BAİB Yönetimi Ispartalı İhracatçılarla Bir Araya Geldi

Asayiş 07.02.2022 - 19:26, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2276+ kez okundu.
 

BAİB Yönetimi Ispartalı İhracatçılarla Bir Araya Geldi

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) 2021 yılında 437 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Isparta’da düzenlediği istişare toplantısında ihracatçılarla bir araya geldi.
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) 2021 yılında 437 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Isparta’da düzenlediği istişare toplantısında ihracatçılarla bir araya geldi. Toplantıda Isparta’nın ihracat verileri değerlendirilip, ihracatçıların yaşadığı sıkıntılar, karşılaştıkları sorunlar dile getirildi ve çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Şahlan, Mustafa Küçükyaman, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Mustafa Tutar ve ihracatçılar katıldı. BAİB Başkanı Çavuşoğlu, Isparta’nın 2015 yılında 200 milyon dolar olan ihracatının, 2021 yılına gelindiğinde 437 milyon dolara çıktığının belirterek, “223 ihracatçı firmamız 2021 yılında 1 milyon 106 bin ton ürün ihraç etmiş. Isparta üretiyor ve ürettiğini ihraç ediyor. Ciddi bir potansiyel ile karşı karşıyayız. Bu potansiyeli daha da açığa çıkarmak, Isparta’nın ihracatını daha da artırmak istiyoruz. Bunun için firmalarımızın karşılaştığı sorunları, sıkıntıları tespit edip, çözüm üretmek istiyoruz” dedi. Başkan Çavuşoğlu açılış konuşmasının ardından sözü ihracatçı firmaların temsilcilerine bıraktı. Firma temsilcileri, Antalya limanını ihracatta verimli olarak kullanamamaktan yakındı. Fiyatların pahalılığına dikkat çeken firma temsilcileri bu konuda yetkililerin çözüm için adım atmasını istedi. Meyve ihracatın önündeki bir diğer engelin ise küçük ölçekli araziler olduğu kaydedildi. On binlerce dönüm arazinin 5-10 dekar gibi parçacıklar halinde olduğunu ifade eden ihracatçılar, arazilerin toplulaştırılmasının büyük önem arz ettiğini kaydetti. Firma temsilcilerinin yoğun olarak şikayet ettiği bir diğer konu ise döviz cinsi ihracat gelirlerinin yüzde 25’inin Merkez Bankası tarafından TL’ye çevrilerek, firmalara ödenmesiydi. Firma temsilcileri bu işlemin kendilerini büyük sıkıntıya soktuğunu ifade etti.
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) 2021 yılında 437 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Isparta’da düzenlediği istişare toplantısında ihracatçılarla bir araya geldi.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) 2021 yılında 437 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Isparta’da düzenlediği istişare toplantısında ihracatçılarla bir araya geldi. Toplantıda Isparta’nın ihracat verileri değerlendirilip, ihracatçıların yaşadığı sıkıntılar, karşılaştıkları sorunlar dile getirildi ve çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Şahlan, Mustafa Küçükyaman, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Mustafa Tutar ve ihracatçılar katıldı.

BAİB Başkanı Çavuşoğlu, Isparta’nın 2015 yılında 200 milyon dolar olan ihracatının, 2021 yılına gelindiğinde 437 milyon dolara çıktığının belirterek, “223 ihracatçı firmamız 2021 yılında 1 milyon 106 bin ton ürün ihraç etmiş. Isparta üretiyor ve ürettiğini ihraç ediyor. Ciddi bir potansiyel ile karşı karşıyayız. Bu potansiyeli daha da açığa çıkarmak, Isparta’nın ihracatını daha da artırmak istiyoruz. Bunun için firmalarımızın karşılaştığı sorunları, sıkıntıları tespit edip, çözüm üretmek istiyoruz” dedi.

Başkan Çavuşoğlu açılış konuşmasının ardından sözü ihracatçı firmaların temsilcilerine bıraktı. Firma temsilcileri, Antalya limanını ihracatta verimli olarak kullanamamaktan yakındı. Fiyatların pahalılığına dikkat çeken firma temsilcileri bu konuda yetkililerin çözüm için adım atmasını istedi. Meyve ihracatın önündeki bir diğer engelin ise küçük ölçekli araziler olduğu kaydedildi. On binlerce dönüm arazinin 5-10 dekar gibi parçacıklar halinde olduğunu ifade eden ihracatçılar, arazilerin toplulaştırılmasının büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Firma temsilcilerinin yoğun olarak şikayet ettiği bir diğer konu ise döviz cinsi ihracat gelirlerinin yüzde 25’inin Merkez Bankası tarafından TL’ye çevrilerek, firmalara ödenmesiydi. Firma temsilcileri bu işlemin kendilerini büyük sıkıntıya soktuğunu ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.