Down Sendromlu Yüzücü Alperen Vali Karaloğlu’nu Ziyret Etti

Spor 15.05.2019 - 00:00, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2148+ kez okundu.
 

Down Sendromlu Yüzücü Alperen Vali Karaloğlu’nu Ziyret Etti

Vali Münir Karaloğlu Türkiye’nin en genç down sendromlu milli sporcusu olan Alperen Menç’i makamında ağırladı.
8 yaşında yüzmeyle tanışan ve 14 yaşında profesyonel olarak yüzmeye başlayan Alperen Menç, 16 yaşında milli takıma girerek Türkiye’deki en genç down sendromlu milli sporcu oldu. Ferhat-Gülşen Menç çiftinin oğlu olan 17 yaşındaki Alperen haftanın 5 günü antrenman yapıyor. Oğullarının azmiyle gurur duyduklarını belirten baba Ferhat Menç, “Alperen, Türkiye’nin en genç down sendromlu milli sporcusu ve 20 Türkiye birinciliği var. Geçen yıl Kosova’da şampiyon oldu ve bu yıl da eylül ayında ülkemizi İtalya’da temsil etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Onun bu başarıları bizleri çok mutlu ediyor.” dedi. Yarışmalardan kazandığı madalyaları Vali Karaloğlu’na gösteren Alperen en büyük hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la tanışmak olduğunu ifade ederek Vali Karaloğlu’ndan bu konuda yardım istedi. Antalya’da çok sayıda down sendromlu sporcu olduğunu ifade eden Vali Münir Karaloğlu, “Çocuklarımızın gösterdikleri başarılar bizlerin göğüslerini kabartıyor. Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdıklarını görmek tarif edilemez bir mutluluk” dedi. Alperen Menç, 2020 yılında Nisan ayında Antalya’da düzenlenecek 100 ülkeden 1000 sporcunun katılacağı Down Sendromlular Spor Oyunları’nda yüzme dalında ülkemizi temsil etmeye hazırlanıyor.
Vali Münir Karaloğlu Türkiye’nin en genç down sendromlu milli sporcusu olan Alperen Menç’i makamında ağırladı.

8 yaşında yüzmeyle tanışan ve 14 yaşında profesyonel olarak yüzmeye başlayan Alperen Menç, 16 yaşında milli takıma girerek Türkiye’deki en genç down sendromlu milli sporcu oldu.

Ferhat-Gülşen Menç çiftinin oğlu olan 17 yaşındaki Alperen haftanın 5 günü antrenman yapıyor. Oğullarının azmiyle gurur duyduklarını belirten baba Ferhat Menç, “Alperen, Türkiye’nin en genç down sendromlu milli sporcusu ve 20 Türkiye birinciliği var. Geçen yıl Kosova’da şampiyon oldu ve bu yıl da eylül ayında ülkemizi İtalya’da temsil etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Onun bu başarıları bizleri çok mutlu ediyor.” dedi.

Yarışmalardan kazandığı madalyaları Vali Karaloğlu’na gösteren Alperen en büyük hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la tanışmak olduğunu ifade ederek Vali Karaloğlu’ndan bu konuda yardım istedi.

Antalya’da çok sayıda down sendromlu sporcu olduğunu ifade eden Vali Münir Karaloğlu, “Çocuklarımızın gösterdikleri başarılar bizlerin göğüslerini kabartıyor. Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdıklarını görmek tarif edilemez bir mutluluk” dedi.

Alperen Menç, 2020 yılında Nisan ayında Antalya’da düzenlenecek 100 ülkeden 1000 sporcunun katılacağı Down Sendromlular Spor Oyunları’nda yüzme dalında ülkemizi temsil etmeye hazırlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.