Elmalı’nın Lavantaları Kardeş İlçesi Tillo’da Toprakla Buluştu

Asayiş 26.04.2019 - 18:58, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 3056+ kez okundu.
 

Elmalı’nın Lavantaları Kardeş İlçesi Tillo’da Toprakla Buluştu

Antalya Valisi Münir Karaloğlu himayesinde ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen koordinatörlüğünde yürütülen ‘Gelin Kardeş Olalım Projesi’ kapsamında Elmalı ilçemiz kardeş ilçesi Siirt İli Tillo İlçesi’ne ziyaret düzenledi.
İlk ziyaret Tillo İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne yapıldı. İlçe Müdürü Mehmet Resul Eren ve ekibi tarafından Tillo İlçesi tarımsal faaliyetleri konusunda bilgiler alındı. Daha sonra Elmalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Boğatimur başkanlığında oluşan Elmalı heyeti Tillo Kaymakamı Erkan Savar'ı Makamında ziyaret ederek Tillo ilçesinde yapılacak tarımsal faaliyetler ve çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Ardından Tillo Kaymakamı  Erkan Savar Başkanlığında, Belediye Başkanlığı, Elmalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tillo İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, köy ve mahalle muhtarları katılımı ile 2019 yılı 1. dönem ekonomik toplantısı gerçekleştirildi.  Bu kapsamda Tillo ve Elmalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri icra ettikleri tarımsal faaliyetler ile ilgili sunumlar yaptı.  Toplantıda konuşan Tillo Kaymakamı Erkan Savar; İlçede önemli bir katma değeri olan ürünlerin başında Siirt fıstığının geldiğini ve Siirt fıstığı yetiştiriciliğini desteklediklerini, ilçe merkezinde ve bağlı köylerde ekonomik gelir düzeyi düşük olan vatandaşların tarıma yönlendirmelerinin sağlanacağını ifade etti. Gelin Kardeş Olalım Projesi kapsamında, ikinci ziyaret Elmalı heyeti ile Tillo İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekibi tarafından Tillo Belediye Başkanı Sayın İdham Aydın'a yapıldı. Burada Tillo’nun tarımsal yapısı ve Tillo’ya yapılabilecek yatırımlar hakkında karşılıklı bilgi alış verişinde bulunulduktan sonra Elmalı İlçesi’nden getirilen lavanta fideleri Tillo Kalet'ül Üstad Tabiat Parkı ve Cam Seyir Teras bölgesinde Lavanta fidesi dikimi yapıldı. Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret eden Elmalı heyeti burada da İl Müdür Yardımcısı Mehmet Asım Şen'i ziyaret ederek Siirt Tarımı ve Antalya Tarımı üzerine bilgi alışverişinde bulundu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile AB'nin ortak yürüttüğü proje kapsamında Siirt Fıstık Üreticileri Birliğince Siirt Organize Sanayi Bölgesinde 12 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere 35 bin metrekare alandan oluşan dünyanın en büyük beş tesisinden biri olan Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisi ile Siirt Arı Yetiştiriciler Birliği ziyaret edilerek bölgede karşılaşılan orunlar ve yapılabilecekler konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu himayesinde ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen koordinatörlüğünde yürütülen ‘Gelin Kardeş Olalım Projesi’ kapsamında Elmalı ilçemiz kardeş ilçesi Siirt İli Tillo İlçesi’ne ziyaret düzenledi.

İlk ziyaret Tillo İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne yapıldı. İlçe Müdürü Mehmet Resul Eren ve ekibi tarafından Tillo İlçesi tarımsal faaliyetleri konusunda bilgiler alındı.

Daha sonra Elmalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Boğatimur başkanlığında oluşan Elmalı heyeti Tillo Kaymakamı Erkan Savar'ı Makamında ziyaret ederek Tillo ilçesinde yapılacak tarımsal faaliyetler ve çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

Ardından Tillo Kaymakamı  Erkan Savar Başkanlığında, Belediye Başkanlığı, Elmalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tillo İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, köy ve mahalle muhtarları katılımı ile 2019 yılı 1. dönem ekonomik toplantısı gerçekleştirildi.  Bu kapsamda Tillo ve Elmalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri icra ettikleri tarımsal faaliyetler ile ilgili sunumlar yaptı.  Toplantıda konuşan Tillo Kaymakamı Erkan Savar; İlçede önemli bir katma değeri olan ürünlerin başında Siirt fıstığının geldiğini ve Siirt fıstığı yetiştiriciliğini desteklediklerini, ilçe merkezinde ve bağlı köylerde ekonomik gelir düzeyi düşük olan vatandaşların tarıma yönlendirmelerinin sağlanacağını ifade etti.

Gelin Kardeş Olalım Projesi kapsamında, ikinci ziyaret Elmalı heyeti ile Tillo İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekibi tarafından Tillo Belediye Başkanı Sayın İdham Aydın'a yapıldı. Burada Tillo’nun tarımsal yapısı ve Tillo’ya yapılabilecek yatırımlar hakkında karşılıklı bilgi alış verişinde bulunulduktan sonra Elmalı İlçesi’nden getirilen lavanta fideleri Tillo Kalet'ül Üstad Tabiat Parkı ve Cam Seyir Teras bölgesinde Lavanta fidesi dikimi yapıldı.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret eden Elmalı heyeti burada da İl Müdür Yardımcısı Mehmet Asım Şen'i ziyaret ederek Siirt Tarımı ve Antalya Tarımı üzerine bilgi alışverişinde bulundu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile AB'nin ortak yürüttüğü proje kapsamında Siirt Fıstık Üreticileri Birliğince Siirt Organize Sanayi Bölgesinde 12 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere 35 bin metrekare alandan oluşan dünyanın en büyük beş tesisinden biri olan Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisi ile Siirt Arı Yetiştiriciler Birliği ziyaret edilerek bölgede karşılaşılan orunlar ve yapılabilecekler konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.