Konyaaltı Kent Konseyi Kadın Meclisi

Asayiş 25.11.2020 - 19:53, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2348+ kez okundu.
 

Konyaaltı Kent Konseyi Kadın Meclisi

25 Kasım; toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, aile içi şiddete, ayrımcılığa, kadınları ve kadın haklarını yok sayanlara karşı, kadınların mücadele günüdür. Türkiye’de kadına karşı şiddet en yaygın ve sık rastlanılan insan hakları ihlalidir. Şiddete karşı yaşamı savunuyoruz. Kadın cinayetlerine ve cinsiyet ayrımcılığına son vermek için tarafı olduğumuz kadın hakları alanındaki tüm uluslar arası sözleşmelerin, toplumsal yaşama ve hukuk sistemimize yansıtılmasını sağlayacak düzenlemeler ile Türk Ceza Kanunu’nda gerekli düzenlemeler acilen yapılmalıdır. Kadına yönelik şiddet ve cinayetlerde iyi hal indirimlerinden vazgeçilmelidir. Toplumsal cinayet ayrımcılığına son vermek için kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi ve insan onuruna yakışır, şiddetten uzak eşit bir hayat için mücadelemiz devam edecek. Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanettir. Şiddetin her türlüsüne hayır!..

25 Kasım; toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, aile içi şiddete, ayrımcılığa, kadınları ve kadın haklarını yok sayanlara karşı, kadınların mücadele günüdür.

Türkiye’de kadına karşı şiddet en yaygın ve sık rastlanılan insan hakları ihlalidir. Şiddete karşı yaşamı savunuyoruz. Kadın cinayetlerine ve cinsiyet ayrımcılığına son vermek için tarafı olduğumuz kadın hakları alanındaki tüm uluslar arası sözleşmelerin, toplumsal yaşama ve hukuk sistemimize yansıtılmasını sağlayacak düzenlemeler ile Türk Ceza Kanunu’nda gerekli düzenlemeler acilen yapılmalıdır. Kadına yönelik şiddet ve cinayetlerde iyi hal indirimlerinden vazgeçilmelidir.

Toplumsal cinayet ayrımcılığına son vermek için kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi ve insan onuruna yakışır, şiddetten uzak eşit bir hayat için mücadelemiz devam edecek.

Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanettir.

Şiddetin her türlüsüne hayır!..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.