Eğitim ve Bilgilendirmeler Devam Ediyor

Ekonomi 05.12.2020 - 18:53, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1580+ kez okundu.
 

Eğitim ve Bilgilendirmeler Devam Ediyor

Açılış Konuşmasını yapan Oda Başkanımız Emrullah Tayfun Çavdar; pandeminin en ağır dönemlerini yaşadığımız bu günlerde vaka sayılarındaki artıştan bahsederek, kaybettiğimiz meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet geride kalanlara baş sağlığı, hasta olan meslektaşlarımıza acil şifalar diledi. 7256 sayılı yapılandırma yasasının yürürlüğe girdiği ve uygulamaya başlandığını 31 Aralık 2020 tarihine kadar müracaatların yapılabileceği sonrasında ise ister peşin ister vadeli olarak ödemelerin yapılabileceğini belirtti. Önümüzde ki hafta Antalya Vergi Dairesi Başkanlığımızla birlikte yapılandırma yasası ile ilgili zoom üzerinden bir bilgilendirme eğitim çalışması yapacağız. Ayrıca odamıza aidat borcu olan meslektaşlarımızın 31 Ocak 2021 tarihine kadar müracaat etmeleri halinde yapılandırma kanunundan faydalanabilirler. Ayrıca sokağa çıkma kısıtlamalarından İç İşleri Bakanlığı Genelgesi ile hem hafta içi hem de hafta sonu muaf tutulduğumuzu belirtti. Aralık ayının meslek camiamız için en yoğun dönem olduğunu söyleyen Emrullah Tayfun Çavdar Dönem Hazırlık Giderleri ile ilgili her meslektaşımızın firması ile ilgili belirlediği bir tutar vardır. Bu konuda özenli davranmamız ve bu konuyu meslek camiamızın gündeminden çıkarmamız gerekmektedir. Aksi halde kamu oyunda küçük düşüyoruz ve bize bakışları farklılaşabiliyor dedi. Ayrıca İş Kur müdürümüze, yardımcılarına ve tüm İş Kur çalışanlarına şahsım ve meslektaşlarım adına teşekkür ederim dedi. Mart ayından bu yana nakdi ücret destekleri ve kısa çalışma ödenekleri sürekli gündemimizdeydi. Her sektörün desteklendiği, teşvik verildiği ve meslek camiamızın en özverili en yoğun çalıştığı bu dönemde, bizimde bu teşviklerden faydalanmamız gerektiğini düşünüyoruz. Diğer sektörlerde olduğu gibi bizimde KDV oranlarımızın 8’e indirilmesini talep ediyoruz dedi. Bu kadar sıkıntının içinde iyi bir haber aldık Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin BÖCEK iyileşti ve taburcu edildi. Buradan tekrar kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum dedi. Sözlerini başarılı bir eğitim çalışması dilekleriyle sonlandırdı. E.İş Baş Müfettişi Ali İhsan ÖZTÜRK, Kısa çalışmada meslektaşlarımızın hazırlıklarının neler olacağı, hangi hallerin nasıl işleyeceği, neler yapılması gerektiği, kimlerin faydalanabileceği konusunda bilgilendirme yaptı. Seminer esnasında Zoom, Youtube ve e-posta üzerinde gelen sorular cevaplandırıldı ve eğitim seminerimiz sona erdi. Katkılarından dolayı Ali İhsan Öztürk’e teşekkür ediyoruz.  

Açılış Konuşmasını yapan Oda Başkanımız Emrullah Tayfun Çavdar; pandeminin en ağır dönemlerini yaşadığımız bu günlerde vaka sayılarındaki artıştan bahsederek, kaybettiğimiz meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet geride kalanlara baş sağlığı, hasta olan meslektaşlarımıza acil şifalar diledi.

7256 sayılı yapılandırma yasasının yürürlüğe girdiği ve uygulamaya başlandığını 31 Aralık 2020 tarihine kadar müracaatların yapılabileceği sonrasında ise ister peşin ister vadeli olarak ödemelerin yapılabileceğini belirtti. Önümüzde ki hafta Antalya Vergi Dairesi Başkanlığımızla birlikte yapılandırma yasası ile ilgili zoom üzerinden bir bilgilendirme eğitim çalışması yapacağız. Ayrıca odamıza aidat borcu olan meslektaşlarımızın 31 Ocak 2021 tarihine kadar müracaat etmeleri halinde yapılandırma kanunundan faydalanabilirler.

Ayrıca sokağa çıkma kısıtlamalarından İç İşleri Bakanlığı Genelgesi ile hem hafta içi hem de hafta sonu muaf tutulduğumuzu belirtti.

Aralık ayının meslek camiamız için en yoğun dönem olduğunu söyleyen Emrullah Tayfun Çavdar Dönem Hazırlık Giderleri ile ilgili her meslektaşımızın firması ile ilgili belirlediği bir tutar vardır. Bu konuda özenli davranmamız ve bu konuyu meslek camiamızın gündeminden çıkarmamız gerekmektedir. Aksi halde kamu oyunda küçük düşüyoruz ve bize bakışları farklılaşabiliyor dedi.

Ayrıca İş Kur müdürümüze, yardımcılarına ve tüm İş Kur çalışanlarına şahsım ve meslektaşlarım adına teşekkür ederim dedi.

Mart ayından bu yana nakdi ücret destekleri ve kısa çalışma ödenekleri sürekli gündemimizdeydi. Her sektörün desteklendiği, teşvik verildiği ve meslek camiamızın en özverili en yoğun çalıştığı bu dönemde, bizimde bu teşviklerden faydalanmamız gerektiğini düşünüyoruz. Diğer sektörlerde olduğu gibi bizimde KDV oranlarımızın 8’e indirilmesini talep ediyoruz dedi.

Bu kadar sıkıntının içinde iyi bir haber aldık Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin BÖCEK iyileşti ve taburcu edildi. Buradan tekrar kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum dedi. Sözlerini başarılı bir eğitim çalışması dilekleriyle sonlandırdı.

E.İş Baş Müfettişi Ali İhsan ÖZTÜRK, Kısa çalışmada meslektaşlarımızın hazırlıklarının neler olacağı, hangi hallerin nasıl işleyeceği, neler yapılması gerektiği, kimlerin faydalanabileceği konusunda bilgilendirme yaptı. Seminer esnasında Zoom, Youtube ve e-posta üzerinde gelen sorular cevaplandırıldı ve eğitim seminerimiz sona erdi. Katkılarından dolayı Ali İhsan Öztürk’e teşekkür ediyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.