Vaka Sayılarındaki Artış Anaokullarının Yüzyüze Eğitime Geçmesine Engeldir

Spor 17.12.2020 - 19:05, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1592+ kez okundu.
 

Vaka Sayılarındaki Artış Anaokullarının Yüzyüze Eğitime Geçmesine Engeldir

Milli Eğitim Bakanı velilerin isteği üzerine anaokullarını açma kararı aldıklarını söyledi. Bu karar salgının ülke genelinde pik yaptığı bir döneme rastlamaktadır
Milli Eğitim Bakanı velilerin isteği üzerine anaokullarını açma kararı aldıklarını söyledi. Bu karar salgının ülke genelinde pik yaptığı bir döneme rastlamaktadır. Özellikle vaka sayılarının son bir haftada yüzde yüzleri aştığı başta Antalya olmak üzere bazı illerde anaokullarının açılması çocukların velilerin ve öğretmenlerin sağlığını tehdit edecektir. Alınan bu karar eğitimin ihtiyaçları üzerinden değil çalışma yaşamının kolaylaştırılmasını sağlamaya yöneliktir. Bu kararla Milli Eğitim Bakanlığı Anaokullarını eğitimin bir kademesi olarak görmemiştir ve anaokulu öğretmenlerini de bakıcı olarak değerlendirmiştir. Anaokulu öğretmenleri bakıcı değildir. İktidar çalışma yaşamını kolaylaştırmak istiyorsa, yapması gereken, kreşe ya da anaokuluna giden çocukların anne ya da babasından birisini ücretli izinli saymalıdır. Günlerdir Antalya’da vaka sayılarında büyük artış olduğu, yoğun bakımlarda yer kalmadığı ve kapasitelerinin artırılmaya çalışıldığı yetkililer tarafından açıklanmaktadır. Böyle bir tabloda anaokullarının yüzyüze eğitime başlaması daha vahim tabloların oluşmasına yol açabilir. Biz Eğitim Sen olarak bütün tedbirler alındıktan ve salgının hızı kesildikten sonra yüzyüze eğitime bir an önce başlanmasından yanayız. Bilim insanlarının, TTB’nin SES’in tam kapanma ile salgının önüne geçilebileceği önerileri iktidar tarafından görmezden geliniyor. Milli Eğitim Bakanlığının ilgili yazısında anaokullarının açılmasına velilerin talebi ve il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin karar vermesi istenmektedir.  Antalya’da salgının seyri dikkate alındığında, anaokullarında yüzyüze eğitime geçilmesi toplum sağlığı açısından sakıncalıdır. Bu nedenle yetkililerin bu durumu gözeterek karar vermeleri önemlidir.  Nurettin Sönmez Şube Başkanı
Milli Eğitim Bakanı velilerin isteği üzerine anaokullarını açma kararı aldıklarını söyledi. Bu karar salgının ülke genelinde pik yaptığı bir döneme rastlamaktadır

Milli Eğitim Bakanı velilerin isteği üzerine anaokullarını açma kararı aldıklarını söyledi. Bu karar salgının ülke genelinde pik yaptığı bir döneme rastlamaktadır. Özellikle vaka sayılarının son bir haftada yüzde yüzleri aştığı başta Antalya olmak üzere bazı illerde anaokullarının açılması çocukların velilerin ve öğretmenlerin sağlığını tehdit edecektir.

Alınan bu karar eğitimin ihtiyaçları üzerinden değil çalışma yaşamının kolaylaştırılmasını sağlamaya yöneliktir. Bu kararla Milli Eğitim Bakanlığı Anaokullarını eğitimin bir kademesi olarak görmemiştir ve anaokulu öğretmenlerini de bakıcı olarak değerlendirmiştir.

Anaokulu öğretmenleri bakıcı değildir. İktidar çalışma yaşamını kolaylaştırmak istiyorsa, yapması gereken, kreşe ya da anaokuluna giden çocukların anne ya da babasından birisini ücretli izinli saymalıdır.

Günlerdir Antalya’da vaka sayılarında büyük artış olduğu, yoğun bakımlarda yer kalmadığı ve kapasitelerinin artırılmaya çalışıldığı yetkililer tarafından açıklanmaktadır. Böyle bir tabloda anaokullarının yüzyüze eğitime başlaması daha vahim tabloların oluşmasına yol açabilir.

Biz Eğitim Sen olarak bütün tedbirler alındıktan ve salgının hızı kesildikten sonra yüzyüze eğitime bir an önce başlanmasından yanayız. Bilim insanlarının, TTB’nin SES’in tam kapanma ile salgının önüne geçilebileceği önerileri iktidar tarafından görmezden geliniyor.

Milli Eğitim Bakanlığının ilgili yazısında anaokullarının açılmasına velilerin talebi ve il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin karar vermesi istenmektedir.  Antalya’da salgının seyri dikkate alındığında, anaokullarında yüzyüze eğitime geçilmesi toplum sağlığı açısından sakıncalıdır. Bu nedenle yetkililerin bu durumu gözeterek karar vermeleri önemlidir. 

Nurettin Sönmez Şube Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.