Antalyalı Sanatseverler Mart Ayında Sanata Doyacak

Kültür-Sanat 23.02.2022 - 18:57, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2515+ kez okundu.
 

Antalyalı Sanatseverler Mart Ayında Sanata Doyacak

Mart ayında zengin bir program ile sezona devam eden Antalya Devlet Opera ve Balesi, opera, bale, müzikal, çocuk oyunu ve konser olmak üzere toplam 12 temsil ile izleyici karşısına çıkacak.
Mart ayında zengin bir program ile sezona devam eden Antalya Devlet Opera ve Balesi, opera, bale, müzikal, çocuk oyunu ve konser olmak üzere toplam 12 temsil ile izleyici karşısına çıkacak. EĞLENCELİ MÜZİKAL ‘KANLI NİGAR’ Antalya Devlet Opera ve Balesi, Ocak ayında prömiyeri gerçekleştirilen ve sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun en önemli eserlerinden “Kanlı Nigar” müzikalini Cem İdiz’in besteleri ile 1 Mart Salı ve 19 Mart Cumartesi saat: 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde tekrar sahneleyecek. Kendi ayakları üzerinde duran, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altında toplayan, kızıyla beraber fal bakıp bohça açarak geçimini sağlayan bir kadının hikayesini anlatan ve metinleri Özlem Belkıs’a ait olan eser Haldun Özörten tarafından sahneye koyuldu. Eserde Antalya DOB orkestrasını şef Ömer Yöndem yönetirken, Antalya DOB korosu Mahir Seyrek tarafından hazırlandı. KOMİK OPERA ‘SEVİL BERBERİ’ BU SEZON SON KEZ SAHNEDE Antalya Devlet Opera ve Balesi, büyüleyici ezgileri, ince ve eğlendirici müziği ile İtalyan komik operasının şaheserlerinden biri olan Rossini’nin ‘Sevil Berberi’ operasını bu sezon son kez 3 Mart Perşembe ve 22 Mart Salı saat: 20.00’de sahneleyecek. Haldun Özörten tarafından sahneye koyulan eserde Antalya DOB orkestrasını Zdravko Georgiev Lazarov, Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek tarafından çalıştırılıyor. SEZONUN İLK BALE PRÖMİYERİ “KAMELYALI KADIN” Antalya Devlet Opera ve Balesi 12 Mart Cumartesi saat: 20.00’de “Kamelyalı Kadın” balesinin prömiyerini gerçekleştirecek. Fransız yazar Alexandre Dumas (Oğul) tarafından 1848 yılında, henüz 24 yaşında yazdığı aynı adı taşıyan ilk romanından baleye uyarlanan “Kamelyalı Kadın”, Dumas’nın gerçek hayattaki sevgilisi Marie Duplessis’ten esinlendiği verem hastası Marguerite Gautier ile prestijli bir ailenin avukat oğlu Armand Duval’ın tutkulu ve dramatik aşkını anlatmaktadır. Koreografisi Volkan Ersoy ve Armağan Davran’a ait olan balenin müzikleri, Giuseppe Verdi’nin bilinen eserlerinin yanı sıra Türkiye’de daha önce hiç icra edilmemiş eserlerinden de seçilerek Tolga Taviş tarafından düzenlenirken, ünlü balet Tan Sağtürk’te eserde Alexandre Dumas (Oğul) rolüne hayat verecek. Eser 15 Mart Salı ve 26 Mart Cumartesi akşamları saat: 20.00’de tekrar sahnelenecek. ŞUBAT AYINDAKİ KONSERLER Antalya Devlet Opera ve Balesi 5 Mart Cumartesi saat: 20.00’de ‘Operetlerden Seçkiler’, 8 Mart Salı saat: 20.00’de ‘Dünya Kadınlar Günü Konseri’, 10 Mart Perşembe saat: 15.00’te Antalya Müzesi’nde ‘Müze Konseri’, 17 Mart Perşembe saat: 20.00’de ‘Azerbaycan ve Türkiye Ezgileri’ ve 24 Mart Perşembe saat: 20.00’de ‘Çello Yıldızları’ konserleri ile Antalyalı sanatseverlerle sahnesinde buluşmaya hazırlanıyor.
Mart ayında zengin bir program ile sezona devam eden Antalya Devlet Opera ve Balesi, opera, bale, müzikal, çocuk oyunu ve konser olmak üzere toplam 12 temsil ile izleyici karşısına çıkacak.

