Musa Ertuğan’dan Akşener’in Açmış Olduğu Davaya Cevap Gecikmedi

Politika (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 31.08.2023 - 15:55, Güncelleme: 31.08.2023 - 15:55 9066+ kez okundu.
 

Musa Ertuğan’dan Akşener’in Açmış Olduğu Davaya Cevap Gecikmedi

Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Musa Ertuğan , Genel Başkan Meral Akşener’in aleyhine 250.000.TL açmış olduğu manevi tazminat davasına sosyal medya üzerinden zehir zemberek sözlerle cevap verdi.
Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Musa Ertuğan , Genel Başkan Meral Akşener’in aleyhine 250.000.TL açmış olduğu manevi tazminat davasına sosyal medya üzerinden zehir zemberek sözlerle cevap verdi. Ertuğan Mesajında; “Genel Başkan Meral Akşener, aleyhime 250bin liralık manevi tazminat davası açmış… Paraya ihtiyacı varsa 2015 MHP genel başkanlık yarışı ve İYİ Parti kuruluş sürecinde birçok defa yaptığımız gibi imece usulü toplar gönderirdik. Daha önceden olduğu gibi Esma Bekar aracılığıyla sorsa yeterdi. Peki, davayı neden açmış? Haksızlıklara karşı adalet aradığım için. Tüm bu süreçte ne umutlarla ve beklentilerle kurduğumuz partimizde Meral Akşener’in şahsi hatalarına ve verdiği sözleri tutmamasına ses çıkarttığım için... Mesela, 2015’den 2018’e kadar geçen süreçte bana verilen sözlerin arkasında durulmamıştır. Birçok partilinin ve hatta eşimin bile şahit olduğu bu sözler tutulmamamı, Antalya temayül ön seçimlerinde Esma Bekar talimatıyla usulsüzlük ve hile yapılmış, Antalya merkezde altı ilçe temayül yoklamasında birinci çıkmama rağmen oğul Fatih Akşener’in arkadaşı olması münasebeti ve teşkilatlara yapılan haksız baskılar gibi sebeplerle hakkettiğim milletvekilliği hem 2018, hem 2023 seçimlerinde başkalarına pazarlanmıştır. Bununla ilgili 2018 Afyon toplantısında Meral Akşener’in istifa ettiği günkü konuşmasında Musa Ertuğan, Ayşe Sucu, Neşe Toker, Ömer Karakaş gibi isimleri zikrederek bizlerden özür dilemiş, “Arkadaşlarıma söz verdim, sözümü tutamadım, özür dilerim…” demiştir. Bu açıklamasına o toplantıda bulunan herkes şahittir. 2023 seçimlerinde ise bu sözünde yine durmamıştır. Başımı, canımı, maddi manevi her şeyimi koydum; yeri geldi aileme dahi vakit ayıramadım. Şimdi ise, sekiz yıllık tüm bu emeklerime, verilen sözlere, umutlara rağmen anamın ak sütü gibi hakkettiğim konum bir başkasına satılmıştır. Haram olsun… Bir adım geri atan namerttir. Bugüne değin bunlara rağmen Meral Akşener’e karşı şahsi bir çekişmeden kaynaklı hiçbir davanın davacısı olmamıştım, keza partim aleyhine bir gündem yaratılmasını istememiştim. Açıkça belirtirim ki; İYİ Parti ve partidaşlarımla hiçbir problemim yoktur. Muhatabım ve şimdiye kadar açıkladığım ve açıklamadığım tüm sorunların kaynağı Meral Akşener’den başkası değildir. Ancak bundan sonra dava nasıl açılır herkes görecek. @meral_aksener Bundan böyle de yüce Türk adaleti önünde her husus açıklığa kavuşacaktır. Şahsım ve birçok politikacı tarafından Meral Akşener’in, siyaseten sözüne güvenilmez bir genel başkan profili çizdiği kanaati gün geçtikçe pekişmektedir. Bu şekilde güven kaybeden bir genel başkanın iktidara gelme iddiası gerçekçiliğini yitirmiştir. Partimizin iktidara gelmesi hususunda samimi ise, Genel Başkanlığı güvenilir, genç ve dinamik bir adaya teslim etmelidir” dedi.  
Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Musa Ertuğan , Genel Başkan Meral Akşener’in aleyhine 250.000.TL açmış olduğu manevi tazminat davasına sosyal medya üzerinden zehir zemberek sözlerle cevap verdi.

Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Musa Ertuğan , Genel Başkan Meral Akşener’in aleyhine 250.000.TL açmış olduğu manevi tazminat davasına sosyal medya üzerinden zehir zemberek sözlerle cevap verdi.

Ertuğan Mesajında; “Genel Başkan Meral Akşener, aleyhime 250bin liralık manevi tazminat davası açmış… Paraya ihtiyacı varsa 2015 MHP genel başkanlık yarışı ve İYİ Parti kuruluş sürecinde birçok defa yaptığımız gibi imece usulü toplar gönderirdik. Daha önceden olduğu gibi Esma Bekar aracılığıyla sorsa yeterdi.

Peki, davayı neden açmış? Haksızlıklara karşı adalet aradığım için. Tüm bu süreçte ne umutlarla ve beklentilerle kurduğumuz partimizde Meral Akşener’in şahsi hatalarına ve verdiği sözleri tutmamasına ses çıkarttığım için... Mesela, 2015’den 2018’e kadar geçen süreçte bana verilen sözlerin arkasında durulmamıştır. Birçok partilinin ve hatta eşimin bile şahit olduğu bu sözler tutulmamamı, Antalya temayül ön seçimlerinde Esma Bekar talimatıyla usulsüzlük ve hile yapılmış, Antalya merkezde altı ilçe temayül yoklamasında birinci çıkmama rağmen oğul Fatih Akşener’in arkadaşı olması münasebeti ve teşkilatlara yapılan haksız baskılar gibi sebeplerle hakkettiğim milletvekilliği hem 2018, hem 2023 seçimlerinde başkalarına pazarlanmıştır. Bununla ilgili 2018 Afyon toplantısında Meral Akşener’in istifa ettiği günkü konuşmasında Musa Ertuğan, Ayşe Sucu, Neşe Toker, Ömer Karakaş gibi isimleri zikrederek bizlerden özür dilemiş, “Arkadaşlarıma söz verdim, sözümü tutamadım, özür dilerim…” demiştir. Bu açıklamasına o toplantıda bulunan herkes şahittir. 2023 seçimlerinde ise bu sözünde yine durmamıştır.

Başımı, canımı, maddi manevi her şeyimi koydum; yeri geldi aileme dahi vakit ayıramadım. Şimdi ise, sekiz yıllık tüm bu emeklerime, verilen sözlere, umutlara rağmen anamın ak sütü gibi hakkettiğim konum bir başkasına satılmıştır. Haram olsun…

Bir adım geri atan namerttir.

Bugüne değin bunlara rağmen Meral Akşener’e karşı şahsi bir çekişmeden kaynaklı hiçbir davanın davacısı olmamıştım, keza partim aleyhine bir gündem yaratılmasını istememiştim.

Açıkça belirtirim ki; İYİ Parti ve partidaşlarımla hiçbir problemim yoktur. Muhatabım ve şimdiye kadar açıkladığım ve açıklamadığım tüm sorunların kaynağı Meral Akşener’den başkası değildir. Ancak bundan sonra dava nasıl açılır herkes görecek. @meral_aksener

Bundan böyle de yüce Türk adaleti önünde her husus açıklığa kavuşacaktır.

Şahsım ve birçok politikacı tarafından Meral Akşener’in, siyaseten sözüne güvenilmez bir genel başkan profili çizdiği kanaati gün geçtikçe pekişmektedir. Bu şekilde güven kaybeden bir genel başkanın iktidara gelme iddiası gerçekçiliğini yitirmiştir. Partimizin iktidara gelmesi hususunda samimi ise, Genel Başkanlığı güvenilir, genç ve dinamik bir adaya teslim etmelidir” dedi.

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.