Efsane Müdür, ‘Kepez’de Asayiş Berkemal’ Dedi

Gündem 09.03.2022 - 23:07, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 3166+ kez okundu.
 

Efsane Müdür, ‘Kepez’de Asayiş Berkemal’ Dedi

Antalya eski İl Emniyet Müdürü ve yazar Feyzullah Arslan, 4. Kepez Kitap Fuarı’na katıldı. ‘Kepez’de Asayiş Berkemal’ diyen yazarın, söyleşi konuğu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu.
Antalya eski İl Emniyet Müdürü ve yazar Feyzullah Arslan, 4. Kepez Kitap Fuarı’na katıldı. ‘Kepez’de Asayiş Berkemal’ diyen yazarın, söyleşi konuğu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu. Kepez Belediyesi’nin 4. Kitap Fuarı, Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde her gün onlarca yazarı hayranlarıyla buluşturuyor. Bu yıl oku teması ile kapılarını açan fuara, Antalya eski İl Emniyet Müdürü ve yazar Feyzullah Arslan da hayranlarıyla bir araya geldi. Emekli emniyet müdürü ve yazar Arslan, güldüren ve güldürürken de düşündüren polisiye anılarını katılımcılarla paylaştı. Söyleşiye başlamadan önce 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutlayan Arslan, “Kepez’de asayişin berkemal olmasında kadın eli var. Hani derler ya; ‘Elinin hamuruyla erkek işine karışma…’  Artık kadınlar her işe karışıyor. Asayişte berkemal. Dünyayı kadınların gözünden görseydik her şey çok daha güzel olurdu. “ dedi. 2006-2009 yılları arasında Antalya Emniyet Müdürlüğü yaptığını ve bu şehirden ayrılırken Antalya’nın en geri kalmış ilçesinin Kepez olduğunu hatırlatan Arslan, “Şimdi dönüp baktığımda Antalya’nın en ileri ilçesi Kepez… En çok girişimi kaydeden ilçe. Bunun sebebi kim, yöneticiler. Ben emeği geçen herkesi kutluyorum.  Kepez de asayiş berkemal.” diye konuştu.  EN ZENGİN KÜTÜPHANE Yazar Feyzullah Arslan’ın ‘Kepez’de Asayiş Berkemal’ adlı söyleşisinin misafir konuğu da 4. Kepez Kitap Fuarı’nın ev sahibi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu. Yazar Arslan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye, Dokumapark’ın “Okuma park” haline nasıl getirildiğini sordu. Başkan Tütüncü, geçmişte dünya’nın en zengin kütüphanesi olan İskenderiye kütüphanesinde o zaman 900 bin el yazması kitap olduğunu, kendilerinin 1,5 yıllık çalışmada 130 bin kitabı anca bir araya getirdiklerini söyledi. 130 bin kitabın bulunduğu Cemil Meriç Kütüphanesi’nin Türkiye’nin, en zengin kütüphanelerinden birisi, Akdeniz’in de en zengin kütüphanesi olduğunu da sözlerine ekledi. CEMİL MERİÇ’İN ADI YAKIŞIRDI “Dinin ilk emrinin “Oku” olduğu için bir kütüphaneler zinciri kurmamızın doğru olacağını düşündük. “ diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “Dokuma’da  2 kütüphane hayalimiz vardı. Kepez’e 2023 yılına 16 kütüphane hedefi koymuştuk. Dokuma’ya şimdi üçüncü kütüphaneyi ekledik. Orman Kütüphanesi’ni de 10 Haziran da açıyoruz. Orman kütüphanesini de bu şehirde ilk biz kuracağız.” dedi. DokumaPark’taki Akdeniz’in en zengin kütüphanesine neden Cemil Meriç adının verildiğini de açıklayan Tütüncü, “Cemil Meriç üstadımız çok kitap okuyan birisi… Okuya okuya gözünün korneasını çatlatıyor. Ve gözü görmez hale geliyor. Buna rağmen kitap okumaktan da vazgeçmiyor. İşte, bu kütüphaneye de Cemil Meriç adı yakışırdı. “ diye konuştu.
Antalya eski İl Emniyet Müdürü ve yazar Feyzullah Arslan, 4. Kepez Kitap Fuarı’na katıldı. ‘Kepez’de Asayiş Berkemal’ diyen yazarın, söyleşi konuğu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu.