Mart ayında zengin bir program ile sezona devam eden Antalya Devlet Opera ve Balesi, opera, bale, müzikal, çocuk oyunu ve konser olmak üzere toplam 12 temsil ile izleyici karşısına çıkacak.

EĞLENCELİ MÜZİKAL ‘KANLI NİGAR’

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Ocak ayında prömiyeri gerçekleştirilen ve sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun en önemli eserlerinden “Kanlı Nigar” müzikalini Cem İdiz’in besteleri ile 1 Mart Salı ve 19 Mart Cumartesi saat: 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde tekrar sahneleyecek.

Kendi ayakları üzerinde duran, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altında toplayan, kızıyla beraber fal bakıp bohça açarak geçimini sağlayan bir kadının hikayesini anlatan ve metinleri Özlem Belkıs’a ait olan eser Haldun Özörten tarafından sahneye koyuldu. Eserde Antalya DOB orkestrasını şef Ömer Yöndem yönetirken, Antalya DOB korosu Mahir Seyrek tarafından hazırlandı.

KOMİK OPERA ‘SEVİL BERBERİ’ BU SEZON SON KEZ SAHNEDE

Antalya Devlet Opera ve Balesi, büyüleyici ezgileri, ince ve eğlendirici müziği ile İtalyan komik operasının şaheserlerinden biri olan Rossini’nin ‘Sevil Berberi’ operasını bu sezon son kez 3 Mart Perşembe ve 22 Mart Salı saat: 20.00’de sahneleyecek. Haldun Özörten tarafından sahneye koyulan eserde Antalya DOB orkestrasını Zdravko Georgiev Lazarov, Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek tarafından çalıştırılıyor.

SEZONUN İLK BALE PRÖMİYERİ “KAMELYALI KADIN”

Antalya Devlet Opera ve Balesi 12 Mart Cumartesi saat: 20.00’de “Kamelyalı Kadın” balesinin prömiyerini gerçekleştirecek. Fransız yazar Alexandre Dumas (Oğul) tarafından 1848 yılında, henüz 24 yaşında yazdığı aynı adı taşıyan ilk romanından baleye uyarlanan “Kamelyalı Kadın”, Dumas’nın gerçek hayattaki sevgilisi Marie Duplessis’ten esinlendiği verem hastası Marguerite Gautier ile prestijli bir ailenin avukat oğlu Armand Duval’ın tutkulu ve dramatik aşkını anlatmaktadır. Koreografisi Volkan Ersoy ve Armağan Davran’a ait olan balenin müzikleri, Giuseppe Verdi’nin bilinen eserlerinin yanı sıra Türkiye’de daha önce hiç icra edilmemiş eserlerinden de seçilerek Tolga Taviş tarafından düzenlenirken, ünlü balet Tan Sağtürk’te eserde Alexandre Dumas (Oğul) rolüne hayat verecek. Eser 15 Mart Salı ve 26 Mart Cumartesi akşamları saat: 20.00’de tekrar sahnelenecek.

ŞUBAT AYINDAKİ KONSERLER

Antalya Devlet Opera ve Balesi 5 Mart Cumartesi saat: 20.00’de ‘Operetlerden Seçkiler’, 8 Mart Salı saat: 20.00’de ‘Dünya Kadınlar Günü Konseri’, 10 Mart Perşembe saat: 15.00’te Antalya Müzesi’nde ‘Müze Konseri’, 17 Mart Perşembe saat: 20.00’de ‘Azerbaycan ve Türkiye Ezgileri’ ve 24 Mart Perşembe saat: 20.00’de ‘Çello Yıldızları’ konserleri ile Antalyalı sanatseverlerle sahnesinde buluşmaya hazırlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.