Hamamcılardan Peştamal’li Açıklama

Asayiş 11.02.2021 - 17:55, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2785+ kez okundu.
 

Hamamcılardan Peştamal’li Açıklama

Türkiye Hamam SPA ve Kaplıcalar Dernekleri Başkanı Duran Ateş “Zorlu geçen bu dönemde yaşadığımız zorluklar yetmezmiş gibi birde sektörümüze karşı olan yaklaşımlar adına bir basın açıklaması yapma mecburiyetini hissettik” dedi
Türkiye Hamam SPA ve Kaplıcalar Dernekleri Başkanı Duran Ateş “Zorlu geçen bu dönemde yaşadığımız zorluklar yetmezmiş gibi birde sektörümüze karşı olan yaklaşımlar adına bir basın açıklaması yapma mecburiyetini hissettik” dedi Türkiye Hamam SPA ve Kaplıcalar Dernekleri Başkanı Duran Ateş açıklamasında, “Türkiye Hamam SPA ve kaplıcalar dernekleri adına burada toplanmış bulunuyoruz. Zorlu geçen bu dönemde yaşadığımız zorluklar yetmezmiş gibi birde sektörümüze karşı olan yaklaşımlar adına bir basın açıklaması yapma mecburiyetini hissettik. Bizlerin 21. yüzyılda yaşatmaya çalıştığı ve 1000 yıllık bu yegâne kültürün mirasçıları olarak hamam ve SPA adına alınan kararlar bizleri derinden üzmüştür. Maalesef üzülerek görüyoruz ki son alınan pandemi kararları sonucu günlük binlerce kişinin kullandığı AVM’ler, binlerce kişinin yan yana çalıştığı işyerleri açıkken kış turizmi olan kayak merkezlerinde yasaklar yok iken, hamam SPA ve kaplıcalar gibi temizliğin sağlığın tarih boyunca ana merkezi olan işyerlerimizin kapatılması bizlere bir şok etkisi yaratmıştır. Bizler de şu soruyu ister istemez sorduk kendimize. Vakaların artmasında hamamcılık sektörünün ne kadar payı vardır diye. Hele ki 1000’lerce çalışanı olan fabrikalar, günde 1000lerce insanların girdiği AVM’ler açıkken, şehirlerarası otobüsler tıklım tıklım dolu iken virüsle mücadelede en önemli silahımız su sabun denilirken, suyun sabunun sağlığın şifanın merkezi olan hamam SPA’ların kapatılması kabul edilemeyecek bir durumdur izahı yoktur. Osmanlı devleti döneminden beri süregelen hamamlar taa o dönemlerde bu tür salgın hastalıklarda en büyük silah olarak görülmüş ve bu gibi pandemi süreçlerinde desteklenmiş ve faaliyetlerini artırıma gidilmiştir. Şuanda ise bilimsel veriler doğrultusunda da biliyoruz ki, Örneğin eklem ağrıları, kireçlenme, kas ağrıları, astım bronşit, soğuk algınlığı gibi çoğu rahatsızlığın en doğal ilaçlarının en başında sizlerde biliyorsunuz ki, hamam ve kaplıcalar geliyor. Böyle bir dönemde hele ki bundan yüzyıllar öncesi bile bilinen bugün ise bilimsel verilerle doğruluğu desteklenen böyle güçlü bir sektörü kapatmak, virüse bir engel değil bir destek olabilir sadece Hayatımızın her yerinde var olan, virüsün ana düşmanı dediğiniz; suyun sabunun merkezi olan hamamların kapatılma kararı alan bilim kuru üyelerinin bu kararı tekrar gözden geçirmesini talep ediyoruz. Bundan dolayı kendilerini en kısa zamanda hamamlarımızda incelemeye davet ediyoruz. Her gün elinizi 6 ,7 defa sabun ile yıkayın derken bizim elimizin sudan sabundan çıkmadığını buradan bir kez daha belirtmek istiyoruz. Nasıl Hes kodu ile binlerce kişi AKM’lere giriş yapabiliyorsa, bir maske ve dezenfektan ile bizlerinde bunları en sağlıklı bir biçimde hiç zorlanmadan yerine getirebileceğimizi görmelerini umut ediyoruz. Hamamlar virüsün yuvası değil virüsün panzehirdir bunu da herkese buradan Antalya'dan  bir kez daha haykırıyoruz” ifadelerini kullandı.
Türkiye Hamam SPA ve Kaplıcalar Dernekleri Başkanı Duran Ateş “Zorlu geçen bu dönemde yaşadığımız zorluklar yetmezmiş gibi birde sektörümüze karşı olan yaklaşımlar adına bir basın açıklaması yapma mecburiyetini hissettik” dedi