Antalya eski İl Emniyet Müdürü ve yazar Feyzullah Arslan, 4. Kepez Kitap Fuarı’na katıldı. ‘Kepez’de Asayiş Berkemal’ diyen yazarın, söyleşi konuğu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu.

Kepez Belediyesi’nin 4. Kitap Fuarı, Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde her gün onlarca yazarı hayranlarıyla buluşturuyor. Bu yıl oku teması ile kapılarını açan fuara, Antalya eski İl Emniyet Müdürü ve yazar Feyzullah Arslan da hayranlarıyla bir araya geldi. Emekli emniyet müdürü ve yazar Arslan, güldüren ve güldürürken de düşündüren polisiye anılarını katılımcılarla paylaştı. Söyleşiye başlamadan önce 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutlayan Arslan, “Kepez’de asayişin berkemal olmasında kadın eli var. Hani derler ya; ‘Elinin hamuruyla erkek işine karışma…’  Artık kadınlar her işe karışıyor. Asayişte berkemal. Dünyayı kadınların gözünden görseydik her şey çok daha güzel olurdu. “ dedi. 2006-2009 yılları arasında Antalya Emniyet Müdürlüğü yaptığını ve bu şehirden ayrılırken Antalya’nın en geri kalmış ilçesinin Kepez olduğunu hatırlatan Arslan, “Şimdi dönüp baktığımda Antalya’nın en ileri ilçesi Kepez… En çok girişimi kaydeden ilçe. Bunun sebebi kim, yöneticiler. Ben emeği geçen herkesi kutluyorum.  Kepez de asayiş berkemal.” diye konuştu. 

EN ZENGİN KÜTÜPHANE

Yazar Feyzullah Arslan’ın ‘Kepez’de Asayiş Berkemal’ adlı söyleşisinin misafir konuğu da 4. Kepez Kitap Fuarı’nın ev sahibi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu. Yazar Arslan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye, Dokumapark’ın “Okuma park” haline nasıl getirildiğini sordu. Başkan Tütüncü, geçmişte dünya’nın en zengin kütüphanesi olan İskenderiye kütüphanesinde o zaman 900 bin el yazması kitap olduğunu, kendilerinin 1,5 yıllık çalışmada 130 bin kitabı anca bir araya getirdiklerini söyledi. 130 bin kitabın bulunduğu Cemil Meriç Kütüphanesi’nin Türkiye’nin, en zengin kütüphanelerinden birisi, Akdeniz’in de en zengin kütüphanesi olduğunu da sözlerine ekledi.

CEMİL MERİÇ’İN ADI YAKIŞIRDI

“Dinin ilk emrinin “Oku” olduğu için bir kütüphaneler zinciri kurmamızın doğru olacağını düşündük. “ diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “Dokuma’da  2 kütüphane hayalimiz vardı. Kepez’e 2023 yılına 16 kütüphane hedefi koymuştuk. Dokuma’ya şimdi üçüncü kütüphaneyi ekledik. Orman Kütüphanesi’ni de 10 Haziran da açıyoruz. Orman kütüphanesini de bu şehirde ilk biz kuracağız.” dedi. DokumaPark’taki Akdeniz’in en zengin kütüphanesine neden Cemil Meriç adının verildiğini de açıklayan Tütüncü, “Cemil Meriç üstadımız çok kitap okuyan birisi… Okuya okuya gözünün korneasını çatlatıyor. Ve gözü görmez hale geliyor. Buna rağmen kitap okumaktan da vazgeçmiyor. İşte, bu kütüphaneye de Cemil Meriç adı yakışırdı. “ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.