Antalya İl Müftüsü Osman Artan Emekli Oldu

Asayiş 05.02.2021 - 21:00, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2976+ kez okundu.
 

Antalya İl Müftüsü Osman Artan Emekli Oldu

Osman Artan, “Diyanet İşleri Başkanlığımdaki görevime Temmuz 1974 tarihinde başladım, imam Hatip olarak başladığım bu kutlu görevime, 46 yıl sonra Antalya II Müftüsü olarak veda ediyorum. Her veda, hüzünlüdür. Yaş haddimı'n dolması sebebiyle emekliye ayrılmanın bir taraftan haklı gururunu yaşarken, diğer taraftan da böylesi onurlu bir mesleğe veda etmenin burukluğu içindeyim. Yaşattığı ve yaşatmadığı her hal ve durum için Rabbime sonsuz hamd-ü senalar olsun. Dünya hayatı gibi, bütün makam ve mevkiler de geçicidir. Önemli olan geride bıraktığımız değerli eserler ve güzel amellerdir. Şu gök kubbe altında hoş bir sadâ bırakabilmek için sarfettiğimiz gayret, çaba ve uğraşlardır. Kırmamak ve kırılmamak adına kurduğumuz dostluklar ve arkadaşlıklardır... 46 yıllık görevim boyunca 80 ihtilali, 28 Şubat darbesi ve 15 Temmuz kalkışması gibi pek çok olaya şahitlik yaptım. Din-i Mübin-i İslam'dan taviz vermeksizin üzerime düşen her görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. Başkanlığımızın bu günkü hizmet sahalarını gördükçe gurur duyuyorum. Bu muazzam teşkilatın bir neferi olduğum için Rabbime şükrediyorum. Hz. İbrahim için yakılan ateşi söndürmek adına su taşıyan karınca misali ufacık bir katkım olduysa ne mutlu bana... Biz insanlar, aldığımız nefeslerin dahi sahibi değiliz. Aldığımız nefesler gibi tüm emanetleri de vermekle yükümlüyüz. Kimde bir güzellik ve sahip olduğu nimet varsa bilsin ki Allah'ın lütfudur. Canlarımız, mallarımız, evlatlarımız, makamlarımız... her şey bize verilen bir emanettir. Yıllarca omuzumda ve yüreğimde taşıdığım, benim için bambaşka bir anlamı ve değeri olan bu kutsal emaneti devretme vakti gelmiştir. Eminim benden sonraki arkadaşlar bu kutlu görevi çok daha güzel bir şekilde ifâ edeceklerdir. Ancak emeklilik dönemimde bize düşen bir görev olduğu takdirde hizmete hazır olduğumu da ifade etmek isterim. Görevim süresince hiç bir zaman desteklerini esirgemeyen başta Diyanet İşleri Başkammız Prof.Dr. Ali Erbaş, beraber çalıştığımız başkanlarımız ve başkanlığımızın değerli yöneticileri, meslektaşlarım, ilimizde görev yaptığımız mesai arkadaşlarım, ilimizin kıymetli yöneticilerine muhterem halkımıza, siz basınımızın değerli temsilcilerine şükranlarımı sunuyor ve hepsine hakkımı helal ediyorum. Sîzlerden de özellikle haklarınızı helal etmenizi istirham ediyorum. Allah’a emanet olunuz. Selam ve Dua ile... “

Osman Artan, “Diyanet İşleri Başkanlığımdaki görevime Temmuz 1974 tarihinde başladım, imam Hatip olarak başladığım bu kutlu görevime, 46 yıl sonra Antalya II Müftüsü olarak veda ediyorum. Her veda, hüzünlüdür. Yaş haddimı'n dolması sebebiyle emekliye ayrılmanın bir taraftan haklı gururunu yaşarken, diğer taraftan da böylesi onurlu bir mesleğe veda etmenin burukluğu içindeyim. Yaşattığı ve yaşatmadığı her hal ve durum için Rabbime sonsuz hamd-ü senalar olsun.

Dünya hayatı gibi, bütün makam ve mevkiler de geçicidir. Önemli olan geride bıraktığımız değerli eserler ve güzel amellerdir. Şu gök kubbe altında hoş bir sadâ bırakabilmek için sarfettiğimiz gayret, çaba ve uğraşlardır. Kırmamak ve kırılmamak adına kurduğumuz dostluklar ve

arkadaşlıklardır...

46 yıllık görevim boyunca 80 ihtilali, 28 Şubat darbesi ve 15 Temmuz kalkışması gibi pek çok olaya şahitlik yaptım. Din-i Mübin-i İslam'dan taviz vermeksizin üzerime düşen her görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. Başkanlığımızın bu günkü hizmet sahalarını gördükçe gurur duyuyorum. Bu muazzam teşkilatın bir neferi olduğum için Rabbime şükrediyorum. Hz. İbrahim için yakılan ateşi söndürmek adına su taşıyan karınca misali ufacık bir katkım olduysa ne mutlu bana...

Biz insanlar, aldığımız nefeslerin dahi sahibi değiliz. Aldığımız nefesler gibi tüm emanetleri de vermekle yükümlüyüz. Kimde bir güzellik ve sahip olduğu nimet varsa bilsin ki Allah'ın lütfudur. Canlarımız, mallarımız, evlatlarımız, makamlarımız... her şey bize verilen bir emanettir.

Yıllarca omuzumda ve yüreğimde taşıdığım, benim için bambaşka bir anlamı ve değeri olan bu kutsal emaneti devretme vakti gelmiştir. Eminim benden sonraki arkadaşlar bu kutlu görevi çok daha güzel bir şekilde ifâ edeceklerdir. Ancak emeklilik dönemimde bize düşen bir görev olduğu takdirde hizmete hazır olduğumu da ifade etmek isterim.

Görevim süresince hiç bir zaman desteklerini esirgemeyen başta Diyanet İşleri Başkammız Prof.Dr. Ali Erbaş, beraber çalıştığımız başkanlarımız ve başkanlığımızın değerli yöneticileri, meslektaşlarım, ilimizde görev yaptığımız mesai arkadaşlarım, ilimizin kıymetli yöneticilerine muhterem halkımıza, siz basınımızın değerli temsilcilerine şükranlarımı sunuyor ve hepsine hakkımı helal ediyorum. Sîzlerden de özellikle haklarınızı helal etmenizi istirham ediyorum.

Allah’a emanet olunuz. Selam ve Dua ile... “

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.