Türk Sağlık Sen “Başkan Bizi En İyi Sen Anlarsın” Dedi

Sağlık 03.02.2022 - 19:56, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2553+ kez okundu.
 

Türk Sağlık Sen “Başkan Bizi En İyi Sen Anlarsın” Dedi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Konuyu Ele Almalıdır
Antalya Büyükşehir Belediyesi Konuyu Ele Almalıdır Tüm dünyada etkisini gösteren COVİD-19 vakalarının ülkemizde de görülmesi ile birlikte özellikle büyük risk altında görevlerini ifa eden sağlık çalışanlarının, bulaş riskini azaltma ve mesai kaybını önlemek adına toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalanmaları yönünde düzenlemeler yapılarak bu hizmetlerden kamu ve özel sektör ayrımı yapılmaksızın çalışan sağlık personellerinin faydalandırılması amaçlanmaktadır. Bu bakımdan yürürlüğe konulan mevzuat hükümlerince mevcut durum itibariyle Belediyeler tarafından karar alınmak suretiyle 30.06.2022 tarihine kadar sağlık çalışanları bu haktan faydalanabilmektedir. Bilindiği gibi, 28.10.2021 tarih ve 31642 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4642 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 28.01.2002 tarih ve 2002/3654 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının eki karara Geçici 86. Madde eklenerek; Covid-19 salgın hastalığının yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında; sağlık hizmeti veren kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personel için; Belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese işletme ve şirketlerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden 31.12.2021 tarihine kadar ücretsiz yararlanmalarına karar verilmiştir. Akabinde yine 29.12.2021 tarih ve 31704 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4977 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bu süre 30.06.2022 tarihine kadar uzatılmıştır. Ancak, üzülerek belirtmek istiyorum ki Büyükşehir Belediyemiz tarafından gösterilmesi beklenen şefkatli tutum gösterilmediği gibi konu hakkında gerek sözlü, gerek yazılı başvurularımız karşılık bulmamış, anlaşılması güç bir şekilde konu sürüncemeye bırakılmıştır. Türk Sağlık Sen, sağlık çalışanlarının sesi olmaya devam edecektir. Büyükşehir Belediyemizin tutumunu tekrar gözden geçireceğine inancımız vardır. Sayın Başkan ve kıymetli Büyük Şehir Belediye Meclisimizin konuya gereken hassasiyeti göstermesi dileğimizdir. Sağlık çalışanlarının ücretsiz ulaşım hizmetinden tekrar yararlandırılmalarının sağlanması, tüm sağlık camiasını mutlu kılacak, ekonomik anlamdan çok manevi motivasyonlarına inanılmaz katkı sağlayacaktır. Sizce hak etmiyor muyuz? Bizce çok daha fazlasını hak ediyoruz. Turhan Turan Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Konuyu Ele Almalıdır

Antalya Büyükşehir Belediyesi Konuyu Ele Almalıdır

Tüm dünyada etkisini gösteren COVİD-19 vakalarının ülkemizde de görülmesi ile birlikte özellikle büyük risk altında görevlerini ifa eden sağlık çalışanlarının, bulaş riskini azaltma ve mesai kaybını önlemek adına toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalanmaları yönünde düzenlemeler yapılarak bu hizmetlerden kamu ve özel sektör ayrımı yapılmaksızın çalışan sağlık personellerinin faydalandırılması amaçlanmaktadır. Bu bakımdan yürürlüğe konulan mevzuat hükümlerince mevcut durum itibariyle Belediyeler tarafından karar alınmak suretiyle 30.06.2022 tarihine kadar sağlık çalışanları bu haktan faydalanabilmektedir.

Bilindiği gibi, 28.10.2021 tarih ve 31642 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4642 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 28.01.2002 tarih ve 2002/3654 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının eki karara Geçici 86. Madde eklenerek; Covid-19 salgın hastalığının yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında; sağlık hizmeti veren kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personel için; Belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese işletme ve şirketlerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden 31.12.2021 tarihine kadar ücretsiz yararlanmalarına karar verilmiştir.

Akabinde yine 29.12.2021 tarih ve 31704 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4977 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bu süre 30.06.2022 tarihine kadar uzatılmıştır.

Ancak, üzülerek belirtmek istiyorum ki Büyükşehir Belediyemiz tarafından gösterilmesi beklenen şefkatli tutum gösterilmediği gibi konu hakkında gerek sözlü, gerek yazılı başvurularımız karşılık bulmamış, anlaşılması güç bir şekilde konu sürüncemeye bırakılmıştır.

Türk Sağlık Sen, sağlık çalışanlarının sesi olmaya devam edecektir. Büyükşehir Belediyemizin tutumunu tekrar gözden geçireceğine inancımız vardır.

Sayın Başkan ve kıymetli Büyük Şehir Belediye Meclisimizin konuya gereken hassasiyeti göstermesi dileğimizdir.

Sağlık çalışanlarının ücretsiz ulaşım hizmetinden tekrar yararlandırılmalarının sağlanması, tüm sağlık camiasını mutlu kılacak, ekonomik anlamdan çok manevi motivasyonlarına inanılmaz katkı sağlayacaktır.

Sizce hak etmiyor muyuz?

Bizce çok daha fazlasını hak ediyoruz.

Turhan Turan Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.