Antalya Lider Çocuk Tarım Kampı Başladı

Asayiş 15.05.2019 - 00:05, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:42 2627+ kez okundu.
 

Antalya Lider Çocuk Tarım Kampı Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen ve İlköğretim 4'üncü sınıf öğrencilerinin katıldığı "Lider Çocuk Tarım Kampı" bu yıl 'Sıfır Atık' teması ile İlimiz Muratpaşa Yunus Emre İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla başladı.
Programın ilk gününde Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret eden öğrencilere, İl Müdür Vekili Gökhan Karaca kurumun işleyişi hakkında bilgi vererek, bitkisel ve hayvansal üretim ile gıda güvenliğinin önemine dair bilgiler verdikten sonra öğrencilerin sorularını cevapladı. Ayrıca Gökhan Karaca, doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, çiftlikten sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla 4 gün sürecek etkinliklere katılacak öğrencilere unutamayacakları çok güzel bir 4 gün geçirmeleri temennisinde bulundu.. Bu etkinlikler de ilk gün İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ziyaretinin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde sıfır atık eğitimi ve sonrasında geri dönüşüm tesisi ziyareti olacak. İkinci gün tohumculuk alanında faaliyet gösteren bir işletme ziyaret edilerek, burada tohumculuk hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra solucan gübresi üreten bir işletme ziyareti yapacak ve devamında Akdeniz Üniversitesine giderek sıfır atık etkinliğine katılacak. Üçüncü günde de BATEM de başlayan programda meyve bahçesi ziyareti ve seraya fide dikim etkinliği yapan öğrenciler, EXPO Antalya alanına giderek burada zaman tüneli, sanal gerçeklik, çocuk bilişim merkezi, planetaryum, Expo kulesi vb. etkinliklere katılacak ve sonrasında Expo Antalya’da atık toplama etkinliğine katılacak. Programın son gününde de öğrenciler Kurşunlu şelalesine giderek burada atık toplama etkinliği düzenleyecek ve ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze gelerek 4 gün boyunca yaşadıkları duyguları anlatan resimler yapacak. Son olarak da Bakanlığımıza sunulmak üzere Sıfır Atık konulu proje hazırlayacak öğrenciler katılım belgelerini almaları ile program sona erecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen ve İlköğretim 4'üncü sınıf öğrencilerinin katıldığı "Lider Çocuk Tarım Kampı" bu yıl 'Sıfır Atık' teması ile İlimiz Muratpaşa Yunus Emre İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla başladı.

Programın ilk gününde Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret eden öğrencilere, İl Müdür Vekili Gökhan Karaca kurumun işleyişi hakkında bilgi vererek, bitkisel ve hayvansal üretim ile gıda güvenliğinin önemine dair bilgiler verdikten sonra öğrencilerin sorularını cevapladı. Ayrıca Gökhan Karaca, doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, çiftlikten sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla 4 gün sürecek etkinliklere katılacak öğrencilere unutamayacakları çok güzel bir 4 gün geçirmeleri temennisinde bulundu..

Bu etkinlikler de ilk gün İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ziyaretinin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde sıfır atık eğitimi ve sonrasında geri dönüşüm tesisi ziyareti olacak.

İkinci gün tohumculuk alanında faaliyet gösteren bir işletme ziyaret edilerek, burada tohumculuk hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra solucan gübresi üreten bir işletme ziyareti yapacak ve devamında Akdeniz Üniversitesine giderek sıfır atık etkinliğine katılacak.

Üçüncü günde de BATEM de başlayan programda meyve bahçesi ziyareti ve seraya fide dikim etkinliği yapan öğrenciler, EXPO Antalya alanına giderek burada zaman tüneli, sanal gerçeklik, çocuk bilişim merkezi, planetaryum, Expo kulesi vb. etkinliklere katılacak ve sonrasında Expo Antalya’da atık toplama etkinliğine katılacak.

Programın son gününde de öğrenciler Kurşunlu şelalesine giderek burada atık toplama etkinliği düzenleyecek ve ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze gelerek 4 gün boyunca yaşadıkları duyguları anlatan resimler yapacak. Son olarak da Bakanlığımıza sunulmak üzere Sıfır Atık konulu proje hazırlayacak öğrenciler katılım belgelerini almaları ile program sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.