Konyaaltında Tıbbi Oromatik Bitkiler Hareketliliği Yapıldı

Belediyeler 24.07.2019 - 22:21, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2163+ kez okundu.
 

Konyaaltında Tıbbi Oromatik Bitkiler Hareketliliği Yapıldı

Konyaaltı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce yayla bölgelerinde Tıbbi Aromatik Bitkiler hareketlilik çalışması yapıldı. Geyikbayırı Mahallesi-Sakarpınarı mevkii ve Çağlarca Mahallesi Koz ağacı mevkilerde düzenlenen tıbbi aromatik bitkiler hareketliliği çalışmasında; ilçemizde yayılım gösteren Sarı Kantaron ve Kekik çeşitleri gözlemlendi. Düzenlenen Tıbbi Aromatik Bitkiler hareketlilik çalışmasına, üreticiler, teknik personeller, çocuklar ve 30 kişi katılım sağladı. Hareketlilik çalışmasında, Sarı Kantaron ve Kekik bitkilerinin kültüre alınan çeşitlerinde yetiştiricilik metotları, iklim ve toprak istekleri, doğada korumalarına yönelik öneriler ve yok olmamaları için neler yapılabileceği konularına değinildi. Ayrıca bu bitkilerden tamamlayıcı tıp alanında nasıl faydalanılacağı ve diğer kullanım alanları konularında Konyaaltı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden Dr. Filiz DİLEKÇİ ve İlçe Müdürlüğümüzde görevli Ziraat Mühendisi Hatice AKAY tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Yapılan çalışma sonunda Tıbbi aromatik bitkiler konusunda ilçe müdürlüğümüzce her ay en az bir hareketlilik çalışması yapılması planlanmıştır.

Konyaaltı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce yayla bölgelerinde Tıbbi Aromatik Bitkiler hareketlilik çalışması yapıldı. Geyikbayırı Mahallesi-Sakarpınarı mevkii ve Çağlarca Mahallesi Koz ağacı mevkilerde düzenlenen tıbbi aromatik bitkiler hareketliliği çalışmasında; ilçemizde yayılım gösteren Sarı Kantaron ve Kekik çeşitleri gözlemlendi. Düzenlenen Tıbbi Aromatik Bitkiler hareketlilik çalışmasına, üreticiler, teknik personeller, çocuklar ve 30 kişi katılım sağladı.

Hareketlilik çalışmasında, Sarı Kantaron ve Kekik bitkilerinin kültüre alınan çeşitlerinde yetiştiricilik metotları, iklim ve toprak istekleri, doğada korumalarına yönelik öneriler ve yok olmamaları için neler yapılabileceği konularına değinildi. Ayrıca bu bitkilerden tamamlayıcı tıp alanında nasıl faydalanılacağı ve diğer kullanım alanları konularında Konyaaltı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden Dr. Filiz DİLEKÇİ ve İlçe Müdürlüğümüzde görevli Ziraat Mühendisi Hatice AKAY tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Yapılan çalışma sonunda Tıbbi aromatik bitkiler konusunda ilçe müdürlüğümüzce her ay en az bir hareketlilik çalışması yapılması planlanmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.