Çocuklar, Barışsın Dünya Tiyatro Oyununu Çok Sevdi

Kültür-Sanat 17.04.2022 - 17:44, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2697+ kez okundu.
 

Çocuklar, Barışsın Dünya Tiyatro Oyununu Çok Sevdi

Kepez Belediye Tiyatrosu (KBT), ‘Barışsın Dünya’ müzikli tiyatro oyunu ile Çarşamba ve Cumartesi günleri perdelerini çocuklar için açıyor. Savaşın mutsuzluk, barışın ise mutluluk getirdiğinin anlatıldığı oyunu çocuklar çok sevdi.
Kepez Belediye Tiyatrosu (KBT), ‘Barışsın Dünya’ müzikli tiyatro oyunu ile Çarşamba ve Cumartesi günleri perdelerini çocuklar için açıyor. Savaşın mutsuzluk, barışın ise mutluluk getirdiğinin anlatıldığı  oyunu çocuklar çok sevdi.  Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde sahnelenen, Gürcan Koç’un yazdığı, Derya Bütev’in yönettiği ‘Barışsın Dünya’ müzikli tiyatro oyunu çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor. Kepez Belediye Tiyatrosu ekibinin her hafta sahnelediği ‘Barışsın Dünya’ günümüzde yaşanan ve birçok bölgede hala süren savaşları ve bundan etkilenen insanları, özellikle de çocukları anlatıyor. Bilinmeyen bir yerde olan Barış Ülkesi'nde herkes barış içinde yaşamaktayken, ülkenin adil ve sevgi dolu kralı Güçlü Bilek’e, kötü kalpli Savaş Perisi kötülük saçan savaş asasını verir. Kötülük saçan savaş asası Kral Güçlü Bilek’i, savaşçı bir krala dönüştürür. Bir gün barış perisi gelir ve barış ülkesi yine barış içinde yaşamaya devam eder. KBT’nin çocukları ücretsiz buluşturduğu müzikli tiyatro oyunu, her hafta Çarşamba saat 10.30 ve 13.30’da, her Cumartesi 14.00’de Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde tiyatro sever çocukları bekliyor. TİYATRONUN ÇOCUKLAR ÜZERİNDE ETKİSİ Tiyatronun çocuk gelişimi üzerinde önemli etkileri bulunuyor. Tiyatro topluma sağlıklı ve faydalı bireyler kazandırıyor, korkularla başa çıkabilmeyi öğretiyor, çocuklara özgüven duygusu kazandırıyor, eleştirel düşüncenin temellerini artırıyor, çocukların gözlem yoluyla öğrenmesini sağlıyor. Bir çocuğun ebeveyn ile tiyatroya gitmesi ise; çok özel bir anını ebeveynle paylaşmış oluyor.  Çocuğun kendini değerli hissetmesini sağlıyor, birebir paylaşım ve farklı bir dünyayı izleme fırsatı sunuyor. Çocukların hayata farklı bir açıdan bakmasını sağlarken, çocukların sorgulama ve empati kurma yeteneklerini de geliştiriyor.
Kepez Belediye Tiyatrosu (KBT), ‘Barışsın Dünya’ müzikli tiyatro oyunu ile Çarşamba ve Cumartesi günleri perdelerini çocuklar için açıyor. Savaşın mutsuzluk, barışın ise mutluluk getirdiğinin anlatıldığı oyunu çocuklar çok sevdi.

Kepez Belediye Tiyatrosu (KBT), ‘Barışsın Dünya’ müzikli tiyatro oyunu ile Çarşamba ve Cumartesi günleri perdelerini çocuklar için açıyor. Savaşın mutsuzluk, barışın ise mutluluk getirdiğinin anlatıldığı  oyunu çocuklar çok sevdi. 

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde sahnelenen, Gürcan Koç’un yazdığı, Derya Bütev’in yönettiği ‘Barışsın Dünya’ müzikli tiyatro oyunu çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor. Kepez Belediye Tiyatrosu ekibinin her hafta sahnelediği ‘Barışsın Dünya’ günümüzde yaşanan ve birçok bölgede hala süren savaşları ve bundan etkilenen insanları, özellikle de çocukları anlatıyor. Bilinmeyen bir yerde olan Barış Ülkesi'nde herkes barış içinde yaşamaktayken, ülkenin adil ve sevgi dolu kralı Güçlü Bilek’e, kötü kalpli Savaş Perisi kötülük saçan savaş asasını verir. Kötülük saçan savaş asası Kral Güçlü Bilek’i, savaşçı bir krala dönüştürür. Bir gün barış perisi gelir ve barış ülkesi yine barış içinde yaşamaya devam eder. KBT’nin çocukları ücretsiz buluşturduğu müzikli tiyatro oyunu, her hafta Çarşamba saat 10.30 ve 13.30’da, her Cumartesi 14.00’de Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde tiyatro sever çocukları bekliyor.

TİYATRONUN ÇOCUKLAR ÜZERİNDE ETKİSİ

Tiyatronun çocuk gelişimi üzerinde önemli etkileri bulunuyor. Tiyatro topluma sağlıklı ve faydalı bireyler kazandırıyor, korkularla başa çıkabilmeyi öğretiyor, çocuklara özgüven duygusu kazandırıyor, eleştirel düşüncenin temellerini artırıyor, çocukların gözlem yoluyla öğrenmesini sağlıyor. Bir çocuğun ebeveyn ile tiyatroya gitmesi ise; çok özel bir anını ebeveynle paylaşmış oluyor.  Çocuğun kendini değerli hissetmesini sağlıyor, birebir paylaşım ve farklı bir dünyayı izleme fırsatı sunuyor. Çocukların hayata farklı bir açıdan bakmasını sağlarken, çocukların sorgulama ve empati kurma yeteneklerini de geliştiriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.