İHS’li Personele Müjde

Asayiş 09.02.2021 - 18:43, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1938+ kez okundu.
 

İHS’li Personele Müjde

Antalya Birlik Haber-Sen Şube Başkanı Mitat Karaca, PTT A.Ş.’de görev yapan İHS’li (İdari Hizmet Sözleşmeli) personele müjde verdi.
Antalya Birlik Haber-Sen Şube Başkanı Mitat Karaca, PTT A.Ş.’de görev yapan İHS’li (İdari Hizmet Sözleşmeli) personele müjde verdi.  Karaca, “PTT A.Ş.’de görev yapan İHS’li personelin disiplin cezaları kapsamında ücret artışlarından yararlanamama başlıklı yönetmelik maddesinin iptali için Genel Merkez tarafından açılan dava neticelenmiştir. Danıştay 12. Dairesinde görülen dava kapsamında, PTT A.Ş.’nin 19.11.2019 tarihinde 30953 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik maddesinde çalışanın mağduriyeti gözetilerek mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almıştır” dedi. Şube Başkanı Mitat Karaca, “Birlik Haber-Sen olarak açımış olduğumuz dava ile birlikte; 19.11.2019 tarihinde 30953 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan PTT A.Ş. çalışan İHS’li (İdari Hizmet Sözleşmeli) personel hakkında yönetmeliğin yedinci kısım birinci bölüm disiplin cezaları başlıklı, disiplin cezalarının çeşitlerini düzenleyen 78. maddenin ç bendi ile “ücret artışından yararlandırmama başlıklı 82. maddenin tamamının iptali veya yürütülmesinin durdurulmasını” istemiştik. Bu gün verilen karar ile; 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 6352 sayılı Kanun ile değişik 27. maddesinin ikinci fıkrasında öngörülen şartların birlikte gerçekleştiği anlaşıldığından davacının yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne, 19/11/2019 tarih ve 30953 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak idari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmeliğin Yedinci Kısım Birinci Bölüm Disiplin Cezaları başlıklı, Disiplin Cezalarının Çeşitleri'ni düzenleyen 78. maddesinin ç bendi ile Ücret artışından yararlandırmama başlıklı 82. maddesinin tamamının yürütmesinin durdurulmasına, karar verilmiştir” şeklinde konuştu. Başkan Karaca, “Karar sonucunda 19.11.2019 tarihiyle son yapılan zamlarla beraber ücret artışlarından yararlanamayan İHS’li personel geçmişe dönük olarak dilekçeleri ile müracaat etmeleri halinde bu haklarından yeniden faydalanacak ve kaybettikleri gelirin iadesi sağlanacaktır” ifadesini kullandı.
Antalya Birlik Haber-Sen Şube Başkanı Mitat Karaca, PTT A.Ş.’de görev yapan İHS’li (İdari Hizmet Sözleşmeli) personele müjde verdi.

Antalya Birlik Haber-Sen Şube Başkanı Mitat Karaca, PTT A.Ş.’de görev yapan İHS’li (İdari Hizmet Sözleşmeli) personele müjde verdi.

 Karaca, “PTT A.Ş.’de görev yapan İHS’li personelin disiplin cezaları kapsamında ücret artışlarından yararlanamama başlıklı yönetmelik maddesinin iptali için Genel Merkez tarafından açılan dava neticelenmiştir. Danıştay 12. Dairesinde görülen dava kapsamında, PTT A.Ş.’nin 19.11.2019 tarihinde 30953 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik maddesinde çalışanın mağduriyeti gözetilerek mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almıştır” dedi.

Şube Başkanı Mitat Karaca, “Birlik Haber-Sen olarak açımış olduğumuz dava ile birlikte; 19.11.2019 tarihinde 30953 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan PTT A.Ş. çalışan İHS’li (İdari Hizmet Sözleşmeli) personel hakkında yönetmeliğin yedinci kısım birinci bölüm disiplin cezaları başlıklı, disiplin cezalarının çeşitlerini düzenleyen 78. maddenin ç bendi ile “ücret artışından yararlandırmama başlıklı 82. maddenin tamamının iptali veya yürütülmesinin durdurulmasını” istemiştik. Bu gün verilen karar ile; 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 6352 sayılı Kanun ile değişik 27. maddesinin ikinci fıkrasında öngörülen şartların birlikte gerçekleştiği anlaşıldığından davacının yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne, 19/11/2019 tarih ve 30953 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak idari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmeliğin Yedinci Kısım Birinci Bölüm Disiplin Cezaları başlıklı, Disiplin Cezalarının Çeşitleri'ni düzenleyen 78. maddesinin ç bendi ile Ücret artışından yararlandırmama başlıklı 82. maddesinin tamamının yürütmesinin durdurulmasına, karar verilmiştir” şeklinde konuştu.

Başkan Karaca, “Karar sonucunda 19.11.2019 tarihiyle son yapılan zamlarla beraber ücret artışlarından yararlanamayan İHS’li personel geçmişe dönük olarak dilekçeleri ile müracaat etmeleri halinde bu haklarından yeniden faydalanacak ve kaybettikleri gelirin iadesi sağlanacaktır” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.