Manavgat Belediyesi’nden Yayla Yollarına Bakım Seferberliği

Belediyeler 26.05.2021 - 20:43, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2980+ kez okundu.
 

Manavgat Belediyesi’nden Yayla Yollarına Bakım Seferberliği

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “ATA YURDUMUZ” dediği Manavgat’ın kırsal mahallelerine bağlı yayla yollarında bakım ve onarım çalışması başlattı. Çalışmaların ilk durağı Sülek Yaylası oldu.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “ATA YURDUMUZ” dediği Manavgat’ın kırsal mahallelerine bağlı yayla yollarında bakım ve onarım çalışması başlattı. Çalışmaların ilk durağı Sülek Yaylası oldu. İŞ MAKİNESİ ORDUSU Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat halkının hem hayvanlarını otlatmak hem de yaz şartlarına göre daha serin ve uygun şartlarda yaşamak amacıyla çıktığı yayla yollarında bakım ve onarım seferberliği başlattı. Başkan Sözen’in talimatı üzerine harekete geçen belediye ekipleri, uzun araç konvoyu ve adeta iş makinesi ordusu ile yayla yollarına koyuldu. İlk etapta 15 kişilik Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekip, 2 adet TIR, grayder, silindir, kepçe, kamyonlar, su tankerleri, çift kabinli pikap ve binek araçlarla Alacabel'den geçerek ilk çalışmanın yapılacağı yer olan Sülek Yayla'sına ulaştı. VATANDAŞLAR MEMNUN OLDU Sülek Yaylasındaki ilk çalışmalar kapsamında bozuk olan yollar düzenlenmeye başladı. Manavgat Belediyesi ekiplerine, mahalle muhtarları da eşlik ederek, yollarla ilgili bilgi verdi. Yollarının daha kullanışlı hale gelecek olması yayladaki vatandaşları da oldukça memnun etti. Vatandaşlar, duyarlılığı için Başkan Şükrü Sözen’e teşekkür etti. Fen İşleri Müdürlüğü’nün planlı çalışmaları kapsamında Kirten Sülek yaylasının yanı sıra Taşkesiği, Kurşunlu, Uzunkale, Hocalı,  Karacalar Sülek, Saraçlı, Demirciler, Gençler, Belenobası ve Hacıobası yaylalarında da yol bakım çalışmalarının yapılacağı belirtildi. ATA YURDU YAYLALAR Yayla yollarında yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi veren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,  " Yaylacılık, Manavgat’ımızın geleneksel bir kültürüdür. Yaylalarımız her birimizin adeta ata yurdudur. Manavgat’ımızda yaylacılık kültürü hala yaşatılmaya devam etmektedir. Merkezden oldukça uzak ve yüksek olan yaylalarımıza uzun süredir bir çalışma planlamayı düşünüyorduk. Yaylalar daha da kalabalık olmadan bu süreçte çalışmalarımızı hızla gerçekleştirmek istedik. Belediyemizin imkanlarınca bütün yaylalarımıza ulaşarak yollarımızı daha kullanışlı hale getireceğiz. Süratle tamamlamayı planladığımız çalışmalarımızın tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte ekiplerimize destek veren mahalle muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “ATA YURDUMUZ” dediği Manavgat’ın kırsal mahallelerine bağlı yayla yollarında bakım ve onarım çalışması başlattı. Çalışmaların ilk durağı Sülek Yaylası oldu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “ATA YURDUMUZ” dediği Manavgat’ın kırsal mahallelerine bağlı yayla yollarında bakım ve onarım çalışması başlattı. Çalışmaların ilk durağı Sülek Yaylası oldu.

İŞ MAKİNESİ ORDUSU

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat halkının hem hayvanlarını otlatmak hem de yaz şartlarına göre daha serin ve uygun şartlarda yaşamak amacıyla çıktığı yayla yollarında bakım ve onarım seferberliği başlattı. Başkan Sözen’in talimatı üzerine harekete geçen belediye ekipleri, uzun araç konvoyu ve adeta iş makinesi ordusu ile yayla yollarına koyuldu. İlk etapta 15 kişilik Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekip, 2 adet TIR, grayder, silindir, kepçe, kamyonlar, su tankerleri, çift kabinli pikap ve binek araçlarla Alacabel'den geçerek ilk çalışmanın yapılacağı yer olan Sülek Yayla'sına ulaştı.

VATANDAŞLAR MEMNUN OLDU

Sülek Yaylasındaki ilk çalışmalar kapsamında bozuk olan yollar düzenlenmeye başladı. Manavgat Belediyesi ekiplerine, mahalle muhtarları da eşlik ederek, yollarla ilgili bilgi verdi. Yollarının daha kullanışlı hale gelecek olması yayladaki vatandaşları da oldukça memnun etti. Vatandaşlar, duyarlılığı için Başkan Şükrü Sözen’e teşekkür etti. Fen İşleri Müdürlüğü’nün planlı çalışmaları kapsamında Kirten Sülek yaylasının yanı sıra Taşkesiği, Kurşunlu, Uzunkale, Hocalı,  Karacalar Sülek, Saraçlı, Demirciler, Gençler, Belenobası ve Hacıobası yaylalarında da yol bakım çalışmalarının yapılacağı belirtildi.

ATA YURDU YAYLALAR

Yayla yollarında yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi veren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,  " Yaylacılık, Manavgat’ımızın geleneksel bir kültürüdür. Yaylalarımız her birimizin adeta ata yurdudur. Manavgat’ımızda yaylacılık kültürü hala yaşatılmaya devam etmektedir. Merkezden oldukça uzak ve yüksek olan yaylalarımıza uzun süredir bir çalışma planlamayı düşünüyorduk. Yaylalar daha da kalabalık olmadan bu süreçte çalışmalarımızı hızla gerçekleştirmek istedik. Belediyemizin imkanlarınca bütün yaylalarımıza ulaşarak yollarımızı daha kullanışlı hale getireceğiz. Süratle tamamlamayı planladığımız çalışmalarımızın tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte ekiplerimize destek veren mahalle muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.