Antalya İl Müftüsü Yalçınkaya Görevine Başladı

Asayiş 09.04.2021 - 22:00, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:43 2298+ kez okundu.
 

Antalya İl Müftüsü Yalçınkaya Görevine Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" ile Antalya İl Müftülüğüne atanan Nazif Fethi Yalçınkaya, görevine başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" ile Antalya İl Müftülüğüne atanan Nazif Fethi Yalçınkaya, görevine başladı. Göreve başlaması nedeniyle duygularını ifade eden Müftü Yalçınkaya, "Sorumluluğu ağır, şerefi de bir o kadar büyük olan Antalya İl Müftülüğü vazifesine şahsımı layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Diyanet işleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş Hocamıza en kalbi şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca Antalya'mızda din hizmetlerinin her kademesinde görev yapmış ve dâr-ı bekaya irtihal etmiş tüm hocalarımızı rahmetle yâd ediyor, hayatta olanlara sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyor, hizmetlerinden dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Özellikle uzun yıllar müftülük görevini ifa ederek Antalya'mıza hizmet eden Osman Artan hocamız ve daha önce görev yapan muhterem müftülerimize de hususi teşekkürlerimi arz ediyorum." dedi. Konuşmasına devam eden Yalçınkaya, "Antalya'mızın dini ve manevi hayatına rehberlik ederken halkımızı sahih ve doğru dini bilgiyle aydınlatma, din istismarına karşı milletimizi bilgilendirme temel hedefimizdir. Hizmetlerimizde temel felsefemiz "Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim" diyen Yunus'un engin hoşgörüsü, tevazuu ve bütün milletimizi kucaklayan tavrı olacaktır. Antalya'mızın her köşesinde camilerde, minberlerde, kürsülerde, Kur'an kurslarında dinin hayat veren rahmet yüklü mesajlarını tüm halkımıza ulaştırmanın gayreti içerisinde olacağız. Bu kutlu göreve başladığım ilk günde, Yüce Rabbimden istikamet üzere ihlas ve samimiyetle hizmet etmeyi lütfetmesini ve hayırlı sonuçlarla karşılaştırmasını niyaz ediyorum. Emanetini yüklendiğim bu şerefli görevin ağır sorumluluğunu birlikte taşıyacağım tüm din gönüllüsü kardeşlerimi kalbi muhabbetle selamlıyor, hayır dualarını bekliyorum." diye konuştu. Müftü Yalçınkaya, İl Müftü Yardımcıları Osman Demirel, Mustafa Şimşek, Muratpaşa Müftüsü Kuddusi Uysal, Kepez Müftüsü Metin Arcaklıoglu, Konyaaltı Müftüsü Orhan İmamoğlu, Aksu Müftüsü Ahmet BAYER ve Döşemealtı Müftüsü Davut Çalışkan’ın da hazır bulunduğu müftülük makamında, Müftü Yardımcısı Şimşek'in yapmış olduğu duanın ardından görevine başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" ile Antalya İl Müftülüğüne atanan Nazif Fethi Yalçınkaya, görevine başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" ile Antalya İl Müftülüğüne atanan Nazif Fethi Yalçınkaya, görevine başladı.

Göreve başlaması nedeniyle duygularını ifade eden Müftü Yalçınkaya, "Sorumluluğu ağır, şerefi de bir o kadar büyük olan Antalya İl Müftülüğü vazifesine şahsımı layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Diyanet işleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş Hocamıza en kalbi şükranlarımı arz ediyorum.

Ayrıca Antalya'mızda din hizmetlerinin her kademesinde görev yapmış ve dâr-ı bekaya irtihal etmiş tüm hocalarımızı rahmetle yâd ediyor, hayatta olanlara sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyor, hizmetlerinden dolayı şükranlarımı arz ediyorum.

Özellikle uzun yıllar müftülük görevini ifa ederek Antalya'mıza hizmet eden Osman Artan hocamız ve daha önce görev yapan muhterem müftülerimize de hususi teşekkürlerimi arz ediyorum." dedi.

Konuşmasına devam eden Yalçınkaya, "Antalya'mızın dini ve manevi hayatına rehberlik ederken halkımızı sahih ve doğru dini bilgiyle aydınlatma, din istismarına karşı milletimizi bilgilendirme temel hedefimizdir. Hizmetlerimizde temel felsefemiz "Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim" diyen Yunus'un engin hoşgörüsü, tevazuu ve bütün milletimizi kucaklayan tavrı olacaktır.

Antalya'mızın her köşesinde camilerde, minberlerde, kürsülerde, Kur'an kurslarında dinin hayat veren rahmet yüklü mesajlarını tüm halkımıza ulaştırmanın gayreti içerisinde olacağız.

Bu kutlu göreve başladığım ilk günde, Yüce Rabbimden istikamet üzere ihlas ve samimiyetle hizmet etmeyi lütfetmesini ve hayırlı sonuçlarla karşılaştırmasını niyaz ediyorum.

Emanetini yüklendiğim bu şerefli görevin ağır sorumluluğunu birlikte taşıyacağım tüm din gönüllüsü kardeşlerimi kalbi muhabbetle selamlıyor, hayır dualarını bekliyorum." diye konuştu.

Müftü Yalçınkaya, İl Müftü Yardımcıları Osman Demirel, Mustafa Şimşek, Muratpaşa Müftüsü Kuddusi Uysal, Kepez Müftüsü Metin Arcaklıoglu, Konyaaltı Müftüsü Orhan İmamoğlu, Aksu Müftüsü Ahmet BAYER ve Döşemealtı Müftüsü Davut Çalışkan’ın da hazır bulunduğu müftülük makamında, Müftü Yardımcısı Şimşek'in yapmış olduğu duanın ardından görevine başladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.