftçilere ödeme yapılmış mıdır? Ödeme yapılmadıysa ödemeler ne zaman yapılacaktır?” dedi. Yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda talebi karşılayan Antalyalı üreticilerin tekrar üretime başlaması için zararlarının biran önce karşılanması gerektiğini belirten CHP’li Zeybek, önergesinde hala kamuoyu ile net bir şekilde açıklanmayan zararın etkilendiği tarım alanı ve zararın toplam maliyetinin ne olduğunu da sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk günkü açıklamalarında zararın 100 milyon civarında olduğu bilgisi vermesi ancak sonrasında zararın boyutunun bu rakamın çok üstünde olduğunu belirten Zeybek, soru önergesinde ayrıca “Gelecekte olası benzer hava koşullarının üretim alanlarında yaratacağı durumlar için kapsamlı bir çalışma yapılacak mıdır? Bu çalışma üreticilerle ve kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?” dedi.   

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Rafet Zeybek 24 Ocak 2019 tarihinde ve takip eden günlerde Antalya’nın Kumluca, Finike, Kemer, Serik, Demre, Kaş, Korkuteli, Döşemealtı, Muratpaşa, Konyaaltı, Aksu, Manavgat, Alanya ve Elmalı ilçelerini etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle ekili alanları ve mahsulleri zarar gören çiftçilere yapılması gereken ve geciken ödemeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Rafet Zeybek, maliyet baskısı altında ezilen çiftçinin olumsuz hava koşullarından doğan zararlar ile de zor günler geçirdiğini belirterek, “TARSİM kapsamı dışında kalan çiftçilere ödeme yapılmış mıdır? Ödeme yapılmadıysa ödemeler ne zaman yapılacaktır?” dedi.

Yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda talebi karşılayan Antalyalı üreticilerin tekrar üretime başlaması için zararlarının biran önce karşılanması gerektiğini belirten CHP’li Zeybek, önergesinde hala kamuoyu ile net bir şekilde açıklanmayan zararın etkilendiği tarım alanı ve zararın toplam maliyetinin ne olduğunu da sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk günkü açıklamalarında zararın 100 milyon civarında olduğu bilgisi vermesi ancak sonrasında zararın boyutunun bu rakamın çok üstünde olduğunu belirten Zeybek, soru önergesinde ayrıca “Gelecekte olası benzer hava koşullarının üretim alanlarında yaratacağı durumlar için kapsamlı bir çalışma yapılacak mıdır? Bu çalışma üreticilerle ve kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?” dedi.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.