Dr. Tuba Vural Çokal 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Politika 07.03.2021 - 17:53, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1855+ kez okundu.
 

Dr. Tuba Vural Çokal 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Ak Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda; kadınların, toplumların ve insanlığın bugünün koruyucusu, geleceğinin ise mimarları olduğunu ifade etti.
Ak Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda; kadınların, toplumların ve insanlığın bugünün koruyucusu, geleceğinin ise mimarları olduğunu ifade etti. Kadınların, elde ettikleri başarılar ile kendilerine fırsat verildiğinde neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdiğini kaydeden Dr. Tuba Vural Çokal; “Ülkemizde ve tüm dünyada kadınların, hayatın her alanında başarıdan başarıya koştuğunu, çok önemli görevleri hakkıyla yerini getirdiğini görüyoruz. Özellikle COVID-19 sürecinde kadınlar bir kez daha öne çıktı. Bir yandan mesleklerini büyük bir özveri ile yaparken diğer yandan ailelerini ve içinde bulundukları toplumları bu virüse karşı korudular. Kadınların mücadelesi ve kararlılığı sayesinde insanlık geleceğe umutla bakabiliyor” dedi. Ülkelerin ancak kadınlarla büyüyebileceğini ve ilerleyebileceğini belirten Dr. Tuba Vural Çokal; “Büyük ve güçlü ülkeleri kadınlar inşa eder ve kadınlar muhafaza eder. Kadınlar sayesinde her şey güzelleşir, anlam kazanır. Kadınların yok sayıldığı toplumlar ise karanlıkta kalmaya mahkûmdur. Türk kadını ise farklıdır ve özeldir. Her şeyden önce çok büyük bir kültürün ve medeniyetin koruyucuları ve gelecek nesillere emanet edecek taşıyıcılarıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ diyerek Türkiye’yi kadınların inşa edeceğine inanmış ve Türk kadınına yaşadığı dönemin çok ötesinde haklar vermiştir. Kadınlarımız da yüzüncü yılına emin adımlarla ilerlediğimiz Cumhuriyet tarihimiz boyunca elde ettikleri başarılar ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yanıltmamış büyük ve güçlü Türkiye’nin mimarları olmuşlardır. Bugün de büyük ve güçlü gelecek idealine kararlı adımlarla yürüyen Türkiye’nin arkasında inançlı ve kararlı kadınlar var” değerlendirmesinde bulundu. Kadına yönelik şiddet sorununun da tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam ettiğini aktaran Dr. Tuba Vural Çokal mesajını şöyle sürdürdü; “Kadına yönelik şiddet, acizliğin, yetersizliğin, kendine güvensizliğin yansımasıdır. Kadınlara sosyal medya mecralarında da saldırıların arttığını ve kadınlara kadın bedeni üzerinden hakaretler edildiğini görüyoruz. Bizler kadına karşı şiddetle mücadele etmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı’nda kadınların korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi için yeni düzenlemelere yer verildi. Bunlar çok değerli ve çok önemli adımlar. Bu sorunu hep beraber aşacak ve hayatımızdan çıkartacağız. Ben 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, şiddetin kurbanı olarak hayatlarını kaybeden kadınlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum.  Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”
Ak Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda; kadınların, toplumların ve insanlığın bugünün koruyucusu, geleceğinin ise mimarları olduğunu ifade etti.

Ak Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda; kadınların, toplumların ve insanlığın bugünün koruyucusu, geleceğinin ise mimarları olduğunu ifade etti.

Kadınların, elde ettikleri başarılar ile kendilerine fırsat verildiğinde neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdiğini kaydeden Dr. Tuba Vural Çokal; “Ülkemizde ve tüm dünyada kadınların, hayatın her alanında başarıdan başarıya koştuğunu, çok önemli görevleri hakkıyla yerini getirdiğini görüyoruz. Özellikle COVID-19 sürecinde kadınlar bir kez daha öne çıktı. Bir yandan mesleklerini büyük bir özveri ile yaparken diğer yandan ailelerini ve içinde bulundukları toplumları bu virüse karşı korudular. Kadınların mücadelesi ve kararlılığı sayesinde insanlık geleceğe umutla bakabiliyor” dedi.

Ülkelerin ancak kadınlarla büyüyebileceğini ve ilerleyebileceğini belirten Dr. Tuba Vural Çokal; “Büyük ve güçlü ülkeleri kadınlar inşa eder ve kadınlar muhafaza eder. Kadınlar sayesinde her şey güzelleşir, anlam kazanır. Kadınların yok sayıldığı toplumlar ise karanlıkta kalmaya mahkûmdur. Türk kadını ise farklıdır ve özeldir. Her şeyden önce çok büyük bir kültürün ve medeniyetin koruyucuları ve gelecek nesillere emanet edecek taşıyıcılarıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ diyerek Türkiye’yi kadınların inşa edeceğine inanmış ve Türk kadınına yaşadığı dönemin çok ötesinde haklar vermiştir. Kadınlarımız da yüzüncü yılına emin adımlarla ilerlediğimiz Cumhuriyet tarihimiz boyunca elde ettikleri başarılar ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yanıltmamış büyük ve güçlü Türkiye’nin mimarları olmuşlardır. Bugün de büyük ve güçlü gelecek idealine kararlı adımlarla yürüyen Türkiye’nin arkasında inançlı ve kararlı kadınlar var” değerlendirmesinde bulundu.

Kadına yönelik şiddet sorununun da tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam ettiğini aktaran Dr. Tuba Vural Çokal mesajını şöyle sürdürdü; “Kadına yönelik şiddet, acizliğin, yetersizliğin, kendine güvensizliğin yansımasıdır. Kadınlara sosyal medya mecralarında da saldırıların arttığını ve kadınlara kadın bedeni üzerinden hakaretler edildiğini görüyoruz. Bizler kadına karşı şiddetle mücadele etmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı’nda kadınların korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi için yeni düzenlemelere yer verildi. Bunlar çok değerli ve çok önemli adımlar. Bu sorunu hep beraber aşacak ve hayatımızdan çıkartacağız. Ben 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, şiddetin kurbanı olarak hayatlarını kaybeden kadınlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum.  Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.