Finikeli Emekçi Kadinlar Buluşacak

Politika 06.03.2019 - 20:14, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2978+ kez okundu.
 

Finikeli Emekçi Kadinlar Buluşacak

Millet İttifakı Finike Belediye Başkan Adayı Mustafa Geyikçi, emekçi kadınların yaşama katkısının göz ardı edilmeyeceğini dile getirerek, yılın 7 gün 24 saat 365 günü çalışan Türk kadınının kıymetinin paha biçilemez olduğunu açıkladı.
FİNİKELİ kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Turunçova Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek olan etkinlikte bir araya gelecek. Ev sahipliğini Millet İttifakı Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi’nin üstleneceği özel davette, Antalya’nın sevilen sesi Jale sahne alacak. KADINLARA ÖZEL DAVET Geyikçi, emekçi kadınların yaşama katkısının göz ardı edilmeyeceğini dile getirerek, “Yılın 7 gün 24 saat 365 günü çalışan Türk kadınının kıymeti paha biçilemez. Onlar analarımız, bacılarımız, kızlarımız. 8 Mart Cuma günü saat 14:30’da tüm Finikeli kadınlarımızı etkinliğimize bekliyoruz. O gün hiç bir siyasi görüş, kadınlarımızın değerinin önüne geçemez. Eğlenmek onların da hakkı” dedi. 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın, ve yığınsal olarak kutlandı, kapalı mekanlardan sokaklara taşındı. "Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı" programından Türkiye'nin de etkilenmesiyle, 1975 yılında "Türkiye 1975 Kadın Yılı" kongresi yapıldı. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra dört yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmadı. 1984'ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından "Dünya Kadınlar Günü" kutlanmaya devam ediliyor.
Millet İttifakı Finike Belediye Başkan Adayı Mustafa Geyikçi, emekçi kadınların yaşama katkısının göz ardı edilmeyeceğini dile getirerek, yılın 7 gün 24 saat 365 günü çalışan Türk kadınının kıymetinin paha biçilemez olduğunu açıkladı.

FİNİKELİ kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Turunçova Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek olan etkinlikte bir araya gelecek. Ev sahipliğini Millet İttifakı Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi’nin üstleneceği özel davette, Antalya’nın sevilen sesi Jale sahne alacak.

KADINLARA ÖZEL DAVET

Geyikçi, emekçi kadınların yaşama katkısının göz ardı edilmeyeceğini dile getirerek, “Yılın 7 gün 24 saat 365 günü çalışan Türk kadınının kıymeti paha biçilemez. Onlar analarımız, bacılarımız, kızlarımız. 8 Mart Cuma günü saat 14:30’da tüm Finikeli kadınlarımızı etkinliğimize bekliyoruz. O gün hiç bir siyasi görüş, kadınlarımızın değerinin önüne geçemez. Eğlenmek onların da hakkı” dedi.

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ

Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın, ve yığınsal olarak kutlandı, kapalı mekanlardan sokaklara taşındı. "Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı" programından Türkiye'nin de etkilenmesiyle, 1975 yılında "Türkiye 1975 Kadın Yılı" kongresi yapıldı. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra dört yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmadı. 1984'ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından "Dünya Kadınlar Günü" kutlanmaya devam ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.