Tek Adam Rejiminin Sonunu Eğitim Emekçileri Getirecek

Politika 05.10.2020 - 21:24, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1917+ kez okundu.
 

Tek Adam Rejiminin Sonunu Eğitim Emekçileri Getirecek

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerin sorunlarını dile getiren bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Bayar, “Öğretmenlerin hakkı 18 yıldır yavaş yavaş gasp ediliyor” dedi
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerin sorunlarını dile getiren bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Bayar, “Öğretmenlerin hakkı 18 yıldır yavaş yavaş gasp ediliyor” dedi Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, eğitim emekçilerinin sorunlarını ve 18 yıllık AKP döneminde öğretmenlik mesleğinin geldiği son noktayı özetleyen bir mesaj yayınladı. Basınla ve kamuoyuyla paylaşılan yazılı açıklamada Nusret Bayar, Tek Adam Rejiminin sonunu eğitim emekçilerinin getireceğini ifade etti. Başkan Bayar’ın 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü mesajında şu ifadeler yer aldı; “UNESCO tavsiyesiyle 1994’ten beri her yıl 5 Ekim’de kutlanan Dünya Öğretmenler Günü, ülkemizde Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Millet Mekteplerinin Başöğretmenliği’ ünvanı verildiği 24 Kasım’da kutlanmaktadır. Bu anlamlı gün sıradan bir kutlama gününden ziyade; eğitim emekçilerinin ekonomik ve sosyal haklarının gündeme geldiği, birlik, dayanışma ve mücadele günüdür. Ülkemizde kazanılan hakları 18 yıldır yavaş yavaş gasp edilen öğretmenler, kadrolu çalışma hakları ellerinden alınarak sözleşmeli çalıştırılmaya başlandı ve iş güvenceleri ortadan kaldırıldı. Kadrolu öğretmenlerin bile açlık sınırının altında maaş aldığı Türkiye’de, evrensel bir hak olan ‘eşit işe eşit ücret’ ilkesi de yok edildi! Her geçen gün itibarsızlaştırılan, saygınlıkları azaltılan öğretmenlerimizden yaklaşık 40 bin tanesi; KHK’larla, soruşturma yapılmadan, yargı kararı olmadan mesleklerinden ihraç edildi. Plansız bir şekilde arttırılan Eğitim Fakültesi sayısıyla beraber bugün; mezun olmuş, öğretmen olma hayaliyle bekleyen ve sayıları 700 bine ulaşan ‘atanamayan öğretmen ordusu’ var! Son 18 yılda, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlere, AKP hükümeti tarafından verilen hemen hemen hiçbir söz yerine getirilmedi. Ücretlerde iyileştirme yapılması, ‘Öğretmenler Meslek Kanunu’ çıkartılması, 3600 ek gösterge verilmesi vb. hiçbir söz yerini bulmadı! Öğretmenlerimizin sorunlarını çözmek bir yana, kazanılmış haklarına da göz diken AKP hükümetine en iyi cevabı yine öğretmenlerimiz verecektir. Görev yapmakta olan, hakları günden güne gaspa uğrayan bir milyondan fazla öğretmene, öğretmenlik hayalleriyle atama beklerken garsonluk, seyyar satıcılık, işçilik, esnaflık yapmak zorunda kalan 700 bin atanamayan öğretmene ve eğitim fakültelerinde gelecek kaygısıyla eğitim gören 250 binden fazla öğretmen adayına düşen görev; sandıkta bu zulme son verecek hamleyi yapmalarıdır! Geleceğimizin, çocuklarımızın teminatı bu kutsal mesleği icra etmekte olan, Türkiye’nin her köşesinde görev almaya hazır vaziyette atama bekleyen ve öğretmenlik yapma hayalleriyle öğrenciliğine devam eden tüm öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutluyorum”
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerin sorunlarını dile getiren bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Bayar, “Öğretmenlerin hakkı 18 yıldır yavaş yavaş gasp ediliyor” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerin sorunlarını dile getiren bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Bayar, “Öğretmenlerin hakkı 18 yıldır yavaş yavaş gasp ediliyor” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, eğitim emekçilerinin sorunlarını ve 18 yıllık AKP döneminde öğretmenlik mesleğinin geldiği son noktayı özetleyen bir mesaj yayınladı. Basınla ve kamuoyuyla paylaşılan yazılı açıklamada Nusret Bayar, Tek Adam Rejiminin sonunu eğitim emekçilerinin getireceğini ifade etti. Başkan Bayar’ın 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü mesajında şu ifadeler yer aldı;

“UNESCO tavsiyesiyle 1994’ten beri her yıl 5 Ekim’de kutlanan Dünya Öğretmenler Günü, ülkemizde Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Millet Mekteplerinin Başöğretmenliği’ ünvanı verildiği 24 Kasım’da kutlanmaktadır. Bu anlamlı gün sıradan bir kutlama gününden ziyade; eğitim emekçilerinin ekonomik ve sosyal haklarının gündeme geldiği, birlik, dayanışma ve mücadele günüdür.

Ülkemizde kazanılan hakları 18 yıldır yavaş yavaş gasp edilen öğretmenler, kadrolu çalışma hakları ellerinden alınarak sözleşmeli çalıştırılmaya başlandı ve iş güvenceleri ortadan kaldırıldı. Kadrolu öğretmenlerin bile açlık sınırının altında maaş aldığı Türkiye’de, evrensel bir hak olan ‘eşit işe eşit ücret’ ilkesi de yok edildi!

Her geçen gün itibarsızlaştırılan, saygınlıkları azaltılan öğretmenlerimizden yaklaşık 40 bin tanesi; KHK’larla, soruşturma yapılmadan, yargı kararı olmadan mesleklerinden ihraç edildi. Plansız bir şekilde arttırılan Eğitim Fakültesi sayısıyla beraber bugün; mezun olmuş, öğretmen olma hayaliyle bekleyen ve sayıları 700 bine ulaşan ‘atanamayan öğretmen ordusu’ var!

Son 18 yılda, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlere, AKP hükümeti tarafından verilen hemen hemen hiçbir söz yerine getirilmedi. Ücretlerde iyileştirme yapılması, ‘Öğretmenler Meslek Kanunu’ çıkartılması, 3600 ek gösterge verilmesi vb. hiçbir söz yerini bulmadı!

Öğretmenlerimizin sorunlarını çözmek bir yana, kazanılmış haklarına da göz diken AKP hükümetine en iyi cevabı yine öğretmenlerimiz verecektir. Görev yapmakta olan, hakları günden güne gaspa uğrayan bir milyondan fazla öğretmene, öğretmenlik hayalleriyle atama beklerken garsonluk, seyyar satıcılık, işçilik, esnaflık yapmak zorunda kalan 700 bin atanamayan öğretmene ve eğitim fakültelerinde gelecek kaygısıyla eğitim gören 250 binden fazla öğretmen adayına düşen görev; sandıkta bu zulme son verecek hamleyi yapmalarıdır!

Geleceğimizin, çocuklarımızın teminatı bu kutsal mesleği icra etmekte olan, Türkiye’nin her köşesinde görev almaya hazır vaziyette atama bekleyen ve öğretmenlik yapma hayalleriyle öğrenciliğine devam eden tüm öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutluyorum”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.