Atay Uslu Kesme Çiçek Üreticiler İle Bir Araya Geldi

Politika 11.01.2022 - 18:59, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2554+ kez okundu.
 

Atay Uslu Kesme Çiçek Üreticiler İle Bir Araya Geldi

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Kepez’de kesme çiçek üreticileri ve İhracatçıları ile bir araya geldi.
Çiçekçilik Sektörünün Daha Da Büyümesini Sağlayacağız AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Kepez’de kesme çiçek üreticileri ve İhracatçıları ile bir araya geldi. TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçılar Birliği Başkanı İsmail Yılmaz ve Antalya Kesme Çiçek Üreticileri ile bir araya gelerek sektörün daha da gelişmesine yönelik atılacak adımlar konusunda görüş alışverişinde bulundu. ÇİÇEĞİN BAŞKENTİ ANTALYA AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu sektör temsilcilerini ziyarette şunları ifade etti: Antalyamız turizm yanında tarımsal faaliyetleriyle de öne çıkan bir il. Tarımsal faaliyetlerde bizim sebze üretimimiz bilinir Alanya’nın, Gazipaşa’nın muzu, avokadosu bilinir. Finike’nin portakalı bilinir. Kumluca’nın domatesi,  Demre’nin biberi bilinir. Ama çiçek üretimimiz yeterince bilinmiyor. Türkiye’de üretilen kesme çiçeğin 75’i Antalya ve çevresinde üretiliyor. ÇİÇEK AÇAN İHRACAT… 2021 yılında Antalya'dan yaklaşık 800 milyon dal kesme çiçek, 27’si Avrupa'da olmak üzere 83 ülkeye  ihraç edildi ve  yaklaşık 150 milyon dolarlık döviz girdisi sağladı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’un açıkladıkları 225 milyar dolar tutarındaki ihracat rekorumuzda sektörün küçük de olsa artarak devam eden bir katkısı var. Bu sektörün istihdama da özel bir katkısı var. Çiçekçilik sektöründe özellikle  kadınlar istihdam ediliyor.“ ÇİÇEK İHRACATIMIZDA ARTAN İVME Firmalarımız Antalya’dan Dünyanın dört bir yanına çiçek üretip ihraç ediyor. Türkiye  kesme çiçek üretim ve ihracatında yakaladığı olumlu ivmeyi, 2022 yılında da sürdürmeyi hedefliyor. Üreticilerimizin hedefi orta vadede 500 milyon dolarlık ihracat. Sektör de ihracat da çiçek açacak. Bizde bu hedefin gerçekleşmesi konusunda gereken tüm desteği vereceğiz. Sektörün gelişimi için atılabilecek adımları sektörün önde gelen firma temsilcileri ve Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçılar Birliği Başkanımız ile istişare ettik.  Üretim ve ihracat için yol haritasını değerlendirdik, bizler de üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. ” dedi.
AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Kepez’de kesme çiçek üreticileri ve İhracatçıları ile bir araya geldi.

Çiçekçilik Sektörünün Daha Da Büyümesini Sağlayacağız

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Kepez’de kesme çiçek üreticileri ve İhracatçıları ile bir araya geldi.

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçılar Birliği Başkanı İsmail Yılmaz ve Antalya Kesme Çiçek Üreticileri ile bir araya gelerek sektörün daha da gelişmesine yönelik atılacak adımlar konusunda görüş alışverişinde bulundu.

ÇİÇEĞİN BAŞKENTİ ANTALYA

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu sektör temsilcilerini ziyarette şunları ifade etti: Antalyamız turizm yanında tarımsal faaliyetleriyle de öne çıkan bir il. Tarımsal faaliyetlerde bizim sebze üretimimiz bilinir Alanya’nın, Gazipaşa’nın muzu, avokadosu bilinir. Finike’nin portakalı bilinir. Kumluca’nın domatesi,  Demre’nin biberi bilinir. Ama çiçek üretimimiz yeterince bilinmiyor. Türkiye’de üretilen kesme çiçeğin 75’i Antalya ve çevresinde üretiliyor.

ÇİÇEK AÇAN İHRACAT…

2021 yılında Antalya'dan yaklaşık 800 milyon dal kesme çiçek, 27’si Avrupa'da olmak üzere 83 ülkeye  ihraç edildi ve  yaklaşık 150 milyon dolarlık döviz girdisi sağladı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’un açıkladıkları 225 milyar dolar tutarındaki ihracat rekorumuzda sektörün küçük de olsa artarak devam eden bir katkısı var. Bu sektörün istihdama da özel bir katkısı var. Çiçekçilik sektöründe özellikle  kadınlar istihdam ediliyor.“

ÇİÇEK İHRACATIMIZDA ARTAN İVME

Firmalarımız Antalya’dan Dünyanın dört bir yanına çiçek üretip ihraç ediyor. Türkiye  kesme çiçek üretim ve ihracatında yakaladığı olumlu ivmeyi, 2022 yılında da sürdürmeyi hedefliyor. Üreticilerimizin hedefi orta vadede 500 milyon dolarlık ihracat. Sektör de ihracat da çiçek açacak. Bizde bu hedefin gerçekleşmesi konusunda gereken tüm desteği vereceğiz. Sektörün gelişimi için atılabilecek adımları sektörün önde gelen firma temsilcileri ve Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçılar Birliği Başkanımız ile istişare ettik.  Üretim ve ihracat için yol haritasını değerlendirdik, bizler de üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. ” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.