Güldane KAYA
Köşe Yazarı
Güldane KAYA
 

Bu İşin Şakası Yok

Durum pek iç açıcı değil; Türk halkı olarak Pandeminin bütünleme sınavında resmen sınıfta kaldığımız kesin. Maalesef aldığımız notlarımız son derece düşük ve endişe verici. Özellikle Turizm’in açılmasıyla birlikte beyaz ya da sarı renk olarak gösterilen risk haritamız maalesef komple kırmızıya boyanmaya başladı. Virüs’ün cirit attığı Rusya’dan, günde 20 bin turist geliyor. Daha ötesi var mı? Söylentilere göre Otel çalışanları, turistten virüs kapıyor, işinden çıkınca illa ki, çarşı, Pazar, markete uğruyor, evine ailesinin yanına geliyor. Virüs dal, dalga yayılıyor. Ayrıca gözlemlerim bizim vatandaşlarımız o kadar bilinçsiz ki ; Sahiller, Kafeler, Publar, restoranlar, meyhaneler özellikle, balık evleri’ inde,  adeta balık gibi istiflenmiş,  dip dibe oturacak yer yok! İpin ucunu iyicene kaçırdık. Eğer bu kafayla gidersek , bu virüste bizi asla bırakmaz... Dalgaların boyutu artarak büyür büyüdükçe er ya da geç hepimizin kapısını çalar. Biraz daha bilinçli, keyfiyetten biraz vazgeçip, bananeciliği bir kenara bırakıp ; başkalarını da, gözeten,  empati yapabilen insanlar , bu dönemde , çok büyük katkı sağlar.... Sağlık olmadı mı, hiç !  bir şey olmayacağını , aklımızdan çıkarmamamız ,gerektiğinin bilincinde olalım, Kurallara uyalım... Kendimizi Kandırmayalım Durum İyi Değil... Bu işin şakası yok ! Koronavirüs Nedeniyle Konya-Çumra Belediye Başkanı , Halit Oflaz henüz 45 yaşında vefat etti... Antalya’da ise ; Vaka Sayısı, Turizm, Düğün Salonları ve Alışveriş Merkezlerinin Açılması ile Arttı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Testinin Pozitif Çıkması, daha bir çok Belediye başkanının, siyasilerin testlerinin pozitif çıkması Durumu Ciddileştirdi. Maalesef , Kentte Denetimler Yetersiz.... Antalya’da, Türkiye’nin her yerinde , daha da Kötü Sonuçlarla Karşılaşmamak İçin , Sosyal Mesafe, Hijyen ve Maske Kurallarına Uyalım... Böyle gidersek ikinci belki üçüncü dalgalara yakalanma riskimiz canımızı sıkabilir. En sevdiklerimizi, bizlerden teker teker alabilir.      Bu işin şakası yok lütfen dikkat edelim, dikkatli olalım....
Ekleme Tarihi: 20 Ağustos 2020 - Perşembe

Bu İşin Şakası Yok

Durum pek iç açıcı değil; Türk halkı olarak Pandeminin bütünleme sınavında resmen sınıfta kaldığımız kesin.

Maalesef aldığımız notlarımız son derece düşük ve endişe verici.
Özellikle Turizm’in açılmasıyla birlikte beyaz ya da sarı renk olarak gösterilen risk haritamız maalesef komple kırmızıya boyanmaya başladı.

Virüs’ün cirit attığı Rusya’dan, günde 20 bin turist geliyor.
Daha ötesi var mı?
Söylentilere göre Otel çalışanları, turistten virüs kapıyor, işinden çıkınca illa ki, çarşı, Pazar, markete uğruyor, evine ailesinin yanına geliyor.

Virüs dal, dalga yayılıyor. Ayrıca gözlemlerim bizim vatandaşlarımız o kadar bilinçsiz ki ;
Sahiller, Kafeler, Publar, restoranlar, meyhaneler özellikle, balık evleri’ inde,  adeta balık gibi istiflenmiş,  dip dibe oturacak yer yok! İpin ucunu iyicene kaçırdık.

Eğer bu kafayla gidersek , bu virüste bizi asla bırakmaz...

Dalgaların boyutu artarak büyür büyüdükçe er ya da geç hepimizin kapısını çalar.

Biraz daha bilinçli, keyfiyetten biraz vazgeçip, bananeciliği bir kenara bırakıp ; başkalarını da, gözeten,  empati yapabilen insanlar , bu dönemde , çok büyük katkı sağlar....

Sağlık olmadı mı, hiç !  bir şey olmayacağını , aklımızdan çıkarmamamız ,gerektiğinin bilincinde olalım, Kurallara uyalım...

Kendimizi Kandırmayalım Durum İyi Değil...

Bu işin şakası yok !
Koronavirüs Nedeniyle Konya-Çumra Belediye Başkanı , Halit Oflaz henüz 45 yaşında vefat etti...

Antalya’da ise ; Vaka Sayısı, Turizm, Düğün Salonları ve Alışveriş Merkezlerinin Açılması ile Arttı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Testinin Pozitif Çıkması, daha bir çok Belediye başkanının, siyasilerin testlerinin pozitif çıkması Durumu Ciddileştirdi.

Maalesef , Kentte Denetimler Yetersiz....
Antalya’da, Türkiye’nin her yerinde , daha da Kötü Sonuçlarla Karşılaşmamak İçin , Sosyal Mesafe, Hijyen ve Maske Kurallarına Uyalım...

Böyle gidersek ikinci belki üçüncü dalgalara yakalanma riskimiz canımızı sıkabilir.

En sevdiklerimizi, bizlerden teker teker alabilir.
    
Bu işin şakası yok lütfen dikkat edelim, dikkatli olalım....

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.