‘Türk’ün Ateşle İmtihanı’ Tiyatro Oyunu Döşemealtı’nda Büyük Beğeni Topladı

Kültür-Sanat (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 31.08.2023 - 20:18, Güncelleme: 31.08.2023 - 20:18 7779+ kez okundu.
 

‘Türk’ün Ateşle İmtihanı’ Tiyatro Oyunu Döşemealtı’nda Büyük Beğeni Topladı

Döşemealtı Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında sahnelenen tiyatro oyunu sanatseverlerden tam not aldı.
Döşemealtı Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında sahnelenen tiyatro oyunu sanatseverlerden tam not aldı. Halide Edip Adıvar’ın Kurtuluş Savaşı anılarını yazdığı 350 sayfalık aynı adlı romanından yola çıkarak hazırlanan ‘Türk’ün Ateşle İmtihanı’ isimli oyunda Devlet Sanatçısı Dilek Türker ve Tayfun Yılmaz’ın performansı dakikalarca ayakta alkışlandı. Döşemealtı Belediyesi Yeşilbayır Yeşilpark Kültür Merkezi’nde Büyük taarruz zaferinin 101’nci  yıldönümü kutlamaları programında ‘Türk’ün Ateşle İmtihanı’ isimli tiyatro gösterimi yapıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramında sahnelenen oyunda Devlet Sanatçısı Dilek Türker, iki farklı yaştaki Halide’yi, Tayfun Yılmaz ise Mustafa Kemal’den İsmet İnönü’ye, Dr. Adnan’dan Arslan Kaptan’a 16 farklı karakteri canlandırdı. Oyunu izleyenler sanatçılara ve performanslarına hayran kaldı. Döşemealtı Belediyesi Başkan Yardımcısı Cevat Yanar ve CHP Döşemealtı İlçe Başkanı Veli Çok oyun sonunda sanatçılar Türker ve Yılmaz’a çiçek ve ilçenin kültürel mirası olan tarihi Döşemealtı Halısı hediye etti. Dilek Türker, Döşemealtı seyircisinin tiyatroya olan ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Böylesine önemli bir günde bu sahnede sizlerle olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Tüm Döşemealtı halkına şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Döşemealtı Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında sahnelenen tiyatro oyunu sanatseverlerden tam not aldı.

Döşemealtı Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında sahnelenen tiyatro oyunu sanatseverlerden tam not aldı. Halide Edip Adıvar’ın Kurtuluş Savaşı anılarını yazdığı 350 sayfalık aynı adlı romanından yola çıkarak hazırlanan ‘Türk’ün Ateşle İmtihanı’ isimli oyunda Devlet Sanatçısı Dilek Türker ve Tayfun Yılmaz’ın performansı dakikalarca ayakta alkışlandı.

Döşemealtı Belediyesi Yeşilbayır Yeşilpark Kültür Merkezi’nde Büyük taarruz zaferinin 101’nci  yıldönümü kutlamaları programında ‘Türk’ün Ateşle İmtihanı’ isimli tiyatro gösterimi yapıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramında sahnelenen oyunda Devlet Sanatçısı Dilek Türker, iki farklı yaştaki Halide’yi, Tayfun Yılmaz ise Mustafa Kemal’den İsmet İnönü’ye, Dr. Adnan’dan Arslan Kaptan’a 16 farklı karakteri canlandırdı. Oyunu izleyenler sanatçılara ve performanslarına hayran kaldı.

Döşemealtı Belediyesi Başkan Yardımcısı Cevat Yanar ve CHP Döşemealtı İlçe Başkanı Veli Çok oyun sonunda sanatçılar Türker ve Yılmaz’a çiçek ve ilçenin kültürel mirası olan tarihi Döşemealtı Halısı hediye etti. Dilek Türker, Döşemealtı seyircisinin tiyatroya olan ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Böylesine önemli bir günde bu sahnede sizlerle olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Tüm Döşemealtı halkına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.