Selçukludan Cumhuriyete Evimiz Akdeniz

Ekonomi (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 20.02.2024 - 19:43, Güncelleme: 20.02.2024 - 19:43 2978+ kez okundu.
 

Selçukludan Cumhuriyete Evimiz Akdeniz

Vali Hulusi Şahin, Antalya’nın Fethi’nin 817. Yıl Dönümü Kutlama Programı’nın basın tanıtımını gerçekleştirdi. Fethin mottosuna vurgu yapan Vali Şahin, “817 Yıldır Evimiz Akdeniz” dedi.
antalyahabertakip.com - 5 Mart 1207'de Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından fethedilen Antalya'da, fetih kutlamaları heyecanı bu yıl da şehri sarmaya başladı. 3 - 5 Mart 2024 tarihleri arasında kutlanacak olan Antalya’nın Fethi’nin 817. Yıl Dönümü etkinlikleri, Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Programa, Vali Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer Çevikol, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile ilgili kurum müdürleri ve basın mensupları katıldı.  Antalya’nın Fethi’ni Tarihi Önemine Yakışır Bir Şekilde Kutlayacağız Fetih Tanıtım Filmi'nin izlenmesinin ardından Antalya’nın Fethi’nin 817’nci yıl kutlamaları için heyecanlı olduklarını belirten Vali Hulusi Şahin, “Birkaç yıl öncesinden bu kutlamalar çok coşkulu bir şekilde başlamış. Bu vatanın güzide bir parçası olan Antalya’nın Fethini, şanına yakışır bir şekilde kutlamalıyız. 3 – 5 Mart tarihleri arasında doludizgin 3 gün devam edecek olan birçok etkinlik hazırladık. 3 Mart’ta fetih koşusu, 4 Mart tarihinde Akdeniz Üniversitemizin fetih sempozyumunun açılış konferansı yapılacak. İnanıyorum ki değerli öğretim üyelerinin sunumları ile içeriği zengin bir konferans olacak. Yine 5 Mart’ta geleneksel olan fetih yürüyüşünü gerçekleştireceğiz.” diye konuştu. Türklerin Orta Asya kökenli bir millet olduğuna değinen Vali Şahin “Tarih yolculuğumuz Orta Asya’dan Anadolu’ya doğru bin yılı aşan bir yolculuğu ihtiva ediyor. Türk Milleti’nin, Akdeniz ile buluşup evi yaptığı ilk yer Antalya. Biz Türkler Büyük Selçuklu Sultanı 1. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde Akdeniz ile buluştuk. 817 yıldır Akdeniz bizim evimiz ve vatanımız oldu. Bu kutlanmayı hak eden bir tarihtir. Bizlerde bunun hakkını vermeye çalışıyoruz.” dedi. Hedefimiz Fetih Kutlamalarını Kurumsallaştırmak Vali Hulusi Şahin, 6 Mart 1930 tarihinde Atatürk’ün Antalya’ya gelişiyle ilgili gerçekleştirilecek olan etkinlikleri de basınla paylaştı. Açıklamasını Atatürk’ün sözüne yer vererek sürdüren Vali Hulusi Şahin, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki ‘Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.’ Bizim de yapmaya çalıştığımız Atatürk’ün bu sözünü yerine getirmek. Evlatlarımıza bu büyük medeniyetin bir parçası olduklarını hatırlatmamız gerekiyor. Bunun için tüm paydaş kurum ve kuruluşlarımız ile bu etkinliklere hazırlanıyoruz. Hedefimiz fetih etkinliğini kurumsallaştırıp geleneksel hale getirmek ve bunu genç nesillere aktarmak olmalı.” diye konuştu. Vali Şahin, konuşmaların ardından öğrencilerle sohbet ederek hatıra fotoğraf çektirdi.
Vali Hulusi Şahin, Antalya’nın Fethi’nin 817. Yıl Dönümü Kutlama Programı’nın basın tanıtımını gerçekleştirdi. Fethin mottosuna vurgu yapan Vali Şahin, “817 Yıldır Evimiz Akdeniz” dedi.

antalyahabertakip.com - 5 Mart 1207'de Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından fethedilen Antalya'da, fetih kutlamaları heyecanı bu yıl da şehri sarmaya başladı. 3 - 5 Mart 2024 tarihleri arasında kutlanacak olan Antalya’nın Fethi’nin 817. Yıl Dönümü etkinlikleri, Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Programa, Vali Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer Çevikol, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile ilgili kurum müdürleri ve basın mensupları katıldı.

 Antalya’nın Fethi’ni Tarihi Önemine Yakışır Bir Şekilde Kutlayacağız

Fetih Tanıtım Filmi'nin izlenmesinin ardından Antalya’nın Fethi’nin 817’nci yıl kutlamaları için heyecanlı olduklarını belirten Vali Hulusi Şahin, “Birkaç yıl öncesinden bu kutlamalar çok coşkulu bir şekilde başlamış. Bu vatanın güzide bir parçası olan Antalya’nın Fethini, şanına yakışır bir şekilde kutlamalıyız. 3 – 5 Mart tarihleri arasında doludizgin 3 gün devam edecek olan birçok etkinlik hazırladık. 3 Mart’ta fetih koşusu, 4 Mart tarihinde Akdeniz Üniversitemizin fetih sempozyumunun açılış konferansı yapılacak. İnanıyorum ki değerli öğretim üyelerinin sunumları ile içeriği zengin bir konferans olacak. Yine 5 Mart’ta geleneksel olan fetih yürüyüşünü gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Türklerin Orta Asya kökenli bir millet olduğuna değinen Vali Şahin “Tarih yolculuğumuz Orta Asya’dan Anadolu’ya doğru bin yılı aşan bir yolculuğu ihtiva ediyor. Türk Milleti’nin, Akdeniz ile buluşup evi yaptığı ilk yer Antalya. Biz Türkler Büyük Selçuklu Sultanı 1. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde Akdeniz ile buluştuk. 817 yıldır Akdeniz bizim evimiz ve vatanımız oldu. Bu kutlanmayı hak eden bir tarihtir. Bizlerde bunun hakkını vermeye çalışıyoruz.” dedi.

Hedefimiz Fetih Kutlamalarını Kurumsallaştırmak

Vali Hulusi Şahin, 6 Mart 1930 tarihinde Atatürk’ün Antalya’ya gelişiyle ilgili gerçekleştirilecek olan etkinlikleri de basınla paylaştı. Açıklamasını Atatürk’ün sözüne yer vererek sürdüren Vali Hulusi Şahin, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki ‘Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.’ Bizim de yapmaya çalıştığımız Atatürk’ün bu sözünü yerine getirmek. Evlatlarımıza bu büyük medeniyetin bir parçası olduklarını hatırlatmamız gerekiyor. Bunun için tüm paydaş kurum ve kuruluşlarımız ile bu etkinliklere hazırlanıyoruz. Hedefimiz fetih etkinliğini kurumsallaştırıp geleneksel hale getirmek ve bunu genç nesillere aktarmak olmalı.” diye konuştu.

Vali Şahin, konuşmaların ardından öğrencilerle sohbet ederek hatıra fotoğraf çektirdi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.