Nostaljik Ramazan Sokağı Kepez’de

Gündem 15.05.2019 - 00:21, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2804+ kez okundu.
 

Nostaljik Ramazan Sokağı Kepez’de

Kepez Belediyesi’nin eski ramazanları aratmayacak ‘Nostaljik Ramazan Sokağı’ Dokumapark’ta açıldı. Birçok ünlü ismin sahne alacağı Ramazan Sokağı’nda renkli etkinliklerin yanı sıra geleneksel lezzetlerle de ağızlar tatlanacak.
Kepez Belediyesi, iyiliğin, yardımseverliğin ve hoşgörünün ayı olan Ramazan’da eski ramazan günlerini aratmayacak bir etkinliğe imza attı. Nostaljik Ramazan Sokağı, Dokumapark’ta düzenlenen törenle açıldı. Eski ramazan günlerini aratmayacak olan ‘Nostaljik Ramazan Sokağı’ birbirinden güzel etkinliklerle Antalyalıları misafir edecek. Nostaljik Ramazan Sokağı’nın açılışına katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Nerede o eski Ramazanlar?” diyenlerin, kendinden bir şeyler bulabileceği çok güzel bir sokağı Antalyalılara kazandırdıklarını dile getirdi. Ramazan paylaşmaktır Nostaljik Ramazan Sokağı’nı Antalyalılar için Dokumapark’ta açıyor olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Başkan Tütüncü, “Ramazan paylaşmaktır, ramazan birbirimize kalben ve gönülden yaklaşmanın adıdır. İşte bu yüzden bu ramazanı da aslına uygun bir biçimde geçirelim istiyoruz. Tıpkı, geçtiğimiz on yılda yaptığımız gibi. Hemşehrilerimle benim bu yıl on birinci ramazanım. Onların evlerindeyiz, iftar sofralarını birlikte paylaşmaktayız. Hep birlikte hep beraber bu güzelliği paylaşmanın büyük bir mutluluğunu duyuyoruz. “ dedi. Her şey çok daha güzel olacak “Gönül kapılarını çalmamız lazım” diyerek sözlerine devam eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Ramazan paylaşmaktır, birbirimize daha sıkı sarılmamıza vesile olacak en önemli zaman dilimidir. Ben sizlerden bu zaman dilimini en güzel şekilde değerlendirmenizi diliyorum. Birbirinizi sevdikçe, birbirinize bağlandıkça, her şey çok daha güzel olacak. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun.” diye konuştu. Toplumsal yapının her vesile ile güçlendirilmesi gerektiğine değinen ve birlik, beraberlik mesajları veren Başkan Tütüncü, “Hayata farklı pencerelerden bakabiliriz. Farklı düşüncelere sahip olabiliriz.” dedi.  Yunus Emre, Hz. Mevlana’nın, Hacı Bektaş-ı Veli’nin birlik ve beraberlik sözlerinden örnekler veren Tütüncü, konuşmasını Hz. Muhammed(s.a.v) “İman etmedikçe, cennete gidemezseniz. Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş sayılmazsanız” sözleri ile bitirdi. Tütüncü, konuşmasının ardından günün anısına sahneden hemşehrileri ile selfi yaptı. Ramazana özel etkinlikler “Nerde o eski Ramazanlar?” diyenlere özel hazırlanan Nostaljik Ramazan Sokağı aile çay bahçesinden, 80’li yılların bakkalına, kahvehane’den kitapçıya kadar özlenen birçok anıya ışık tutacak Ramazan Sokağı, geleneksel lezzetleri ile de ağızları tatlandıracak. Konserler, sinema gösterimleri ve sahne etkinlikleri de ramazan sokağına renk katacak. Kaba görüntüsünün altında ince bir zeka barındıran Karagöz ile bilgili, okumuş ve kibar arkadaşı Hacivat’ta, ramazan sokağının konuğu olacak. Ramazanların olmazsa olmazı Türk Tasavvuk Musiki konserleri ile de kulakların pası silinecek. 17 Mayıs’ta Fatih Koca, 18 Mayıs Aykut Kuşkaya, 24 Mayıs  Erkan Mutlu, 25 Mayıs Serdar Tuncer, 26 Mayıs İbrahim Sadri, 28 Mayıs Dursun Ali Erzincanlı ve 1 Haziran’da ise Mustafa Cihat Dokumapark’taki Nostaljik Ramazan Sokağı’nda sahne alacak.
Kepez Belediyesi’nin eski ramazanları aratmayacak ‘Nostaljik Ramazan Sokağı’ Dokumapark’ta açıldı. Birçok ünlü ismin sahne alacağı Ramazan Sokağı’nda renkli etkinliklerin yanı sıra geleneksel lezzetlerle de ağızlar tatlanacak.

