14 Ton Sahte Gübre Ve Zirai İlaç Ele Geçirildi

Asayiş 29.07.2019 - 23:11, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2680+ kez okundu.
 

14 Ton Sahte Gübre Ve Zirai İlaç Ele Geçirildi

İlimizde bitkisel üretimde kullanılan Bitki Besleme ve Bitki Koruma Ürünlerinin, Bakanlığımızdan üretim izinli, tescilli ve ruhsatlı olması önem arz etmekte olup, bu kapsamda piyasaya arz edilen ürünlere yönelik İl Müdürlüğümüzce yürütülen piyasa denetim ve kontrol  çalışmaları sırasında; çeşitli firmalara ait gübre ve zirai ilaçları taklit ve tağşiş etmek suretiyle üretilmiş yaklaşık 14 ton sahte Gübre ve Zirai İlaç ele geçirilmiştir.  Henüz piyasaya sunulmadan ele geçirilen sahte Gübre ve Zirai İlaçlara İl Müdürlüğümüzce el konulmuş olup, ilgililer hakkında idari ve adli işlem başlatılarak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Bitkisel üretimin önemli girdilerinden olan Gübre ve Zirai İlaçlara yönelik İl/İlçe Müdürlüklerimizce yürütülen kontrol ve denetimler aralıksız devam etmekte olup; il ve ilçe müdürlüklerimizce yürütülen denetim çalışmalarımız yanında, çiftçilerimizin bu tür fırsatçılara meydan vermemek için ihtiyaç duydukları gübre ve ilaçları satın alırken çok dikkatli olmalı ve  ihtiyaç duydukları ürünleri İl Müdürlüğümüz tarafından gübre ve zirai ilaç satmak üzere yetkilendirilmiş olan bayilerden temin yoluna gitmeleri önemlidir. Üreticilerimiz satın alınan ürünlerle ilgili sevk irsaliyesi ve fatura mutlaka istenmeli, kesinlikle gezici olarak araç içerisinde, kamyon üzerinde ve internet ortamında Gübre ve Zirai İlaç adı altında, seyyar olarak ürün pazarlayanlara itibar etmemeleri, böyle bir durumla karşılaşmaları halinde İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine ihbarda bulunmaları önem arz etmektedir.

İlimizde bitkisel üretimde kullanılan Bitki Besleme ve Bitki Koruma Ürünlerinin, Bakanlığımızdan üretim izinli, tescilli ve ruhsatlı olması önem arz etmekte olup, bu kapsamda piyasaya arz edilen ürünlere yönelik İl Müdürlüğümüzce yürütülen piyasa denetim ve kontrol  çalışmaları sırasında; çeşitli firmalara ait gübre ve zirai ilaçları taklit ve tağşiş etmek suretiyle üretilmiş yaklaşık 14 ton sahte Gübre ve Zirai İlaç ele geçirilmiştir.

 Henüz piyasaya sunulmadan ele geçirilen sahte Gübre ve Zirai İlaçlara İl Müdürlüğümüzce el konulmuş olup, ilgililer hakkında idari ve adli işlem başlatılarak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Bitkisel üretimin önemli girdilerinden olan Gübre ve Zirai İlaçlara yönelik İl/İlçe Müdürlüklerimizce yürütülen kontrol ve denetimler aralıksız devam etmekte olup; il ve ilçe müdürlüklerimizce yürütülen denetim çalışmalarımız yanında, çiftçilerimizin bu tür fırsatçılara meydan vermemek için ihtiyaç duydukları gübre ve ilaçları satın alırken çok dikkatli olmalı ve  ihtiyaç duydukları ürünleri İl Müdürlüğümüz tarafından gübre ve zirai ilaç satmak üzere yetkilendirilmiş olan bayilerden temin yoluna gitmeleri önemlidir.

Üreticilerimiz satın alınan ürünlerle ilgili sevk irsaliyesi ve fatura mutlaka istenmeli, kesinlikle gezici olarak araç içerisinde, kamyon üzerinde ve internet ortamında Gübre ve Zirai İlaç adı altında, seyyar olarak ürün pazarlayanlara itibar etmemeleri, böyle bir durumla karşılaşmaları halinde İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine ihbarda bulunmaları önem arz etmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.