CHP’li Çeliktürk’ten Mecliste Tarihe Geçecek Sert Konuşma: “Biz Bandırma Vapuruna Bineriz, Siz İmralı Vapuruna!”
CHP’li Çeliktürk’ten Mecliste Tarihe Geçecek Sert Konuşma: “Biz Bandırma Vapuruna Bineriz, Siz İmralı Vapuruna!”
CHP Kepez Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü İzzet Çeliktürk, Kepez Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında yaptığı konuşmayla siyasetin gündemine oturdu.
antalyahabertakip.com - AK Parti ve ortağı MHP'ye yönelik son yılların en sert eleştirilerini dile getiren Çeliktürk, iktidarın terör politikalarından yargı kararlarına, ekonomik durumdan yaklaşan seçimlere uzanan geniş bir yelpazede çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Konuşmasında sık sık Cumhuriyet değerlerini ve CHP’nin duruşunu hatırlatan Çeliktürk, iktidar partilerinin politikalarını “çelişkili, tutarsız ve tehlikeli” olarak nitelendirdi.
Önemli Günler Üzerinden Cumhuriyet Mesajı
Çeliktürk sözlerine Aralık ayının anlamlı günlerini hatırlatarak başladı. Her başlıkta hem Cumhuriyet’in kazanımlarını hem de sosyal devlet ilkesine ilişkin eleştirilerini dile getirdi:
• 3 Aralık Dünya Engelliler Günü
Engellilerin haklarının lütuf değil, devletin yerine getirmesi gereken bir sorumluluk olduğunu vurguladı.
• 4 Aralık Dünya Madenciler Günü
Çeliktürk, Türkiye’de her maden faciasının ardından yaşanan “unutulma döngüsünü” hatırlattı ve “Bu düzeni değiştirmeye kararlıyız” dedi.
• 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı
Atatürk’ün vizyonu ve Cumhuriyet kazanımlarının altını çizen Çeliktürk; kadınların haklarının “kırmızı çizgi” olduğunu belirtti.
• 21 Aralık Kış Gündönümü
Ekonomik sıkıntı ve siyasi baskının büyüdüğünü söyleyen Çeliktürk, “Karanlık büyüdükçe sabah yaklaşmaktadır!” sözleriyle iktidara sert gönderme yaptı.
“Bu Kurultay Son Muhalefet Kurultayımızdır” — İktidar Mesajı
CHP’nin 39. Olağan Kurultayını hatırlatan Çeliktürk, Genel Başkan Özgür Özel için başarı diledi ve kurultayın yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu vurguladı:
“Bu kurultay, son muhalefet kurultayımızdır. İktidar yürüyüşü başlamıştır.”
Yargı Eleştirisi: “İddianame değil iftiraname!”
CHP’li Çeliktürk, konuşmasının önemli bir bölümünü yargı süreçlerine ayırdı.
Ekrem İmamoğlu İddianamesi
İmamoğlu hakkında hazırlanan iddianameyi sert sözlerle eleştirdi:
“Delil değil, ‘bilmiyorum’, ‘mış/muş’, ‘duydum’ ifadeleriyle dolu. Bu iddianame değil, iftiranamedir.”
Mansur Yavaş’a Soruşturma
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a çorba dağıtıldığı için soruşturma açılmasını eleştiren Çeliktürk,
“Allah akıl fikir versin sizlere!” diyerek tepki gösterdi.
Terör Politikaları ve İmralı Tartışması: En Sert Mesajlar Buradan Geldi
Konuşmanın en çarpıcı bölümü, iktidarın terörle mücadele politikalarına yönelik eleştiriler oldu.
“PKK ile mücadele dediniz, şimdi APO ile müzakere diyorsunuz”
Çeliktürk, iktidar kanadını çelişkili bir politika izlemekle suçlayarak şu ifadeleri kullandı:
“Seçim döneminde ‘PKK ile mücadele’ diye oy istediniz, şimdi kalkmış ‘APO’yla müzakereye başladık’ diyorsunuz!”
Bebek Katili Vurgusu ve Netanyahu Benzetmesi
PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ı “bebek katili” olarak niteleyen Çeliktürk, sert bir benzetme yaparak:
“Filistin’deki Netanyahu neyse, Öcalan da odur!” dedi.
DEM Parti Eleştirisi
CHP'ye yönelik “DEM Parti ile iş birliği” iddialarını hatırlatan Çeliktürk, bu eleştirileri iktidara iade ederek:
“Bize DEM Parti’nin 7. ayağı diyenler, bugün bebek katilinin ayağına gidiyor! Şehitlerimizden hiç mi utanmazsınız?” dedi.
Konuşmasında Bitlis’te 1993’te şehit edilen bir asker ile hamile eşi ve 3 yaşındaki kızının dramatik hikâyesini anlatarak durumu “vahim ve akıl dışı” olarak nitelendirdi.
Bandırma Vapuru – İmralı Vapuru Benzetmesi: Siyaset Gündemine Oturan Sözler
Konuşmanın finali, salonda büyük yankı uyandıran şu sözlerle geldi:
“Biz binersek Bandırma Vapuruna bineriz!
Siz ise İmralı Vapuruna!
Vatanı ihanetin bir nedeni olmaz; er ya da geç bedeli olur!”
Bu ifadeler, toplantının ardından siyasi gündemde geniş yankı buldu ve sosyal medyada hızla yayıldı.
“Bizim Milliyetçiliğimiz Cumhuriyet Milliyetçiliğidir”
Çeliktürk, CHP’nin milliyetçilik anlayışını da şu sözlerle tanımladı:
“Biz hamaset milliyetçisi değiliz; devlet aklıyla, Cumhuriyet aklıyla, Atatürk aklıyla hareket ederiz.”
“Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü pazarlık konusu değildir”
Çeliktürk, konuşmasını Türkiye’nin terörle mücadele kararlılığının değişmeyeceğini vurgulayarak tamamladı.
CHP’li Çeliktürk, ülkenin güvenliği, hukuk düzeni ve Cumhuriyet değerleri konusunda geri adım atmayacaklarını söyledi
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
