Koranavirüsün Ekonomiye Etkileri Bilgilendirme Toplantısı

Ekonomi 28.04.2020 - 20:37, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2612+ kez okundu.
 

Koranavirüsün Ekonomiye Etkileri Bilgilendirme Toplantısı

MATSO üyelerinin talep ve sorunlarını sesli ve yazılı almak amacıyla video konferans ve web semineri sitemiyle Koranavirüsün ekonomiye etkileri bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) üyelerimizi bilgilendirmek ve talep ve sorunlarını alarak ilgili mercilere iletmemek amacıyla Koronavirüs'ün Ekonomiye Etkileri Bilgilendirme Toplantısını video seminer ve video konferans sistemi gerçekleştirdi. Aynı zamanda toplantı sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlanan toplantıya 1500 MATSO üyesi katılarak talep ve sorunlarını sesli ve yazılı olarak sitemden iletti. MATSO, KRİZ MASASI KURDU MATSO yönetim Kurulu Başkanın Ahmet Boztaş toplantının açılışında yaptığı konuşmada 15 Mart tarihinde ülke olarak yapılan pandemi ilanından ardından MATSO olarak kriz masası kurduklarını belirterek üyelerin kriz masasına 7/24 ulaşabildiğini söyledi. İlk olarak pandeminin ekonomiye etkilerini üyelerimize SMS yöntemi ile sorduklarını ifade eden Boztaş,  üyelerinden gelen talep ve sorunları alarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  (TOBB) aracılığı ile ilgili mercilere ileterek girişimde bulunduklarını söyledi. ilettikleri bir çok sorun ve talebin olumlu bir şekilde sonuçlandığını ifade eden Başkan Boztaş, “Üyelerimiz sorun ve taleplerini  kriz masamıza korona@matso.org.tr mail adresi ile 05306503640 veya 05303210656 whatsapp hatlarımıza 7/24 iletebilirler. Üyelerimizden sorun ve talepler geldikçe takibine devam edeceğiz” dedi. MATSO YÖNETİMİ ŞAHSİ İŞ YERİ MÜLKLERİNDEN 3 AY KİRA ALMIYOR Başkan MATSO yönetim Kurulu Üyeleri olarak 1 Nisan – 1 Temmuz tarihleri arasındaki şahsi mülklerindeki 3 aylık işyeri kiralarını kira bedelinden vazgeçtiklerini belirterek süre bitmeden Haziran ayı içerisinde yeniden bir durum değerlendirme yapacaklarını söyledi. Yaptıklarının bir işaret fişeği olduğunu belirterek diğer mülk sahiplerine de örnek teşkil etmesini amaçladıklarını kaydetti. BAŞKAN BOZTAŞ’TAN MÜLK SAHİPLERİNE ÇAĞRI Mülk sahiplerine çağrıda bulunan Boztaş,  “Sözleşme yapılmış, çek veya senet alınmış olsa da, bu 3 ay kiracılarından iş yerleri için kira alınmamalıdır. Turizm sezonu içerisine çekini veya senedini almış sözleşmesini yapmış, sözünü almış olanlar da kira miktarını 12’ye bölerek, total rakamın 3 aya tekabül edecek kısmı alınmamalıdır. Haziran ayı içerisinde sürecin yeniden değerlendirip, Temmuzdan sonraki dönemle ilgili yeni kararın Haziran ayı içerisinde belirlenerek belirsizlik giderilmelidir. MATSO yönetim kurulu olarak bizler özel kendimize ait olan kiraya verdiğimiz iş yerlerinde yukarıda saymış olduğum maddelerin tamamını uygulayacağız” diye konuştu Başkan Boztaş’ın açılış konuşmasının ardından MATSO genel sekreter Yardımcısı Ali Galip Koçer’de iş dünyası olarak haklarımız neler?, Finansa erişim imkanlarımız neler?, İş dünyasına verilen destekler neler? Konularında bilgilendirme yaptı. Toplantının finalinde ise üyelerden gelen gerek yazılı gerekse sesli sorular cevaplandırıldı.
MATSO üyelerinin talep ve sorunlarını sesli ve yazılı almak amacıyla video konferans ve web semineri sitemiyle Koranavirüsün ekonomiye etkileri bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) üyelerimizi bilgilendirmek ve talep ve sorunlarını alarak ilgili mercilere iletmemek amacıyla Koronavirüs'ün Ekonomiye Etkileri Bilgilendirme Toplantısını video seminer ve video konferans sistemi gerçekleştirdi. Aynı zamanda toplantı sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlanan toplantıya 1500 MATSO üyesi katılarak talep ve sorunlarını sesli ve yazılı olarak sitemden iletti.

