Müftü Kemal Uçkun Kuran Kursunun Açılışı Gerçekleştirildi

Asayiş 21.09.2021 - 19:52, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1724+ kez okundu.
 

Müftü Kemal Uçkun Kuran Kursunun Açılışı Gerçekleştirildi

Vali Ersin Yazıcı, Müftü Kemal Uçkun 4-6 yaş Kuran Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi. Yazıcı; “çocuklarımıza dinimizin ve ahlakımızın aktarılacağı bu güzel eğitim ve ilim yuvasının yapımında emeği geçenlere, maddi -
Vali Ersin Yazıcı, Müftü Kemal Uçkun 4-6 yaş Kuran Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi. Yazıcı; “çocuklarımıza dinimizin ve ahlakımızın aktarılacağı bu güzel eğitim ve ilim yuvasının yapımında emeği geçenlere, maddi manevi destek veren hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul etsin.” dedi. Kepez Karşıyaka Mahallesinde hizmet verecek olan Müftü Kemal Uçkun 4-6 Yaş Kuran Kursu’nun açılış törenine Vali Ersin Yazıcı, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, müftülük personeli veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran tilavetiyle başlayan törende minik öğrenciler de ilahi eşliğinde gösteri yaptı. Başyapıt Sayılacak Bir Hizmet Açılış töreninde yaptığı konuşmasında meslek hayatı boyunca en mutlu olduğu anların eğitim ve bilgiye ulaşmakla alakalı etkinlikler olduğunu belirten Vali Yazıcı; “Rabbimizin ilk emri oku. Dolayısıyla bu mekânda Yaradan’ın ilk emri yerine getirilecek. Herhâlde bundan daha büyük bir gurur olmaz. Bu binayı Antalya’mıza kazandıran müftülük çalışanlarına ve hayırseverlere teşekkür ederim. Bu güzel yapılarda çocuklarımızı 4 yaşından itibaren dinimizi ve ahlakımızı öğretmek için bir araya getiriyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bana göre en güzel, en baş yapıt sayılacak hizmetlerinden bir tanesi 4-6 yaş kuran kursudur. Gördüğüm ve bildiğim kadarıyla Kepez’e bu hizmetlerde baya ileri düzeye çıkmış. Bu işe gayret gösteren, emeğini koyan, zamanını harcayan bu işi ideal edinip katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Kemal Uçkun Müftümüzü rahmetle anıyorum.” dedi. En Kıymetli Varlıklar Size Emanet Kuran kursu öğreticilerine de seslenerek dünyanın en kıymetli varlıklarını teslim aldıklarını vurgulayan Vali Ersin Yazıcı “Annelerimizin uğruna canını vereceği tek canlı, evlatları ve onlar size teslim. Sakın dünyanın en kıymetli varlıklarına annelerini ve babalarını üzecek şekilde davranmayın. En kıymetli varlıklarımıza yüce dinimizin öğretilerini, güzelliklerini, kurallarını en güzel şekilde öğretiniz ve biliniz ki bu dünyadaki yaşayan en kıymetliler size emanet.” ifadelerine yer verdi. Kuran kursunun açılışının hayırlı olmasını temenni eden Vali Yazıcı Covid-19 salgınından kurtulmak adına velilerin ve öğretmenlerin kurallara titizlikle uymaları ve öğrencilerin de uymaları noktasında özen göstermelerini rica etti.  Konuşmasının ardından hayırseverlere plaketlerini takdim Vali Ersin Yazıcı İl Müftüsünün yaptığı duanın ardından açılış kurdelesini kesti ve beraberindeki heyet ile Kuran kursunu inceledi.
Vali Ersin Yazıcı, Müftü Kemal Uçkun 4-6 yaş Kuran Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi. Yazıcı; “çocuklarımıza dinimizin ve ahlakımızın aktarılacağı bu güzel eğitim ve ilim yuvasının yapımında emeği geçenlere, maddi -

Vali Ersin Yazıcı, Müftü Kemal Uçkun 4-6 yaş Kuran Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi. Yazıcı; “çocuklarımıza dinimizin ve ahlakımızın aktarılacağı bu güzel eğitim ve ilim yuvasının yapımında emeği geçenlere, maddi manevi destek veren hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul etsin.” dedi.

Kepez Karşıyaka Mahallesinde hizmet verecek olan Müftü Kemal Uçkun 4-6 Yaş Kuran Kursu’nun açılış törenine Vali Ersin Yazıcı, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, müftülük personeli veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran tilavetiyle başlayan törende minik öğrenciler de ilahi eşliğinde gösteri yaptı.

Başyapıt Sayılacak Bir Hizmet

Açılış töreninde yaptığı konuşmasında meslek hayatı boyunca en mutlu olduğu anların eğitim ve bilgiye ulaşmakla alakalı etkinlikler olduğunu belirten Vali Yazıcı; “Rabbimizin ilk emri oku. Dolayısıyla bu mekânda Yaradan’ın ilk emri yerine getirilecek. Herhâlde bundan daha büyük bir gurur olmaz. Bu binayı Antalya’mıza kazandıran müftülük çalışanlarına ve hayırseverlere teşekkür ederim. Bu güzel yapılarda çocuklarımızı 4 yaşından itibaren dinimizi ve ahlakımızı öğretmek için bir araya getiriyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bana göre en güzel, en baş yapıt sayılacak hizmetlerinden bir tanesi 4-6 yaş kuran kursudur. Gördüğüm ve bildiğim kadarıyla Kepez’e bu hizmetlerde baya ileri düzeye çıkmış. Bu işe gayret gösteren, emeğini koyan, zamanını harcayan bu işi ideal edinip katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Kemal Uçkun Müftümüzü rahmetle anıyorum.” dedi.

En Kıymetli Varlıklar Size Emanet

Kuran kursu öğreticilerine de seslenerek dünyanın en kıymetli varlıklarını teslim aldıklarını vurgulayan Vali Ersin Yazıcı “Annelerimizin uğruna canını vereceği tek canlı, evlatları ve onlar size teslim. Sakın dünyanın en kıymetli varlıklarına annelerini ve babalarını üzecek şekilde davranmayın. En kıymetli varlıklarımıza yüce dinimizin öğretilerini, güzelliklerini, kurallarını en güzel şekilde öğretiniz ve biliniz ki bu dünyadaki yaşayan en kıymetliler size emanet.” ifadelerine yer verdi.

Kuran kursunun açılışının hayırlı olmasını temenni eden Vali Yazıcı Covid-19 salgınından kurtulmak adına velilerin ve öğretmenlerin kurallara titizlikle uymaları ve öğrencilerin de uymaları noktasında özen göstermelerini rica etti. 

Konuşmasının ardından hayırseverlere plaketlerini takdim Vali Ersin Yazıcı İl Müftüsünün yaptığı duanın ardından açılış kurdelesini kesti ve beraberindeki heyet ile Kuran kursunu inceledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.