Antalya’da 10 Ton İpekböceği Yaş Kozası Üretiliyor

Asayiş 28.05.2019 - 13:46, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1636+ kez okundu.
 

Antalya’da 10 Ton İpekböceği Yaş Kozası Üretiliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince her aşaması titizlikle kontrol edilen ipekböceği üretimi hasat mevsimi Antalya’nın Alanya ilçesinde gerçekleştirilen yaş koza alımlarıyla başladı.
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen “Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak Bitkisel ve hayvansal üretimde daima üreticilerimizin yanındayız. Teknik personelimiz vasıtasıyla üreticilerimizle sürekli iletişim halinde olup onlara her türlü desteği sağlıyoruz. Tarımda zaman yönetiminin öneminin farkında olarak ayrıca Bakanlığımızın yapmış olduğu desteklemelerden, bitkisel üretim ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin ivedilikle faydalanması için eldeki imkânları hızlı, verimli ve etkili bir şekilde kullanıyoruz. Bu sayede üretimde verim ve ekonomideki katma değerin artmasını sağlıyoruz. Tarımsal sanayi ülke ekonomisi için son derece önemlidir. Tarımdaki katma değerin artırılması tarım ve sanayinin ortak çalışması ile mümkündür. Bu minvalde İpekböceği kozası endüstriyel üretim için önemli bir unsurdur. Özellikle tekstil sektörü için ayrı bir öneme sahip olan ipekböceği kozası katma değerinin yüksek olmasından ötürü üreticiler içinde ciddi bir gelir kapısıdır. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak katma değeri yüksek ürünlere ayrı bir ehemmiyet gösteriyoruz. İpekböceği kozası da bu ürünlerin başında geliyor. Antalya’da halen 51 mahallede 318 üretici ipekböceği yetiştiriciliği yapıyor. Bu kapsamda 972 Sayılı Koza Birlik Kooperatifi tarafından bu yıl üreticilere her bir kutu içerisinde 20.000 yumurta bulunan 419 kutu ipekböceği yumurtası dağıtıldı. Tarım ve Orman Bakanlığınca desteklenen ipekböceği yetiştiriciliği meyvesini vermeye başladı ve bu yılın ilk hasadı Alanya ilçesinde yaş koza alımı ile başladı. 2019 yılı için beklenen yaş koza üretim miktarı 10 ton. Bakanlıkça üreticilerimize yaş koza için kilo başına 50 TL destekleme ödemesi yapılıyor.” Dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince her aşaması titizlikle kontrol edilen ipekböceği üretimi hasat mevsimi Antalya’nın Alanya ilçesinde gerçekleştirilen yaş koza alımlarıyla başladı.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen “Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak Bitkisel ve hayvansal üretimde daima üreticilerimizin yanındayız. Teknik personelimiz vasıtasıyla üreticilerimizle sürekli iletişim halinde olup onlara her türlü desteği sağlıyoruz. Tarımda zaman yönetiminin öneminin farkında olarak ayrıca Bakanlığımızın yapmış olduğu desteklemelerden, bitkisel üretim ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin ivedilikle faydalanması için eldeki imkânları hızlı, verimli ve etkili bir şekilde kullanıyoruz. Bu sayede üretimde verim ve ekonomideki katma değerin artmasını sağlıyoruz.

Tarımsal sanayi ülke ekonomisi için son derece önemlidir. Tarımdaki katma değerin artırılması tarım ve sanayinin ortak çalışması ile mümkündür. Bu minvalde İpekböceği kozası endüstriyel üretim için önemli bir unsurdur. Özellikle tekstil sektörü için ayrı bir öneme sahip olan ipekböceği kozası katma değerinin yüksek olmasından ötürü üreticiler içinde ciddi bir gelir kapısıdır. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak katma değeri yüksek ürünlere ayrı bir ehemmiyet gösteriyoruz. İpekböceği kozası da bu ürünlerin başında geliyor.

Antalya’da halen 51 mahallede 318 üretici ipekböceği yetiştiriciliği yapıyor.

Bu kapsamda 972 Sayılı Koza Birlik Kooperatifi tarafından bu yıl üreticilere her bir kutu içerisinde 20.000 yumurta bulunan 419 kutu ipekböceği yumurtası dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığınca desteklenen ipekböceği yetiştiriciliği meyvesini vermeye başladı ve bu yılın ilk hasadı Alanya ilçesinde yaş koza alımı ile başladı. 2019 yılı için beklenen yaş koza üretim miktarı 10 ton. Bakanlıkça üreticilerimize yaş koza için kilo başına 50 TL destekleme ödemesi yapılıyor.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.