Memur Sahaya İniyor

Asayiş 18.08.2021 - 18:56, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1494+ kez okundu.
 

Memur Sahaya İniyor

Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, hükümetin ilk zam teklifinin müzakereye uygun olmadığını ve yeni bir teklifle gelinmesi gerektiği iradesini vurguladı.
Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, hükümetin ilk zam teklifinin müzakereye uygun olmadığını ve yeni bir teklifle gelinmesi gerektiği iradesini vurguladı. Hükümet ile sendikalar arasında gerçekleştirilen görüşmelerde hükümetin önerisinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Başkan Karaca, “6. Dönem Toplu Sözleşmede hükümetin sunduğu ilk teklif beklentilerimizi karşılamaktan uzakta. Biz müzakereleri başlatacak ve üzerinde pazarlık yapabileceğimiz yeni bir teklif bekliyoruz” dedi. Hükümetin teklifini revize etmesi gerektiğinin altını çizen Mitat Karaca, “12 Ağustos’ta Kamu İşvereni tarafından sunulan teklifi kabul etmiyor, en kısa sürede ve müzakeresi yetişebilecek nitelikte, ‘Yeni, Makul, Adil ve Müzakere Etmeyi Gerektirecek’ teklif bekliyoruz. Bürokrasinin, siyasetin ve kurumların kamu görevlilerinin emeğine değer verme noktasında özel bir gayret göstermesi gerektiğini bir kez daha tekrar ediyoruz” ifadelerini kullandı. Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, Kamu İşvereninin tekliflere olumlu bakış üretmesine ve imzaya davet içeren teklifler getirmesine katkı sunmak , sürece olumlu katkı sağlamak ve kamuoyunun konuya dair farkındalığını artırmak, makul olan tekliflerimizin kabulü için demokratik hakkımızı kullanmak amacıyla 19.08.2021 Perşembe günü saat: 18.00’de Ankara’da Eylem yapılması, süreç içerisinde atılacak olumlu adımlara göre de yeniden değerlendirme yapma kararı alındığının altını çizdi. Hükümetin teklifi yaparken çarşı pazardaki fiyatları gözetmediğine işaret eden Mitat Karaca, “Kamu görevlilerinin maaşları enflasyon karşısında erimektedir. 5. Dönem Kamu İşvereni tarafından teklif edilen ve Hakem tarafından verilen maaş zammı iki yıl için 4+4 ve 3+3; 19. ayda gerçekleşen enflasyonun ise yüzde 26 olması Kamu İşvereninin dikkate alması gereken en açık tablodur. Artık bu yanlış hesaptan dönülmelidir. Öyle görünüyor ki; bu teklif hazırlanırken çarşı pazardaki fiyatlar, yüksek enflasyon, kurdaki yükseliş, temel ihtiyaç harcamalarındaki artış, alım gücündeki düşüş gözetilmemiştir” şeklinde konuştu.
Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, hükümetin ilk zam teklifinin müzakereye uygun olmadığını ve yeni bir teklifle gelinmesi gerektiği iradesini vurguladı.

Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, hükümetin ilk zam teklifinin müzakereye uygun olmadığını ve yeni bir teklifle gelinmesi gerektiği iradesini vurguladı.

Hükümet ile sendikalar arasında gerçekleştirilen görüşmelerde hükümetin önerisinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Başkan Karaca, “6. Dönem Toplu Sözleşmede hükümetin sunduğu ilk teklif beklentilerimizi karşılamaktan uzakta. Biz müzakereleri başlatacak ve üzerinde pazarlık yapabileceğimiz yeni bir teklif bekliyoruz” dedi.

Hükümetin teklifini revize etmesi gerektiğinin altını çizen Mitat Karaca, “12 Ağustos’ta Kamu İşvereni tarafından sunulan teklifi kabul etmiyor, en kısa sürede ve müzakeresi yetişebilecek nitelikte, ‘Yeni, Makul, Adil ve Müzakere Etmeyi Gerektirecek’ teklif bekliyoruz. Bürokrasinin, siyasetin ve kurumların kamu görevlilerinin emeğine değer verme noktasında özel bir gayret göstermesi gerektiğini bir kez daha tekrar ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, Kamu İşvereninin tekliflere olumlu bakış üretmesine ve imzaya davet içeren teklifler getirmesine katkı sunmak , sürece olumlu katkı sağlamak ve kamuoyunun konuya dair farkındalığını artırmak, makul olan tekliflerimizin kabulü için demokratik hakkımızı kullanmak amacıyla 19.08.2021 Perşembe günü saat: 18.00’de Ankara’da Eylem yapılması, süreç içerisinde atılacak olumlu adımlara göre de yeniden değerlendirme yapma kararı alındığının altını çizdi.

Hükümetin teklifi yaparken çarşı pazardaki fiyatları gözetmediğine işaret eden Mitat Karaca, “Kamu görevlilerinin maaşları enflasyon karşısında erimektedir. 5. Dönem Kamu İşvereni tarafından teklif edilen ve Hakem tarafından verilen maaş zammı iki yıl için 4+4 ve 3+3; 19. ayda gerçekleşen enflasyonun ise yüzde 26 olması Kamu İşvereninin dikkate alması gereken en açık tablodur. Artık bu yanlış hesaptan dönülmelidir. Öyle görünüyor ki; bu teklif hazırlanırken çarşı pazardaki fiyatlar, yüksek enflasyon, kurdaki yükseliş, temel ihtiyaç harcamalarındaki artış, alım gücündeki düşüş gözetilmemiştir” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.