Kepez Belediyesi, iyiliğin, yardımseverliğin ve hoşgörünün ayı olan Ramazan’da eski ramazan günlerini aratmayacak bir etkinliğe imza attı. Nostaljik Ramazan Sokağı, Dokumapark’ta düzenlenen törenle açıldı. Eski ramazan günlerini aratmayacak olan ‘Nostaljik Ramazan Sokağı’ birbirinden güzel etkinliklerle Antalyalıları misafir edecek. Nostaljik Ramazan Sokağı’nın açılışına katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Nerede o eski Ramazanlar?” diyenlerin, kendinden bir şeyler bulabileceği çok güzel bir sokağı Antalyalılara kazandırdıklarını dile getirdi.

Ramazan paylaşmaktır

Nostaljik Ramazan Sokağı’nı Antalyalılar için Dokumapark’ta açıyor olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Başkan Tütüncü, “Ramazan paylaşmaktır, ramazan birbirimize kalben ve gönülden yaklaşmanın adıdır. İşte bu yüzden bu ramazanı da aslına uygun bir biçimde geçirelim istiyoruz. Tıpkı, geçtiğimiz on yılda yaptığımız gibi. Hemşehrilerimle benim bu yıl on birinci ramazanım. Onların evlerindeyiz, iftar sofralarını birlikte paylaşmaktayız. Hep birlikte hep beraber bu güzelliği paylaşmanın büyük bir mutluluğunu duyuyoruz. “ dedi.

Her şey çok daha güzel olacak

“Gönül kapılarını çalmamız lazım” diyerek sözlerine devam eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Ramazan paylaşmaktır, birbirimize daha sıkı sarılmamıza vesile olacak en önemli zaman dilimidir. Ben sizlerden bu zaman dilimini en güzel şekilde değerlendirmenizi diliyorum. Birbirinizi sevdikçe, birbirinize bağlandıkça, her şey çok daha güzel olacak. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun.” diye konuştu. Toplumsal yapının her vesile ile güçlendirilmesi gerektiğine değinen ve birlik, beraberlik mesajları veren Başkan Tütüncü, “Hayata farklı pencerelerden bakabiliriz. Farklı düşüncelere sahip olabiliriz.” dedi.  Yunus Emre, Hz. Mevlana’nın, Hacı Bektaş-ı Veli’nin birlik ve beraberlik sözlerinden örnekler veren Tütüncü, konuşmasını Hz. Muhammed(s.a.v) “İman etmedikçe, cennete gidemezseniz. Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş sayılmazsanız” sözleri ile bitirdi. Tütüncü, konuşmasının ardından günün anısına sahneden hemşehrileri ile selfi yaptı.

Ramazana özel etkinlikler

“Nerde o eski Ramazanlar?” diyenlere özel hazırlanan Nostaljik Ramazan Sokağı aile çay bahçesinden, 80’li yılların bakkalına, kahvehane’den kitapçıya kadar özlenen birçok anıya ışık tutacak Ramazan Sokağı, geleneksel lezzetleri ile de ağızları tatlandıracak. Konserler, sinema gösterimleri ve sahne etkinlikleri de ramazan sokağına renk katacak. Kaba görüntüsünün altında ince bir zeka barındıran Karagöz ile bilgili, okumuş ve kibar arkadaşı Hacivat’ta, ramazan sokağının konuğu olacak. Ramazanların olmazsa olmazı Türk Tasavvuk Musiki konserleri ile de kulakların pası silinecek. 17 Mayıs’ta Fatih Koca, 18 Mayıs Aykut Kuşkaya, 24 Mayıs  Erkan Mutlu, 25 Mayıs Serdar Tuncer, 26 Mayıs İbrahim Sadri, 28 Mayıs Dursun Ali Erzincanlı ve 1 Haziran’da ise Mustafa Cihat Dokumapark’taki Nostaljik Ramazan Sokağı’nda sahne alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.