Lider Çocuklar 2. Günde Hem Eğlendiler Hem Öğrendiler

Asayiş 17.05.2019 - 00:53, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2951+ kez okundu.
 

Lider Çocuklar 2. Günde Hem Eğlendiler Hem Öğrendiler

#Tarım ve #Orman Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen ve İlköğretim 4'üncü sınıf öğrencilerinin katıldığı "Lider Çocuk Tarım Kampı" bu yıl 'Sıfır Atık' teması ile İlimiz Muratpaşa Yunus Emre İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla devam ediyor. Kampın 2. gününde ilk olarak Yüksel Tohum ziyaret edildi. Yüksel Tohum ziyaretinde çocuklarımız seraları gezerek topraksız tarımın ne olduğunu ve nasıl yapıldığını yerinde gördü. Domates fidelerini de yerinde görme imkanı bulan öğrenciler domates çeşitleri ve nasıl yetiştirildiği hakkında bildi aldı.  Ardından Talya Solucan Gübresi İşletmesini ziyaret eden öğrencilere California solucanı ve toprağa faydaları konularında bilgilendirme yapıldı.  Öğrencilere evde beslemeleri için solucan hediye edildi. Daha sonra Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğüne gidildi. Akvaryum ve havuzlarda bulunan balık türleri incelendi. Sazan balıklarının kuluçkahaneleri görüldü. Enstitünün çalışmaları hakkında öğrencilere bilgi verildi.  Ardından bir sonraki durak olan Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ziyaret edildi.  Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümüne gidildi. Prof. Dr. Şule Orman tarafından öğrencilere kompost yapımı, biogaz, atıkların değerlendirilmesi ve sıfır atık konularında bilgi verildi. Devamında biogaz üretim tesisi ile süt işleme tesisine gidildi. Öğrencilere Fakültenin kendi üretimi olan ayran ikram edildi.

#Tarım ve #Orman Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen ve İlköğretim 4'üncü sınıf öğrencilerinin katıldığı "Lider Çocuk Tarım Kampı" bu yıl 'Sıfır Atık' teması ile İlimiz Muratpaşa Yunus Emre İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla devam ediyor.

Kampın 2. gününde ilk olarak Yüksel Tohum ziyaret edildi. Yüksel Tohum ziyaretinde çocuklarımız seraları gezerek topraksız tarımın ne olduğunu ve nasıl yapıldığını yerinde gördü. Domates fidelerini de yerinde görme imkanı bulan öğrenciler domates çeşitleri ve nasıl yetiştirildiği hakkında bildi aldı.

 Ardından Talya Solucan Gübresi İşletmesini ziyaret eden öğrencilere California solucanı ve toprağa faydaları konularında bilgilendirme yapıldı.  Öğrencilere evde beslemeleri için solucan hediye edildi.

Daha sonra Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğüne gidildi. Akvaryum ve havuzlarda bulunan balık türleri incelendi. Sazan balıklarının kuluçkahaneleri görüldü. Enstitünün çalışmaları hakkında öğrencilere bilgi verildi.

 Ardından bir sonraki durak olan Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ziyaret edildi.  Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümüne gidildi. Prof. Dr. Şule Orman tarafından öğrencilere kompost yapımı, biogaz, atıkların değerlendirilmesi ve sıfır atık konularında bilgi verildi. Devamında biogaz üretim tesisi ile süt işleme tesisine gidildi. Öğrencilere Fakültenin kendi üretimi olan ayran ikram edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.