Kadınlar Siyasetin, Ekonomik Ve Sosyal Hayatın İçinde Daha Fazla Yer Alacak

Politika 13.11.2020 - 22:55, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1976+ kez okundu.
 

Kadınlar Siyasetin, Ekonomik Ve Sosyal Hayatın İçinde Daha Fazla Yer Alacak

Serik, Aksu ve Korkuteli’nde düzenlenen Kadın Kolları Kongrelerine katılan AK Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal Türkiye’nin geleceğini kadınların inşa edeceğini söyledi.
Serik, Aksu ve Korkuteli’nde düzenlenen Kadın Kolları Kongrelerine katılan AK Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal Türkiye’nin geleceğini kadınların inşa edeceğini söyledi. Kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel hayatın daha fazla içinde olması için çalışmalara devam edeceklerini dile getiren Dr. Tuba Vural Çokal “AK Parti döneminde kadınların ekonomik, sosyal ve siyasi hayatın içinde olmaları için getirilen yenilikleri biliyorsunuz. Daha da fazlasını hep birlikte, kadınımızla erkeğimizle, omuz omuza yapmaya devam edeceğiz ve hep birlikte büyük ve güçlü Türkiye’yi tesis edeceğiz” dedi. KONGRELERİMİZ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE GEÇİYOR AK Parti Kongrelerinin birlik ve beraberlik içinde geçtiğini ifade eden Dr. Tuba Vural “Birçok yerde ayrışmanın, kavganın kaynağı olan kongreler AK Parti’de birleşmenin birlik olmanın sembolü oldu. Bütün kongrelerimizi aynı birlik ruhuyla, bayram havasında yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim: Kadın kolları kongrelerimiz bir başka… Çünkü burada kadınlar var. Burada anneler, kız kardeşler, eşler var… Burada Maziden aldığı mirası bizlere devreden annelerimiz var. O mirasın yeni sahipleri, güzel kültürümüzün yeni taşıyıcıları gelinlerimiz, kızlarımız var… Bugün burada kendisine dayatılan her türlü yaptırıma meydan okuyup, modern dünyada yerini almış kadın çiftçimiz, kadın esnafımız, kadın doktorumuz, öğretmenlerimiz, mühendislerimiz var. Bugün burada bu salonda büyük ve güçlü Türkiye idealimize nesillerimizi her alanda taşıyacak olan Müslüman-Türk kadını var!” dedi. KADINLAR SİYASETİN DAHA ÇOK İÇİNDE OLACAK Tüm partilerin, siyasi hareketlerin kadınlara önem verdiklerini anlattığını ama bu söylemlerin uygulamalara yansımadığını ifade eden Milletvekili Çokal “ Herkes kadınları anlatıyor. Önem veriyoruz diyor. Her biri kadınlar için şatafatlı, edebi sözler kullanıyorlar, şiirler okuyorlar. Nene Hatun’u, Kara Fatma’yı ağızlarından düşürmüyorlar. Kadınların bu ülkeyi yöneteceklerini söylüyorlar.  İş kadınlara söz hakkı vermeye yetki vermeye gelince her biri bir anda söylediklerini unutuveriyorlar.  Ancak bunun ülkemizde bir tek istisnası var. O da AK Parti. Bakınız Antalya’da 2 kadın Milletvekili var. İkisi de AK Parti’de. Daha bir buçuk yıl önce yerel yönetimler seçimleri yapıldı. AK Parti Muratpaşa ve Konyaaltı’nda kadın adaylarla yarıştı. Bu seçimlerde olmadı ancak inanın Antalya’da kadın belediye başkanları geleneğini de yine AK Parti başlatacak. Kabineye bakın. Ülkenin ticareti ve sosyal politikaları kadınlara emanet.”
Serik, Aksu ve Korkuteli’nde düzenlenen Kadın Kolları Kongrelerine katılan AK Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal Türkiye’nin geleceğini kadınların inşa edeceğini söyledi.

Serik, Aksu ve Korkuteli’nde düzenlenen Kadın Kolları Kongrelerine katılan AK Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal Türkiye’nin geleceğini kadınların inşa edeceğini söyledi. Kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel hayatın daha fazla içinde olması için çalışmalara devam edeceklerini dile getiren Dr. Tuba Vural Çokal “AK Parti döneminde kadınların ekonomik, sosyal ve siyasi hayatın içinde olmaları için getirilen yenilikleri biliyorsunuz. Daha da fazlasını hep birlikte, kadınımızla erkeğimizle, omuz omuza yapmaya devam edeceğiz ve hep birlikte büyük ve güçlü Türkiye’yi tesis edeceğiz” dedi.

KONGRELERİMİZ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE GEÇİYOR

AK Parti Kongrelerinin birlik ve beraberlik içinde geçtiğini ifade eden Dr. Tuba Vural “Birçok yerde ayrışmanın, kavganın kaynağı olan kongreler AK Parti’de birleşmenin birlik olmanın sembolü oldu. Bütün kongrelerimizi aynı birlik ruhuyla, bayram havasında yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim: Kadın kolları kongrelerimiz bir başka… Çünkü burada kadınlar var. Burada anneler, kız kardeşler, eşler var… Burada Maziden aldığı mirası bizlere devreden annelerimiz var. O mirasın yeni sahipleri, güzel kültürümüzün yeni taşıyıcıları gelinlerimiz, kızlarımız var… Bugün burada kendisine dayatılan her türlü yaptırıma meydan okuyup, modern dünyada yerini almış kadın çiftçimiz, kadın esnafımız, kadın doktorumuz, öğretmenlerimiz, mühendislerimiz var. Bugün burada bu salonda büyük ve güçlü Türkiye idealimize nesillerimizi her alanda taşıyacak olan Müslüman-Türk kadını var!” dedi.

KADINLAR SİYASETİN DAHA ÇOK İÇİNDE OLACAK

Tüm partilerin, siyasi hareketlerin kadınlara önem verdiklerini anlattığını ama bu söylemlerin uygulamalara yansımadığını ifade eden Milletvekili Çokal “ Herkes kadınları anlatıyor. Önem veriyoruz diyor. Her biri kadınlar için şatafatlı, edebi sözler kullanıyorlar, şiirler okuyorlar. Nene Hatun’u, Kara Fatma’yı ağızlarından düşürmüyorlar. Kadınların bu ülkeyi yöneteceklerini söylüyorlar.  İş kadınlara söz hakkı vermeye yetki vermeye gelince her biri bir anda söylediklerini unutuveriyorlar.  Ancak bunun ülkemizde bir tek istisnası var. O da AK Parti. Bakınız Antalya’da 2 kadın Milletvekili var. İkisi de AK Parti’de. Daha bir buçuk yıl önce yerel yönetimler seçimleri yapıldı. AK Parti Muratpaşa ve Konyaaltı’nda kadın adaylarla yarıştı. Bu seçimlerde olmadı ancak inanın Antalya’da kadın belediye başkanları geleneğini de yine AK Parti başlatacak. Kabineye bakın. Ülkenin ticareti ve sosyal politikaları kadınlara emanet.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.