SGK İl Müdürü Nejat Deniz’den Sosyal Güvenlik Haftası Mesajı

Asayiş 16.05.2020 - 19:30, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2736+ kez okundu.
 

SGK İl Müdürü Nejat Deniz’den Sosyal Güvenlik Haftası Mesajı

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nejat Deniz, Sosyal Güvenlik Haftası nedeni ile yaptığı açıklamada, her yıl 16 Mayıs'ı içine alan haftanın “Sosyal Güvenlik Haftası” olduğunu, Antalyalı hemşerilerimizin Sosyal Güvenlik Haftası'nı canı gönülden kutladığını belirtti. Deniz yaptığı açıklamada, “Tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgını sürecinde gelişmiş ülkelerin bile sağlık hizmetleri iflas etme noktasında iken, ülkemizin sağlam temeller üzerine inşa edilen, sağlık sistemi ve sosyal güvenlik uygulamaları sayesinde milletimizin bu süreci en hafif şekilde atlatacaktır. “dedi. Tüm vatandaşlarımızın genel sağlık sigortası kapsamına alınmış olması, bu reformların temelini oluşturmaktadır. Bilindiği üzere, sosyal güvencesi olmayanlar; aile üyeleri dahil aylık sadece 88,29 lira prim ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu olarak COVID-19 salgını sürecinde vatandaşlarımıza yönelik birçok kolaylık ve imkân sağlanmıştır. Kronik hastaların mevcut sağlık raporları ve reçetelerinin ikinci bir duyuruya kadar geçerli sayılması, En düşük emekli aylığının 1.500 TL'ye yükseltilmesi, bayram ikramiyelerinin ödenmesi, Mayıs ayı ödemelerinin öne çekilmesi, Pandemiden etkilenen sektörler yönünden işverenlerin 2020/Mart- Nisan-Mayıs primlerinin 6 ay ertelenmesi, İşverenlerin borçlarına yönelik haciz işlemlerinin durdurulması, gibi birçok tedbir ve imkân sigortalı ve işverenlerimize sunulmuştur. Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak, var güçleri ile çalıştıklarını dile getiren Deniz, “Biz, vatandaşlarımız için her türlü zorluğu aşmaya çalışıyoruz. Kurum olarak önceliğimiz; kolay ve ulaşılabilir olmaktır. Vatandaşlarımız, Kurumumuza gelmeden taleplerini SGK E-Devlet uygulamalarını kullanarak da bize iletebilir. Sevdiklerinizle birlikte, sağlıklı ve huzurlu yaşayabilmek için, salgına karşı tüm alınan tüm tedbirleri hassasiyetle uygulayalım. Bir kez daha vatandaşlarımızın sosyal güvenlik haftasını tebrik ediyorum. SOSYAL GÜVENLİK YANINIZDA” dedi.

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nejat Deniz, Sosyal Güvenlik Haftası nedeni ile yaptığı açıklamada, her yıl 16 Mayıs'ı içine alan haftanın “Sosyal Güvenlik Haftası” olduğunu, Antalyalı hemşerilerimizin Sosyal Güvenlik Haftası'nı canı gönülden kutladığını belirtti.

Deniz yaptığı açıklamada, “Tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgını sürecinde gelişmiş ülkelerin bile sağlık hizmetleri iflas etme noktasında iken, ülkemizin sağlam temeller üzerine inşa edilen, sağlık sistemi ve sosyal güvenlik uygulamaları sayesinde milletimizin bu süreci en hafif şekilde atlatacaktır. “dedi.

Tüm vatandaşlarımızın genel sağlık sigortası kapsamına alınmış olması, bu reformların temelini oluşturmaktadır. Bilindiği üzere, sosyal güvencesi olmayanlar; aile üyeleri dahil aylık sadece 88,29 lira prim ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanabilmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu olarak COVID-19 salgını sürecinde vatandaşlarımıza yönelik birçok kolaylık ve imkân sağlanmıştır.

Kronik hastaların mevcut sağlık raporları ve reçetelerinin ikinci bir duyuruya kadar geçerli sayılması,

En düşük emekli aylığının 1.500 TL'ye yükseltilmesi, bayram ikramiyelerinin ödenmesi, Mayıs ayı ödemelerinin öne çekilmesi,

Pandemiden etkilenen sektörler yönünden işverenlerin 2020/Mart- Nisan-Mayıs primlerinin 6 ay ertelenmesi,

İşverenlerin borçlarına yönelik haciz işlemlerinin durdurulması,

gibi birçok tedbir ve imkân sigortalı ve işverenlerimize sunulmuştur.

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak, var güçleri ile çalıştıklarını dile getiren Deniz, “Biz, vatandaşlarımız için her türlü zorluğu aşmaya çalışıyoruz. Kurum olarak önceliğimiz; kolay ve ulaşılabilir olmaktır. Vatandaşlarımız, Kurumumuza gelmeden taleplerini SGK E-Devlet uygulamalarını kullanarak da bize iletebilir.

Sevdiklerinizle birlikte, sağlıklı ve huzurlu yaşayabilmek için, salgına karşı tüm alınan tüm tedbirleri hassasiyetle uygulayalım.

Bir kez daha vatandaşlarımızın sosyal güvenlik haftasını tebrik ediyorum. SOSYAL GÜVENLİK YANINIZDA” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.