Öğrencilerimiz İçin Kayıp Bir Dönem

22.01.2021 - 21:17, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2220+ kez okundu.
 

Öğrencilerimiz İçin Kayıp Bir Dönem

Eğitim Sen Genel Merkezi 2020-2021 Eğitim öğretim yılı birinci dönem değerlendirmesini ayrıntılı bir şekilde verilere dayalı olarak açıkladı. Eğitim bu dönem pandeminin dayattığı koşullarda uzaktan yapılmaya çalışıldı.
Eğitim Sen Genel Merkezi 2020-2021 Eğitim öğretim yılı birinci dönem değerlendirmesini ayrıntılı bir şekilde verilere dayalı olarak açıkladı. Eğitim bu dönem pandeminin dayattığı koşullarda uzaktan yapılmaya çalışıldı. Bu süreçte eğitimde eşitsizlikler daha da derinleşti. Uzaktan eğitime erişim sağlayamayan öğrenciler eğitim öğretim faaliyetlerinden geride kaldılar. Bu gerçekliğe rağmen Milli Eğitim Bakanlığının uzaktan eğitimde öğrencilere not verme dayatmaları kabul edilemez. Bu eğitim öğretim döneminde eğitim emekçileri de görev tanımlamalarının dışında birçok angarya işlerde çalıştırılma dayatması ile karşılaştılar. Bu süreçte çeşitli yöntemlerle öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına dönük yaklaşımlar, açıklamalar, uygulamalar yaşandı. Özel okullar bu dönemde de korunup kollandı. Eğitim herkesin parasız yararlanması gereken kamusal bir hak olmaktan çok bir piyasa mantığı ile dizayn edildi. Bakanlığın aldığı kararlarda Eğitim biliminin gerekliliği değil, özel okul sahiplerinin ihtiyaçları belirleyici oldu. Milli Eğitim bakanlığı bilimsel kriterlerle ve geçmiş deneyimlerle değil “deneme yanılma yöntemleri” ile süreci işletti. Bu nedenle de kararlar sürekli değişkenlik gösterdi. 2020-2021 Eğitim Öğretim yılının birinci yarısı ne yazık ki kayıp bir dönem olmuştur. Ülkemizde yaşanan işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı ailelerin yaşamlarında belirleyici olmuş milyonlarca öğrenci de bu durumdan olumsuz etkilenmiştir. Milli Eğitim bakanlığı ikinci dönemin sağlıklı bir şekilde başlatılabilmesi için gerekli tedbirleri almalıdır. İkinci dönemde pandemi kurallarına uygun bir şekilde, eğitim emekçileri öncelikli olarak aşılanmalı ve bu sürecin hızlı bir şekilde tamamlanmasından sonra yüzyüze eğitime başlanmalıdır. Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından hazırlanan 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönem değerlendirmesi aşağıdadır. Nurettin Sönmez Şube Başkanı
Eğitim Sen Genel Merkezi 2020-2021 Eğitim öğretim yılı birinci dönem değerlendirmesini ayrıntılı bir şekilde verilere dayalı olarak açıkladı. Eğitim bu dönem pandeminin dayattığı koşullarda uzaktan yapılmaya çalışıldı.

Eğitim Sen Genel Merkezi 2020-2021 Eğitim öğretim yılı birinci dönem değerlendirmesini ayrıntılı bir şekilde verilere dayalı olarak açıkladı. Eğitim bu dönem pandeminin dayattığı koşullarda uzaktan yapılmaya çalışıldı. Bu süreçte eğitimde eşitsizlikler daha da derinleşti. Uzaktan eğitime erişim sağlayamayan öğrenciler eğitim öğretim faaliyetlerinden geride kaldılar. Bu gerçekliğe rağmen Milli Eğitim Bakanlığının uzaktan eğitimde öğrencilere not verme dayatmaları kabul edilemez.

Bu eğitim öğretim döneminde eğitim emekçileri de görev tanımlamalarının dışında birçok angarya işlerde çalıştırılma dayatması ile karşılaştılar. Bu süreçte çeşitli yöntemlerle öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına dönük yaklaşımlar, açıklamalar, uygulamalar yaşandı.

Özel okullar bu dönemde de korunup kollandı. Eğitim herkesin parasız yararlanması gereken kamusal bir hak olmaktan çok bir piyasa mantığı ile dizayn edildi. Bakanlığın aldığı kararlarda Eğitim biliminin gerekliliği değil, özel okul sahiplerinin ihtiyaçları belirleyici oldu. Milli Eğitim bakanlığı bilimsel kriterlerle ve geçmiş deneyimlerle değil “deneme yanılma yöntemleri” ile süreci işletti. Bu nedenle de kararlar sürekli değişkenlik gösterdi.

2020-2021 Eğitim Öğretim yılının birinci yarısı ne yazık ki kayıp bir dönem olmuştur. Ülkemizde yaşanan işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı ailelerin yaşamlarında belirleyici olmuş milyonlarca öğrenci de bu durumdan olumsuz etkilenmiştir. Milli Eğitim bakanlığı ikinci dönemin sağlıklı bir şekilde başlatılabilmesi için gerekli tedbirleri almalıdır. İkinci dönemde pandemi kurallarına uygun bir şekilde, eğitim emekçileri öncelikli olarak aşılanmalı ve bu sürecin hızlı bir şekilde tamamlanmasından sonra yüzyüze eğitime başlanmalıdır.

Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından hazırlanan 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönem değerlendirmesi aşağıdadır.

Nurettin Sönmez Şube Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.