MATSO, KRİZ MASASI KURDU

MATSO yönetim Kurulu Başkanın Ahmet Boztaş toplantının açılışında yaptığı konuşmada 15 Mart tarihinde ülke olarak yapılan pandemi ilanından ardından MATSO olarak kriz masası kurduklarını belirterek üyelerin kriz masasına 7/24 ulaşabildiğini söyledi. İlk olarak pandeminin ekonomiye etkilerini üyelerimize SMS yöntemi ile sorduklarını ifade eden Boztaş,  üyelerinden gelen talep ve sorunları alarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  (TOBB) aracılığı ile ilgili mercilere ileterek girişimde bulunduklarını söyledi. ilettikleri bir çok sorun ve talebin olumlu bir şekilde sonuçlandığını ifade eden Başkan Boztaş, “Üyelerimiz sorun ve taleplerini  kriz masamıza korona@matso.org.tr mail adresi ile 05306503640 veya 05303210656 whatsapp hatlarımıza 7/24 iletebilirler. Üyelerimizden sorun ve talepler geldikçe takibine devam edeceğiz” dedi.

MATSO YÖNETİMİ ŞAHSİ İŞ YERİ MÜLKLERİNDEN 3 AY KİRA ALMIYOR

Başkan MATSO yönetim Kurulu Üyeleri olarak 1 Nisan – 1 Temmuz tarihleri arasındaki şahsi mülklerindeki 3 aylık işyeri kiralarını kira bedelinden vazgeçtiklerini belirterek süre bitmeden Haziran ayı içerisinde yeniden bir durum değerlendirme yapacaklarını söyledi. Yaptıklarının bir işaret fişeği olduğunu belirterek diğer mülk sahiplerine de örnek teşkil etmesini amaçladıklarını kaydetti.

BAŞKAN BOZTAŞ’TAN MÜLK SAHİPLERİNE ÇAĞRI

Mülk sahiplerine çağrıda bulunan Boztaş,  “Sözleşme yapılmış, çek veya senet alınmış olsa da, bu 3 ay kiracılarından iş yerleri için kira alınmamalıdır. Turizm sezonu içerisine çekini veya senedini almış sözleşmesini yapmış, sözünü almış olanlar da kira miktarını 12’ye bölerek, total rakamın 3 aya tekabül edecek kısmı alınmamalıdır. Haziran ayı içerisinde sürecin yeniden değerlendirip, Temmuzdan sonraki dönemle ilgili yeni kararın Haziran ayı içerisinde belirlenerek belirsizlik giderilmelidir. MATSO yönetim kurulu olarak bizler özel kendimize ait olan kiraya verdiğimiz iş yerlerinde yukarıda saymış olduğum maddelerin tamamını uygulayacağız” diye konuştu

Başkan Boztaş’ın açılış konuşmasının ardından MATSO genel sekreter Yardımcısı Ali Galip Koçer’de iş dünyası olarak haklarımız neler?, Finansa erişim imkanlarımız neler?, İş dünyasına verilen destekler neler? Konularında bilgilendirme yaptı.

Toplantının finalinde ise üyelerden gelen gerek yazılı gerekse sesli sorular cevaplandırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.