En Son Düzenlemeler Çerçevesinde Kısa Çalışma Uygulamaları

Ekonomi 21.04.2020 - 23:05, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2702+ kez okundu.
 

En Son Düzenlemeler Çerçevesinde Kısa Çalışma Uygulamaları

Konulu Webinar 2 (Online Seminer) Youtube Kanalımızdan Canlı Olarak Gerçekleştirdik
“En Son Düzenlemeler Çerçevesinde Kısa Çalışma Uygulamaları” konulu Webinar 2 (online seminerimizi), E. İş Başmüfettişi Ali İhsan ÖZTÜRK’ün katılımı ile odamızın youtube kanalında canlı olarak gerçekleştirdik. Webinar’ın açış konuşmasını yapan başkanımız Emrullah Tayfun ÇAVDAR; koronavirüs’ün yayılmasını önlemek için alınan tedbirler nedeniyle, seminerlerimizi online olarak yaptığımızı ve bir süre daha bu şekilde devam edeceğimizi söyledi. Başkanımız Emrullah Tayfun ÇAVDAR, kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan çalışan ve işverenlerin durumlarını da ilgilendiren 7244 sayılı kanunun çıktığını ve bugün hem bu kanunun anlatılacağını hem de yine kısa çalışma ödeneği ile ilgili diğer sorulara cevap vereceklerini dile getirdi. Başkanımız ayrıca beyanname ve bildirim süre uzatmaları ile ilgili güncel bilgileri paylaştı. Mücbir sebep hali dışında kalan mükellefler ve 65 yaş üstü meslektaşlarımızın durumunda değinen başkanımız Emrullah Tayfun ÇAVDAR, 3 Nisan 2020 tarihinde 2020/3 sayılı uygulama iç genelgesi yayınlandığını ve bu genelgeye göre meslektaşlarımızın mücbir sebep hali dışında kalan mükellefler bir rapor hazırlamaları gerektiğini söyledi. Bu raporu dilekçeye ekleyerek interaktif vergi dairelerine göndermeleri gerektiğini, vergi dairelerinde oluşturulan kurulların bu raporları inceleyerek nihai kararı verdiklerini belirtti. 65 yaş üzerindeki meslektaşlarımızın en azından bürolarına gitmeleri yönünde gelen taleplerini TÜRMOB’a ilettiklerini, TÜRMOB’un da bu konuyu İçişleri Bakanlığı ile görüştüğünü ama İçişleri Bakanlığının bunu kesinlikle kabul etmediğini söyledi. Bütün beyannamelerin mücbir sebep içine dahil edildiği için sokağa çıkma yasağı boyunca beyanname vermeyecekleri ve yasak kalktıktan sonraki 15 gün içinde beyannameleri verebilecekleri yönünde bir görüş dile getirdiklerini belirtti. Başkanımız Emrullah Tayfun ÇAVDAR, sunumu gerçekleştirecek olan E. İş Başmüfettişi Ali İhsan ÖZTÜRK’e teşekkür ederek sözü kendisine bıraktı. Ali İhsan ÖZTÜRK, sunumunda son çıkan 7244 sayılı kanun çerçevesinde kısa çalışma uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Ardından meslektaşlarımızın canlı yayın esnasında odamızın e-posta adresine gönderdikleri soruları yanıtlayarak online seminerimiz sonlandırıldı.
Konulu Webinar 2 (Online Seminer) Youtube Kanalımızdan Canlı Olarak Gerçekleştirdik

“En Son Düzenlemeler Çerçevesinde Kısa Çalışma Uygulamaları” konulu Webinar 2 (online seminerimizi), E. İş Başmüfettişi Ali İhsan ÖZTÜRK’ün katılımı ile odamızın youtube kanalında canlı olarak gerçekleştirdik.

Webinar’ın açış konuşmasını yapan başkanımız Emrullah Tayfun ÇAVDAR; koronavirüs’ün yayılmasını önlemek için alınan tedbirler nedeniyle, seminerlerimizi online olarak yaptığımızı ve bir süre daha bu şekilde devam edeceğimizi söyledi.

Başkanımız Emrullah Tayfun ÇAVDAR, kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan çalışan ve işverenlerin durumlarını da ilgilendiren 7244 sayılı kanunun çıktığını ve bugün hem bu kanunun anlatılacağını hem de yine kısa çalışma ödeneği ile ilgili diğer sorulara cevap vereceklerini dile getirdi. Başkanımız ayrıca beyanname ve bildirim süre uzatmaları ile ilgili güncel bilgileri paylaştı.

Mücbir sebep hali dışında kalan mükellefler ve 65 yaş üstü meslektaşlarımızın durumunda değinen başkanımız Emrullah Tayfun ÇAVDAR, 3 Nisan 2020 tarihinde 2020/3 sayılı uygulama iç genelgesi yayınlandığını ve bu genelgeye göre meslektaşlarımızın mücbir sebep hali dışında kalan mükellefler bir rapor hazırlamaları gerektiğini söyledi. Bu raporu dilekçeye ekleyerek interaktif vergi dairelerine göndermeleri gerektiğini, vergi dairelerinde oluşturulan kurulların bu raporları inceleyerek nihai kararı verdiklerini belirtti. 65 yaş üzerindeki meslektaşlarımızın en azından bürolarına gitmeleri yönünde gelen taleplerini TÜRMOB’a ilettiklerini, TÜRMOB’un da bu konuyu İçişleri Bakanlığı ile görüştüğünü ama İçişleri Bakanlığının bunu kesinlikle kabul etmediğini söyledi. Bütün beyannamelerin mücbir sebep içine dahil edildiği için sokağa çıkma yasağı boyunca beyanname vermeyecekleri ve yasak kalktıktan sonraki 15 gün içinde beyannameleri verebilecekleri yönünde bir görüş dile getirdiklerini belirtti.

Başkanımız Emrullah Tayfun ÇAVDAR, sunumu gerçekleştirecek olan E. İş Başmüfettişi Ali İhsan ÖZTÜRK’e teşekkür ederek sözü kendisine bıraktı.

Ali İhsan ÖZTÜRK, sunumunda son çıkan 7244 sayılı kanun çerçevesinde kısa çalışma uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Ardından meslektaşlarımızın canlı yayın esnasında odamızın e-posta adresine gönderdikleri soruları yanıtlayarak online seminerimiz sonlandırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.