Bu Doğayı Evlatlarımıza Bırakmak Boynumuzun Borcu

Asayiş (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 18.03.2024 - 20:04, Güncelleme: 18.03.2024 - 20:04 2448+ kez okundu.
 

Bu Doğayı Evlatlarımıza Bırakmak Boynumuzun Borcu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Vali Hulusi Şahin’in katılımları ile Kemer-Çamyuva Atık Su Arıtma Tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Bakan Ersoy projenin 2 milyar lira yatırım bedeline sahip olduğunu kaydetti.
antalyahabertakip.com - Kemer İlçesi Kuzdere Mahallesine yapımı ve finansmanı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Kemer-Çamyuva Atık Su Arıtma Tesisinin açılışına; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz ve vatandaşlar katıldı. Kemer Turizminin Sürdürebilirliği İçin Önemli Bir Proje Sürdürülebilir turizm açısından Kemer’e çok ihtiyaç duyulan tesisin kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hulusi Şahin, “Kültür Turizm Bakanlığı'nın ana hizmet dallarından biri herhalde altyapı hizmeti değil. Fakat Kemer turizminin sürdürebilirliğini istiyorsak bunun yapılması gerekiyordu. Antalya turizmini ayakta tutan tertemiz denizlerimiz. Türkiye, dünyanın mavi bayraklı sahiller sıralamasında üçüncü sırada. Bu mavi bayraklı plajların da neredeyse yarısı Antalya'da. Şehrimiz geçen sene on altı milyonu aşkın yabancı turisti ağırladı. Eğer denizlerimiz kirli olsa, bu mümkün olmazdı. Dolayısıyla biz nehirlerimizi, denizlerimizi temiz tutacağız. Toprağımızı kirletmeyerek, bu zümrüt ormanlarımızı muhafaza edeceğiz. Bu cennet doğayı evlatlarımıza bırakmak boynumuzun borcu.” dedi. Atık su arıtma sorununu, 50 yıl boyunca çözecek önemli bir projenin açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Açılışı yapılan tesis, sadece bölgenin çevresel sürdürebilirliği için değil, aynı zamanda turizm vakasının korunması ve geliştirilmesi için de kritik bir rol oynayacak. Bu tesis bölgedeki atık su sorununu etkili bir şekilde çözerek deniz ve kara ekosistemlerinin korunmasına katkı sağlayacak. Aynı zamanda temiz bir çevre ve sağlıklı bir yaşam alanı sunacak.” dedi. Antalya’da Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, işletilen mavi bayraklı halk plajı sayısının bu yıl itibari ile 12'e yükseleceğine değinen Bakan Ersoy, “Antalya'daki mevcut bakanlığımızda işletilen on mavi bayraklı halk plajımıza bu sene Kemer Tekirova ve Manavgat Ilıca olmak üzere iki mavi bayraklı plajı daha ekliyoruz. Toplamda Antalya'da bakanlığımız işletilen mavi bayraklı halk plajı sayımız böylelikle on ikiye yükselmiş oluyor.” dedi. Kurdele kesiminin ardından faaliyete başlayan Kemer-Çamyuva Atık Su Arıtma Tesisinin günlük 45 bin metreküp kapasiteyle hizmet vereceği ve ihtiyaç halinde 60 bin metreküp kapasiteye çıkabileceği belirtildi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Vali Hulusi Şahin’in katılımları ile Kemer-Çamyuva Atık Su Arıtma Tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Bakan Ersoy projenin 2 milyar lira yatırım bedeline sahip olduğunu kaydetti.

antalyahabertakip.com - Kemer İlçesi Kuzdere Mahallesine yapımı ve finansmanı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Kemer-Çamyuva Atık Su Arıtma Tesisinin açılışına; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz ve vatandaşlar katıldı.

Kemer Turizminin Sürdürebilirliği İçin Önemli Bir Proje

Sürdürülebilir turizm açısından Kemer’e çok ihtiyaç duyulan tesisin kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hulusi Şahin, “Kültür Turizm Bakanlığı'nın ana hizmet dallarından biri herhalde altyapı hizmeti değil. Fakat Kemer turizminin sürdürebilirliğini istiyorsak bunun yapılması gerekiyordu. Antalya turizmini ayakta tutan tertemiz denizlerimiz. Türkiye, dünyanın mavi bayraklı sahiller sıralamasında üçüncü sırada. Bu mavi bayraklı plajların da neredeyse yarısı Antalya'da. Şehrimiz geçen sene on altı milyonu aşkın yabancı turisti ağırladı. Eğer denizlerimiz kirli olsa, bu mümkün olmazdı. Dolayısıyla biz nehirlerimizi, denizlerimizi temiz tutacağız. Toprağımızı kirletmeyerek, bu zümrüt ormanlarımızı muhafaza edeceğiz. Bu cennet doğayı evlatlarımıza bırakmak boynumuzun borcu.” dedi.

Atık su arıtma sorununu, 50 yıl boyunca çözecek önemli bir projenin açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Açılışı yapılan tesis, sadece bölgenin çevresel sürdürebilirliği için değil, aynı zamanda turizm vakasının korunması ve geliştirilmesi için de kritik bir rol oynayacak. Bu tesis bölgedeki atık su sorununu etkili bir şekilde çözerek deniz ve kara ekosistemlerinin korunmasına katkı sağlayacak. Aynı zamanda temiz bir çevre ve sağlıklı bir yaşam alanı sunacak.” dedi.

Antalya’da Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, işletilen mavi bayraklı halk plajı sayısının bu yıl itibari ile 12'e yükseleceğine değinen Bakan Ersoy, “Antalya'daki mevcut bakanlığımızda işletilen on mavi bayraklı halk plajımıza bu sene Kemer Tekirova ve Manavgat Ilıca olmak üzere iki mavi bayraklı plajı daha ekliyoruz. Toplamda Antalya'da bakanlığımız işletilen mavi bayraklı halk plajı sayımız böylelikle on ikiye yükselmiş oluyor.” dedi.

Kurdele kesiminin ardından faaliyete başlayan Kemer-Çamyuva Atık Su Arıtma Tesisinin günlük 45 bin metreküp kapasiteyle hizmet vereceği ve ihtiyaç halinde 60 bin metreküp kapasiteye çıkabileceği belirtildi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.