Güldane KAYA
Köşe Yazarı
Güldane KAYA
 

Doğa Öfkelendi

Doğa bir gün geliyor! Kendisinden aldıklarımızın öcünü yıllar sonra da olsa mutlaka alıyor... Doğaya duyarlı ve saygılı olalım, İnsan menfaatleri için tüm canlılara ait olan doğanın binlerce yılda oluşan dengelerini bozmayalım. Doğa'ya kafa tutmanın, dere yataklarını imara açmanın, çarpık, düzensiz, plansız yapılaşmanın acı sonuçlarını yaşıyoruz. Bakın bir Azerbaycan Atasözü nasıl anlatmış "Dere kenarına ev yaparsan bilesin ki sel malıdır, Kendin yaşlı, avrat gençse bilesin ki el malıdır”. Unutmayalım ki deniz kendisinden çalınanı, dereler akışını keseni, bitkiler kendisini betona hapsedeni, orman kendisini yok edeni, vahşi hayvanlar yaşam alanlarını yok edeni, asla ama asla affetmiyor. İşte kanıtlarını hepimiz üzülerek görüyor, yaşıyoruz. Doğanın gelecek nesillere devredeceğimiz en büyük servet olduğunu  unutup, çıkarlarımız uğruna vicdansızca yaptığımız doğa katliamı geleceğimizi yok ediyor! Hayatın devamını sağlamak için doğayı korumak zorunda olduğumuzun lütfen farkına varalım. Bugün Dünyanın pek çok yerinde doğal afetler yaşanıyorsa, deprem, hortum, sel, şiddetli fırtına vs gibi tek sebebi biz İnsanoğlu ve doğanın tahrip edilmesidir. GİRESUN ve RİZE illerimizdeki sel felaketinde Canını kaybeden asker ve sivil yurttaşlarımıza Allahtan rahmet diliyor, zarar görenlere geçmiş olsun diliyorum. Kurtarma çalışmalarına katılan görevlilere kolaylıklar diliyorum.
Ekleme Tarihi: 25 Ağustos 2020 - Salı

Doğa Öfkelendi

Doğa bir gün geliyor!

Kendisinden aldıklarımızın öcünü yıllar sonra da olsa mutlaka alıyor...
Doğaya duyarlı ve saygılı olalım, İnsan menfaatleri için tüm canlılara ait olan doğanın binlerce yılda oluşan dengelerini bozmayalım.

Doğa'ya kafa tutmanın, dere yataklarını imara açmanın, çarpık, düzensiz, plansız yapılaşmanın acı sonuçlarını yaşıyoruz. Bakın bir Azerbaycan Atasözü nasıl anlatmış "Dere kenarına ev yaparsan bilesin ki sel malıdır, Kendin yaşlı, avrat gençse bilesin ki el malıdır”. Unutmayalım ki deniz kendisinden çalınanı, dereler akışını keseni, bitkiler kendisini betona hapsedeni, orman kendisini yok edeni, vahşi hayvanlar yaşam alanlarını yok edeni, asla ama asla affetmiyor. İşte kanıtlarını hepimiz üzülerek görüyor, yaşıyoruz. Doğanın gelecek nesillere devredeceğimiz en büyük servet olduğunu  unutup, çıkarlarımız uğruna vicdansızca yaptığımız doğa katliamı geleceğimizi yok ediyor!

Hayatın devamını sağlamak için doğayı korumak zorunda olduğumuzun lütfen farkına varalım. Bugün Dünyanın pek çok yerinde doğal afetler yaşanıyorsa, deprem, hortum, sel, şiddetli fırtına vs gibi tek sebebi biz İnsanoğlu ve doğanın tahrip edilmesidir.

GİRESUN ve RİZE illerimizdeki sel felaketinde Canını kaybeden asker ve sivil yurttaşlarımıza Allahtan rahmet diliyor, zarar görenlere geçmiş olsun diliyorum.
Kurtarma çalışmalarına katılan görevlilere kolaylıklar diliyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.