Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın’dan Hıdrellez Mesajı

Politika 06.05.2020 - 00:35, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2209+ kez okundu.
 

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın’dan Hıdrellez Mesajı

(ABP) Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın Hıdrellez Bayramı Nedeniyle Mesaj Yayınladı.
Genel Başkan Yalçın mesajında şu ifadelere yer verdi; “Baharın müjdecisi, yeni bir yılın umudu olarak kuşaktan kuşağa aktarılan her yıl geleneksel olarak kutlanan Hıdırellez, baharın gelişinin ve doğanın yeniden canlanmasının müjdecisidir. Hıdırellez, geçmişi Mezopotamya ve Orta Asya’ya kadar uzanan bizim kültürümüzde olduğu gibi birçok farklı kültürde de yazın başlangıcı olarak kutlanmakta, Hz. Hızır ile İlyas Peygamber’in yılda bir defa bir araya geldikleri gün olarak kabul edilmektedir. Ülkemizde coşkuyla kutlanan Hıdırellez, hoşgörü ve yardımlaşma anlayışı üzerine kurulu barışa ve kardeşliği de katkı sağlayan geleneklerimiz arasında yer almakta olup gelecek nesillere de aktarılarak yaşatılması gereken önemli kültürel miraslarımızdandır. Tarihi boyunca doğayla uyumlu ve doğa ile iç içe yaşayan Milletimiz, bin yıllık tarihinin zengin kültürel miraslarından Hıdırellez’i özüne uygun olarak korumuş ve kuşaktan kuşağa aktarmıştır. Tıpkı Nevruz gibi, dil, din ve ırk ayrımı yapılmaksızın farklı kültürlerin bir arada kutladığı, İnsanların birbirleriyle birleştiği, kaynaştığı, yardımlaştığı, hoşgörü ve yardımlaşma anlayışı üzerine kurulu olan Hıdırellez, dünya barışına da çok önemli katkı sağlamaktadır. Tüm vatandaşlarımın dostluğu, kardeşliği pekiştiren ve doğa sevgisini bizlere hatırlatan baharın müjdecisi Hıdırellez Bayramını en kalbi duygularımla tebrik eder, Covid 19 nedeniyle evlerimizde buruk  kutladığımız bayramın Milletimize  sağlık, mutluluk, huzur, kazanç ve bereket getirmesini diliyorum” dedi  
(ABP) Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın Hıdrellez Bayramı Nedeniyle Mesaj Yayınladı.

Genel Başkan Yalçın mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Baharın müjdecisi, yeni bir yılın umudu olarak kuşaktan kuşağa aktarılan her yıl geleneksel olarak kutlanan Hıdırellez, baharın gelişinin ve doğanın yeniden canlanmasının müjdecisidir.

Hıdırellez, geçmişi Mezopotamya ve Orta Asya’ya kadar uzanan bizim kültürümüzde olduğu gibi birçok farklı kültürde de yazın başlangıcı olarak kutlanmakta, Hz. Hızır ile İlyas Peygamber’in yılda bir defa bir araya geldikleri gün olarak kabul edilmektedir.

Ülkemizde coşkuyla kutlanan Hıdırellez, hoşgörü ve yardımlaşma anlayışı üzerine kurulu barışa ve kardeşliği de katkı sağlayan geleneklerimiz arasında yer almakta olup gelecek nesillere de aktarılarak yaşatılması gereken önemli kültürel miraslarımızdandır. Tarihi boyunca doğayla uyumlu ve doğa ile iç içe yaşayan Milletimiz, bin yıllık tarihinin zengin kültürel miraslarından Hıdırellez’i özüne uygun olarak korumuş ve kuşaktan kuşağa aktarmıştır.

Tıpkı Nevruz gibi, dil, din ve ırk ayrımı yapılmaksızın farklı kültürlerin bir arada kutladığı, İnsanların birbirleriyle birleştiği, kaynaştığı, yardımlaştığı, hoşgörü ve yardımlaşma anlayışı üzerine kurulu olan Hıdırellez, dünya barışına da çok önemli katkı sağlamaktadır.

Tüm vatandaşlarımın dostluğu, kardeşliği pekiştiren ve doğa sevgisini bizlere hatırlatan baharın müjdecisi Hıdırellez Bayramını en kalbi duygularımla tebrik eder, Covid 19 nedeniyle evlerimizde buruk  kutladığımız bayramın Milletimize  sağlık, mutluluk, huzur, kazanç ve bereket getirmesini diliyorum” dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.