Antalya’da 18.979 İşletmede Gıda Denetimi Yapıldı

Asayiş 10.07.2019 - 20:31, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2620+ kez okundu.
 

Antalya’da 18.979 İşletmede Gıda Denetimi Yapıldı

Antalya İl tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince 2019 yılı içerisinde ilk altı ayda 19 ilçede yapılan gıda denetim çalışmaları sonunda toplam 18.979 işletme denetlendi.
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada “ Halkın gıda güvenliği için denetim ve kontrollerin titizlikle devam ederek, gerekli uyarıları anında yapıyoruz. Gıda güvenilirliğinin sağlanması için denetimler artarak devam ediyor. “Bakanlığımızın temel politikası  “Tarladan Sofraya, Çiftlikten Çatala Gıda Güvenilirliği” yaklaşımı kapsamında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanmasıdır. Bu temel politikanın bir gereği olarak gıda üretim, dağıtım, satış işlemlerinin her aşamasında ve toplu tüketim işletmelerinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli kontrol ve denetimler hızla devam etmektedir. Bu kapsamda 2019 yılı ilk 6 ayında il genelinde gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yeri faaliyet gösteren 18.979 işyerinde denetim yapıldı ve 1400 numune incelenmiştir.” Denildi.
Antalya İl tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince 2019 yılı içerisinde ilk altı ayda 19 ilçede yapılan gıda denetim çalışmaları sonunda toplam 18.979 işletme denetlendi.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada “ Halkın gıda güvenliği için denetim ve kontrollerin titizlikle devam ederek, gerekli uyarıları anında yapıyoruz.
Gıda güvenilirliğinin sağlanması için denetimler artarak devam ediyor. “Bakanlığımızın temel politikası  “Tarladan Sofraya, Çiftlikten Çatala Gıda Güvenilirliği” yaklaşımı kapsamında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanmasıdır. Bu temel politikanın bir gereği olarak gıda üretim, dağıtım, satış işlemlerinin her aşamasında ve toplu tüketim işletmelerinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli kontrol ve denetimler hızla devam etmektedir. Bu kapsamda 2019 yılı ilk 6 ayında il genelinde gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yeri faaliyet gösteren 18.979 işyerinde denetim yapıldı ve 1400 numune incelenmiştir.” Denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.