Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrim İçi Buluşuyor

Asayiş 05.02.2021 - 20:52, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2196+ kez okundu.
 

Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrim İçi Buluşuyor

2021 Yılı Eylem Planı çerçevesinde ülke genelinde olduğu gibi Antalya’da da imkânı olan bütün cami ve mescitlerde çocuklara yönelik sömestr tatilinde “Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrimiçi Buluşuyor” online programları düzenlenecektir.
2021 Yılı Eylem Planı çerçevesinde ülke genelinde olduğu gibi Antalya’da da imkânı olan bütün cami ve mescitlerde çocuklara yönelik sömestr tatilinde “Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrimiçi Buluşuyor” online programları düzenlenecektir. Projenin amacı çocuklara milli ve manevi değerleri öğretmek, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve dini bilgiler aktarmaktır. Ülke genelinde bilgisayar, internet vb. teknik imkânı olan cami görevlileri, görev bölgelerinde ikamet eden çocuklarla 25.01.2021 - 12.02.2021 tarihleri arasında hafta içi her gün çevrimiçi buluşma programı düzenleyecektir. Hafta içi her gün din görevlileri tarafından çocuklara ilk 20 dakikalık dilimde dini bilgiler dersi yapılacak, ikinci 20 dakikalık dilimde ezberleri dinlenecek ve son 20 dakikalık dilimde ise anlatılan konu üzerinden sorulu cevaplı tekrar yapılacaktır. Programın sonunda ilkokul ve ortaokul öğrencileri farklı kategoride değerlendirilmek üzere birinci, ikinci ve üçüncülere mahalli imkanlar ölçüsünde 12.02.2021 tarihinde ödüller verilecektir. CAMİLERDE KADINLARA YÖNELİK HATİM VE DUA PROGRAMI 2021 Yılı Eylem Planı çerçevesinde ülke genelinde olduğu gibi Antalya’da da müftülüklerce belirlenecek saatlerde çevrimiçi olarak kadınlara yönelik haftalık hatim ve dua programları icra edilecektir. Projenin amacı ailenin ve toplumun temelini oluşturan kadınların dini kimliklerini inşa ederken sahih dini bilgi ile buluşmalarına, böylece Kur’ân ve sünnet eksenli bilgi, birikim ve ahlaki kazanımlar elde etmelerine yardımcı olmaktır. Her hafta kadınlar arasında en az bir hatm-i şerif dağıtımı yapılıp, belirlenecek bir saatte çevrimiçi olarak kadınların iştirakiyle “Hatim ve Dua Programı” düzenlenecektir. Hatimlerin dağıtımında her katılımcının bir önceki hafta okuduğu bölümden devam etmesine imkân verilecek, böylece katılımcıların bireysel hatimlerini tamamlayabilmesi sağlanacaktır. CAMİ - ENGELLİ BULUŞMALARI “2021 Yılı Eylem Planı” çerçevesinde ülke genelinde olduğu gibi Antalya’da da müftülüklerce belirlenecek saatlerde çevrimiçi olarak engelli vatandaşlarımıza yönelik, “Cami Engelli Buluşmaları” programları düzenlenecektir. Projenin amacı engelli bireylerin cami hizmetlerinden çevrimiçi olarak daha çok istifade etmelerini sağlamaktır.
2021 Yılı Eylem Planı çerçevesinde ülke genelinde olduğu gibi Antalya’da da imkânı olan bütün cami ve mescitlerde çocuklara yönelik sömestr tatilinde “Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrimiçi Buluşuyor” online programları düzenlenecektir.

2021 Yılı Eylem Planı çerçevesinde ülke genelinde olduğu gibi Antalya’da da imkânı olan bütün cami ve mescitlerde çocuklara yönelik sömestr tatilinde “Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrimiçi Buluşuyor” online programları düzenlenecektir.

Projenin amacı çocuklara milli ve manevi değerleri öğretmek, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve dini bilgiler aktarmaktır.

Ülke genelinde bilgisayar, internet vb. teknik imkânı olan cami görevlileri, görev bölgelerinde ikamet eden çocuklarla 25.01.2021 - 12.02.2021 tarihleri arasında hafta içi her gün çevrimiçi buluşma programı düzenleyecektir.

Hafta içi her gün din görevlileri tarafından çocuklara ilk 20 dakikalık dilimde dini bilgiler dersi yapılacak, ikinci 20 dakikalık dilimde ezberleri dinlenecek ve son 20 dakikalık dilimde ise anlatılan konu üzerinden sorulu cevaplı tekrar yapılacaktır.

Programın sonunda ilkokul ve ortaokul öğrencileri farklı kategoride değerlendirilmek üzere birinci, ikinci ve üçüncülere mahalli imkanlar ölçüsünde 12.02.2021 tarihinde ödüller verilecektir.

CAMİLERDE KADINLARA YÖNELİK HATİM VE DUA PROGRAMI

2021 Yılı Eylem Planı çerçevesinde ülke genelinde olduğu gibi Antalya’da da müftülüklerce belirlenecek saatlerde çevrimiçi olarak kadınlara yönelik haftalık hatim ve dua programları icra edilecektir.

Projenin amacı ailenin ve toplumun temelini oluşturan kadınların dini kimliklerini inşa ederken sahih dini bilgi ile buluşmalarına, böylece Kur’ân ve sünnet eksenli bilgi, birikim ve ahlaki kazanımlar elde etmelerine yardımcı olmaktır.

Her hafta kadınlar arasında en az bir hatm-i şerif dağıtımı yapılıp, belirlenecek bir saatte çevrimiçi olarak kadınların iştirakiyle “Hatim ve Dua Programı” düzenlenecektir.

Hatimlerin dağıtımında her katılımcının bir önceki hafta okuduğu bölümden devam etmesine imkân verilecek, böylece katılımcıların bireysel hatimlerini tamamlayabilmesi sağlanacaktır.

CAMİ - ENGELLİ BULUŞMALARI

“2021 Yılı Eylem Planı” çerçevesinde ülke genelinde olduğu gibi Antalya’da da müftülüklerce belirlenecek saatlerde çevrimiçi olarak engelli vatandaşlarımıza yönelik, “Cami Engelli Buluşmaları” programları düzenlenecektir.

Projenin amacı engelli bireylerin cami hizmetlerinden çevrimiçi olarak daha çok istifade etmelerini sağlamaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.