Türkiye Hamam SPA ve Kaplıcalar Dernekleri Başkanı Duran Ateş “Zorlu geçen bu dönemde yaşadığımız zorluklar yetmezmiş gibi birde sektörümüze karşı olan yaklaşımlar adına bir basın açıklaması yapma mecburiyetini hissettik” dedi

Türkiye Hamam SPA ve Kaplıcalar Dernekleri Başkanı Duran Ateş açıklamasında, “Türkiye Hamam SPA ve kaplıcalar dernekleri adına burada toplanmış bulunuyoruz.

Zorlu geçen bu dönemde yaşadığımız zorluklar yetmezmiş gibi birde sektörümüze karşı olan yaklaşımlar adına bir basın açıklaması yapma mecburiyetini hissettik.

Bizlerin 21. yüzyılda yaşatmaya çalıştığı ve 1000 yıllık bu yegâne kültürün mirasçıları olarak hamam ve SPA adına alınan kararlar bizleri derinden üzmüştür.

Maalesef üzülerek görüyoruz ki son alınan pandemi kararları sonucu günlük binlerce kişinin kullandığı AVM’ler, binlerce kişinin yan yana çalıştığı işyerleri açıkken kış turizmi olan kayak merkezlerinde yasaklar yok iken, hamam SPA ve kaplıcalar gibi temizliğin sağlığın tarih boyunca ana merkezi olan işyerlerimizin kapatılması bizlere bir şok etkisi yaratmıştır.

Bizler de şu soruyu ister istemez sorduk kendimize. Vakaların artmasında hamamcılık sektörünün ne kadar payı vardır diye.

Hele ki 1000’lerce çalışanı olan fabrikalar, günde 1000lerce insanların girdiği AVM’ler açıkken, şehirlerarası otobüsler tıklım tıklım dolu iken virüsle mücadelede en önemli silahımız su sabun denilirken, suyun sabunun sağlığın şifanın merkezi olan hamam SPA’ların kapatılması kabul edilemeyecek bir durumdur izahı yoktur.

Osmanlı devleti döneminden beri süregelen hamamlar taa o dönemlerde bu tür salgın hastalıklarda en büyük silah olarak görülmüş ve bu gibi pandemi süreçlerinde desteklenmiş ve faaliyetlerini artırıma gidilmiştir. Şuanda ise bilimsel veriler doğrultusunda da biliyoruz ki, Örneğin eklem ağrıları, kireçlenme, kas ağrıları, astım bronşit, soğuk algınlığı gibi çoğu rahatsızlığın en doğal ilaçlarının en başında sizlerde biliyorsunuz ki, hamam ve kaplıcalar geliyor.

Böyle bir dönemde hele ki bundan yüzyıllar öncesi bile bilinen bugün ise bilimsel verilerle doğruluğu desteklenen böyle güçlü bir sektörü kapatmak, virüse bir engel değil bir destek olabilir sadece

Hayatımızın her yerinde var olan, virüsün ana düşmanı dediğiniz; suyun sabunun merkezi olan hamamların kapatılma kararı alan bilim kuru üyelerinin bu kararı tekrar gözden geçirmesini talep ediyoruz. Bundan dolayı kendilerini en kısa zamanda hamamlarımızda incelemeye davet ediyoruz.

Her gün elinizi 6 ,7 defa sabun ile yıkayın derken bizim elimizin sudan sabundan çıkmadığını buradan bir kez daha belirtmek istiyoruz.

Nasıl Hes kodu ile binlerce kişi AKM’lere giriş yapabiliyorsa, bir maske ve dezenfektan ile bizlerinde bunları en sağlıklı bir biçimde hiç zorlanmadan yerine getirebileceğimizi görmelerini umut ediyoruz.

Hamamlar virüsün yuvası değil virüsün panzehirdir bunu da herkese buradan Antalya'dan  bir kez daha haykırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.