Deva Partisinden Aksu Belediyesine “Cinsel Taciz, Rüşvet, Görevi Kötüye Kullanma Suç Duyurusu

Politika (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 08.02.2024 - 14:20, Güncelleme: 08.02.2024 - 14:20 2958+ kez okundu.
 

Deva Partisinden Aksu Belediyesine “Cinsel Taciz, Rüşvet, Görevi Kötüye Kullanma Suç Duyurusu

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Aksu Belediye Başkan Adayı Hakan Halim Okudan 8.02.2024 tarihinde Adliye önünde yaptığı basın açıklamasıyla Aksu Belediyesinde yaşanan Cinsel Taciz, Rüşvet, Görevi Kötüye Kullanma olayı ile ilgili Antalya savcılığına suç duyurusunda bulundu.
antalyahabertakip.com - Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İl Başkanı Özlem Arlıer, Kepez Belediye Başkan Adayı Emre Karaşin, Av. Erdem Ateş ve Deva partilileriyle birlikte açıklama yapan Okudan açıklamasında; “30.01.2024 tarihinde sosyal, yazılı ve görsel basın olmak üzere birçok medya kuruluşunda haber olan ‘Aksu Belediyesinde Skandal’ başlıklı video içeriğinde Aksu Belediyesinde üst düzey görevli personel videodan da anlaşılacağı üzere Nevzat Avcı, belediye binasına gelen ve videodan da anlaşıldığı gibi üzerine kayıtlı taşınmazın yıkım kararı olan vatandaşa yapısını yıkmama karşılığında cinsel ilişkiye girme taahhüdünü istemektedir. -Videodan anlaşılan kısımlarda Avcı’nın kadın şahsa yönelik; ‘‘4 gece yetmez sen çok pahalıya geliyorsun.’’ ‘‘Ben onların evini yıktım ama seni böyle idare edeceğiz.’’ ‘‘2009’dan beri beklettiklerim var.’’ ‘‘Ben seni idare edeceğim hem yıkmayacağım hem de paranı (borcunu) sıfırlayacağım.’’ ’’Sen diyorsun ki 4 kere yapalım ne 4’ü en az 10 kere yapmamız lazım.’’ ’’Yıkmamak için sex yapalım’’ Şeklinde gayri ahlaki konuşmalar kamuoyuna yansımış ve oluşan toplum baskısı ile ivedi karar vermeye çalışan Aksu Belediyesi 31/01/2024 tarihinde de konuyu destekler nitelikte X uygulamasından; ‘‘Son günlerde bir belediye personelimiz ile ilgili birtakım iddialar ortaya atılmaktadır. Söz konusu personelin belediyemizle ilişiği kesilmiştir. Kamuoyuna duyurulur.’’ şeklinde kamuoyuna açıklama yapmış ve Avcı’yı görevinden almıştır. Ancak gelinen süreçte Avcı’nın çalıştığı kurumdan emekliye ayrılarak çıkış yapıldığı bilgisi tüm Antalya kamuoyu tarafından öğrenilmiştir. Bu şahıs ne kadar süreden beri bu görevleri yapmaktadır? Personelin iş çıkış kodlarından biri olan kod 29 (Ahlak ve iyi niyet) değil de neden kod 8 (Emeklilik) olarak iş çıkışı verilmiştir? Aksu Belediyesindeki bu rüşvet çarkı sistematik midir? Soruları kamuoyu tarafından merak edilmektedir. Yukarıda açıklana olayın araştırılması, gerekli incelemenin yapıldıktan sonra şüphelilerin tespiti ile cezalandırılmaları için suç duyurusunda bulunma zorunluluğumuz hasıl olmuştur” ifadelerinde bulundu.
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Aksu Belediye Başkan Adayı Hakan Halim Okudan 8.02.2024 tarihinde Adliye önünde yaptığı basın açıklamasıyla Aksu Belediyesinde yaşanan Cinsel Taciz, Rüşvet, Görevi Kötüye Kullanma olayı ile ilgili Antalya savcılığına suç duyurusunda bulundu.

antalyahabertakip.com - Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İl Başkanı Özlem Arlıer, Kepez Belediye Başkan Adayı Emre Karaşin, Av. Erdem Ateş ve Deva partilileriyle birlikte açıklama yapan Okudan açıklamasında;

“30.01.2024 tarihinde sosyal, yazılı ve görsel basın olmak üzere birçok medya kuruluşunda haber olan ‘Aksu Belediyesinde Skandal’ başlıklı video içeriğinde Aksu Belediyesinde üst düzey görevli personel videodan da anlaşılacağı üzere Nevzat Avcı, belediye binasına gelen ve videodan da anlaşıldığı gibi üzerine kayıtlı taşınmazın yıkım kararı olan vatandaşa yapısını yıkmama karşılığında cinsel ilişkiye girme taahhüdünü istemektedir.

-Videodan anlaşılan kısımlarda Avcı’nın kadın şahsa yönelik;

‘‘4 gece yetmez sen çok pahalıya geliyorsun.’’

‘‘Ben onların evini yıktım ama seni böyle idare edeceğiz.’’

‘‘2009’dan beri beklettiklerim var.’’

‘‘Ben seni idare edeceğim hem yıkmayacağım hem de paranı (borcunu) sıfırlayacağım.’’

’’Sen diyorsun ki 4 kere yapalım ne 4’ü en az 10 kere yapmamız lazım.’’

’’Yıkmamak için sex yapalım’’

Şeklinde gayri ahlaki konuşmalar kamuoyuna yansımış ve oluşan toplum baskısı ile ivedi karar vermeye çalışan Aksu Belediyesi 31/01/2024 tarihinde de konuyu destekler nitelikte X uygulamasından;

‘‘Son günlerde bir belediye personelimiz ile ilgili birtakım iddialar ortaya atılmaktadır. Söz konusu personelin belediyemizle ilişiği kesilmiştir. Kamuoyuna duyurulur.’’ şeklinde kamuoyuna açıklama yapmış ve Avcı’yı görevinden almıştır. Ancak gelinen süreçte Avcı’nın çalıştığı kurumdan emekliye ayrılarak çıkış yapıldığı bilgisi tüm Antalya kamuoyu tarafından öğrenilmiştir.

Bu şahıs ne kadar süreden beri bu görevleri yapmaktadır?

Personelin iş çıkış kodlarından biri olan kod 29 (Ahlak ve iyi niyet) değil de neden kod 8 (Emeklilik) olarak iş çıkışı verilmiştir?

Aksu Belediyesindeki bu rüşvet çarkı sistematik midir?

Soruları kamuoyu tarafından merak edilmektedir.

Yukarıda açıklana olayın araştırılması, gerekli incelemenin yapıldıktan sonra şüphelilerin tespiti ile cezalandırılmaları için suç duyurusunda bulunma zorunluluğumuz hasıl olmuştur” ifadelerinde bulundu.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.