Hazine Nakit Gerçekleşmesi

Ekonomi 12.10.2020 - 22:35, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2065+ kez okundu.
 

Hazine Nakit Gerçekleşmesi

Eylül ayında halkın emeğinin karşılığını oluşturan hazine gelirlerinin 18,96’sı üç beş faiz lobisine aktarılarak düşük gelir grupları ile yüksek gelir grupları arasında sosyal mesafe yeni pikler yaparak daha da açılmıştır.
Eylül ayında halkın emeğinin karşılığını oluşturan hazine gelirlerinin 18,96’sı üç beş faiz lobisine aktarılarak düşük gelir grupları ile yüksek gelir grupları arasında sosyal mesafe yeni pikler yaparak daha da açılmıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığı  Eylül ayını da içeren dokuz aylık dönemi ilgilendiren Hazine Nakit Gerçekleşmeleri kapsamında; Eylül’de Gelirin 78 Milyar 190 Milyon-TL, Faiz Ödemesinin 14 Milyar 828 Milyon-TL, Faiz Dışı Dengenin -16 milyar 405 milyon-TL, Nakit Dengesinin de    -30 Milyar 824 Milyon-TL, birikmiş olarak 9 aylık dönemde ise Gelirin 740 Milyar 396 Milyon-TL, Faiz Ödemesinin 97 Milyar 307 Milyon-TL, Faiz Dışı Dengenin -47 Milyar 022 Milyon-TL, Nakit Dengesinin -140 Milyar 688 Milyon-TL olduğunu açıklamıştır. Bu veriler ışığında Eylül ayında gelire oranla 18,96,  dokuz aylık toplamda ise 13,14 faiz ödendiği, nakit dengesinin artarak devam ettiği, Hazine ve Maliye Bakanınca açıklanan 2021-23 Yeni Ekonomi Programında kullanılan Yeni Dengelenme, Yeni Normal, Yeni Ekonomi temalarının göz boyamak olduğu,   aslında ekonominin yeni Dengesizliklere, Anormalliklere ve eski dönemleri aratacak bir yolculuğa yelken açtığı anlaşılmaktadır. Bu kaptan ve mürettebat ile gemi alabora olmuştur. Her sonraki dönem bir öncekinden daha kötü olarak devam etmektedir. Ekonomiyi değil uydurma Güven Endeksleri ile algıyı yönetmeyi iyi yapan AKP hükümeti emekçinin sırtına daha fazla yük bindirerek faiz lobisini beslemeye devam etmektedir. Doların 8-TL’ye, Euro’nun 10-TL’ye yaklaşarak TL karşısında sosyal mesafesini rekorlar kırarak açtığı  bir ortamda ve açıklanan veriler kapsamında; gelir adaletsizliğinin sosyal mesafesinin de pik yaparak artması üzerine, emekçiler olarak gelecek adına kuvvetli endişeler yaşamaktayız. Milli gelirden üç beş faiz lobisine değil yoksulluk sınırının altında yaşayan sadece maaşını dolar olarak almayan milyonlarca emekçiye kaynak aktarılmalıdır. Bıçak kemiğe dayanmış bulunmaktadır.  Bunun içinde Toplu Sözleşme masası yeniden kurularak emekçilerin kayıpları giderilmeli, maaşları dolara endekslenmelidir. Alay Hamzaçebi Büro-İş Sendikası Genel Başkanı
Eylül ayında halkın emeğinin karşılığını oluşturan hazine gelirlerinin 18,96’sı üç beş faiz lobisine aktarılarak düşük gelir grupları ile yüksek gelir grupları arasında sosyal mesafe yeni pikler yaparak daha da açılmıştır.

Eylül ayında halkın emeğinin karşılığını oluşturan hazine gelirlerinin 18,96’sı üç beş faiz lobisine aktarılarak düşük gelir grupları ile yüksek gelir grupları arasında sosyal mesafe yeni pikler yaparak daha da açılmıştır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı  Eylül ayını da içeren dokuz aylık dönemi ilgilendiren Hazine Nakit Gerçekleşmeleri kapsamında; Eylül’de Gelirin 78 Milyar 190 Milyon-TL, Faiz Ödemesinin 14 Milyar 828 Milyon-TL, Faiz Dışı Dengenin -16 milyar 405 milyon-TL, Nakit Dengesinin de    -30 Milyar 824 Milyon-TL, birikmiş olarak 9 aylık dönemde ise Gelirin 740 Milyar 396 Milyon-TL, Faiz Ödemesinin 97 Milyar 307 Milyon-TL, Faiz Dışı Dengenin -47 Milyar 022 Milyon-TL, Nakit Dengesinin -140 Milyar 688 Milyon-TL olduğunu açıklamıştır.

Bu veriler ışığında Eylül ayında gelire oranla 18,96,  dokuz aylık toplamda ise 13,14 faiz ödendiği, nakit dengesinin artarak devam ettiği, Hazine ve Maliye Bakanınca açıklanan 2021-23 Yeni Ekonomi Programında kullanılan Yeni Dengelenme, Yeni Normal, Yeni Ekonomi temalarının göz boyamak olduğu,   aslında ekonominin yeni Dengesizliklere, Anormalliklere ve eski dönemleri aratacak bir yolculuğa yelken açtığı anlaşılmaktadır. Bu kaptan ve mürettebat ile gemi alabora olmuştur.

Her sonraki dönem bir öncekinden daha kötü olarak devam etmektedir. Ekonomiyi değil uydurma Güven Endeksleri ile algıyı yönetmeyi iyi yapan AKP hükümeti emekçinin sırtına daha fazla yük bindirerek faiz lobisini beslemeye devam etmektedir.

Doların 8-TL’ye, Euro’nun 10-TL’ye yaklaşarak TL karşısında sosyal mesafesini rekorlar kırarak açtığı  bir ortamda ve açıklanan veriler kapsamında; gelir adaletsizliğinin sosyal mesafesinin de pik yaparak artması üzerine, emekçiler olarak gelecek adına kuvvetli endişeler yaşamaktayız.

Milli gelirden üç beş faiz lobisine değil yoksulluk sınırının altında yaşayan sadece maaşını dolar olarak almayan milyonlarca emekçiye kaynak aktarılmalıdır. Bıçak kemiğe dayanmış bulunmaktadır.  Bunun içinde Toplu Sözleşme masası yeniden kurularak emekçilerin kayıpları giderilmeli, maaşları dolara endekslenmelidir.

Alay Hamzaçebi Büro-İş Sendikası Genel Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.