Antalya’nın İlk Eczacı Kooperatifi İlk Genel Kurulu Yapıldı

Sağlık 30.06.2019 - 00:23, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 3010+ kez okundu.
 

Antalya’nın İlk Eczacı Kooperatifi İlk Genel Kurulu Yapıldı

Eczacı Gelişim Kooperatifi’nin ilk genel kurulu 29.06.2019 tarihinde tüm ortaklarının katılımıyla gerçekleşti.
Genel kurulun ardından meslektaşlarının gelişimi için sektör bileşenlerinden olan SGK Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan, SGK Ankara Sözleşme ve Uygulama Daire Başkanlığı Şube müdürü Meral Aksoy Kalıpçı, SGK Ankara İlaç ve Daire Başkanlığı İlaç Mevzuatı Şube Müdürlüğü Eczacısı Müşüde Ergin Altun, Antalya SGK İl Müdürü Nejat Deniz, Antalya SGK merkez müdürü Burak Selek, , Antalya Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ertekin, TEIS genel sekreteri Mehmet Aydoğan ve Pharmabotanica yönetim kurulu başkanı Mehmet Saydan’ın değerli katılımlarıyla düzenlenen panelde Antalya’da ilk SGK-Eczacı buluşmasını gerçekleştirmiştir. Eczacı Gelişim Kooperatifi Başkanı Fehmi Onur Özgüven’in açılış konuşması ile başlayan panel TEIS genel sekreteri Mehmet Aydoğan’ın sunumunun ardından eczacıların yetkililere sorduğu sorularla ilerlemiş ve ilaç eczacılık sektörünün genel sorunları ve çözüm önerileriyle devam etmiştir. 1. Piyasada bulunmayan ilaçların eşdeğer bandından çıkartılması ve bu sayede hastaların ödemek zorunda kaldığı fiyat farklarının sona ermesi, 2. Reçetelerde ticari müstahzar ismi yazılması yerine hekimler tarafından etken madde yazılması ve bu sayede yerli ilaç sanayinin desteklenmesinin sağlanması, 3. Kanunen kamu kurum iskontosu yapması gereken ancak bunu vermeyen firmaların ilaçlarının ödeme listesinden çıkartılması, 4.Sağlık Bakanlığı tarafından birinci basamak sağlık hizmet sunucusu olarak kabul edilen eczanelerin SGK tarafından İş kanunu kapsamında sağlık hizmeti yürütülen iş yeri NACE koduna dahil edilmesi gibi; Mevzuat, bütçe uygulama talimatı, eczane sözleşme ve uygulamalarının derinlemesine incelendiği bu panel eczacıların akıllarındaki tüm soru işaretlerini gidermesi ve uygulamada karşılaşılan tüm problemlerin çözümü açısından değerli bir yere sahip olmuştur. Eczacı Gelişim Kooperatifi; ortaklarıyla birlikte düzenlediği panel, çalıştay gibi etkinlikler ve eğitim organizasyonları ile hem eczanelerin hem eczane personellerinin gelişimini, hizmet kalitelerini arttırmalarını en öncelikli amacı olarak belirlemektedir.    
Eczacı Gelişim Kooperatifi’nin ilk genel kurulu 29.06.2019 tarihinde tüm ortaklarının katılımıyla gerçekleşti.

Genel kurulun ardından meslektaşlarının gelişimi için sektör bileşenlerinden olan SGK Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan, SGK Ankara Sözleşme ve Uygulama Daire Başkanlığı Şube müdürü Meral Aksoy Kalıpçı, SGK Ankara İlaç ve Daire Başkanlığı İlaç Mevzuatı Şube Müdürlüğü Eczacısı Müşüde Ergin Altun, Antalya SGK İl Müdürü Nejat Deniz, Antalya SGK merkez müdürü Burak Selek, , Antalya Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ertekin, TEIS genel sekreteri Mehmet Aydoğan ve Pharmabotanica yönetim kurulu başkanı Mehmet Saydan’ın değerli katılımlarıyla düzenlenen panelde Antalya’da ilk SGK-Eczacı buluşmasını gerçekleştirmiştir.

Eczacı Gelişim Kooperatifi Başkanı Fehmi Onur Özgüven’in açılış konuşması ile başlayan panel TEIS genel sekreteri Mehmet Aydoğan’ın sunumunun ardından eczacıların yetkililere sorduğu sorularla ilerlemiş ve ilaç eczacılık sektörünün genel sorunları ve çözüm önerileriyle devam etmiştir.

1. Piyasada bulunmayan ilaçların eşdeğer bandından çıkartılması ve bu sayede hastaların ödemek zorunda kaldığı fiyat farklarının sona ermesi,

2. Reçetelerde ticari müstahzar ismi yazılması yerine hekimler tarafından etken madde yazılması ve bu sayede yerli ilaç sanayinin desteklenmesinin sağlanması,

3. Kanunen kamu kurum iskontosu yapması gereken ancak bunu vermeyen firmaların ilaçlarının ödeme listesinden çıkartılması,

4.Sağlık Bakanlığı tarafından birinci basamak sağlık hizmet sunucusu olarak kabul edilen eczanelerin SGK tarafından İş kanunu kapsamında sağlık hizmeti yürütülen iş yeri NACE koduna dahil edilmesi gibi;

Mevzuat, bütçe uygulama talimatı, eczane sözleşme ve uygulamalarının derinlemesine incelendiği bu panel eczacıların akıllarındaki tüm soru işaretlerini gidermesi ve uygulamada karşılaşılan tüm problemlerin çözümü açısından değerli bir yere sahip olmuştur.

Eczacı Gelişim Kooperatifi; ortaklarıyla birlikte düzenlediği panel, çalıştay gibi etkinlikler ve eğitim organizasyonları ile hem eczanelerin hem eczane personellerinin gelişimini, hizmet kalitelerini arttırmalarını en öncelikli amacı olarak belirlemektedir.    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.