Emekli Sadaka Değil, Hakkını İstiyor

Politika 29.04.2021 - 19:36, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2334+ kez okundu.
 

Emekli Sadaka Değil, Hakkını İstiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli ikramiyelerine 100 TL zam yapması ile ilgili hükümeti eleştiren açıklamalarda bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli ikramiyelerine 100 TL zam yapması ile ilgili hükümeti eleştiren açıklamalarda bulundu. Başkan Cengiz, “Emekli sadaka istemiyor, 2018’den beri gasp ettikleri enflasyon farkını istiyor” dedi 2018’den bu yana emeklilere bayram ikramiyesi olarak verilen 1000 liralık tutara, ilk zam bu yıl gerçekleşti. 100 TL zamla 1100 TL olan emeklilerin bayram ikramiyesine muhalefetten sert tepkiler geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, yapılan zammın emekliyle dalga geçmek olduğunu belirtti. Başkan Cengiz’in yapılan zammı ve hükümeti eleştirdiği açıklamanın tamamında şu ifadeler yer aldı; “Emekliye 1000 liralık bayram ikramiyesini 2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin baskısıyla veren AKP hükümeti; aradan geçen 3 yılda ekonomi yerle yeksan olmamış, enflasyon yüzde 50’yi aşmamış, dolar kuru o günden bugüne 2 kat artmamış gibi emekli ikramiyelerine 100 lira zam yaparak 1100 TL olarak belirledi. Bu ülkede sefalete mahkum edilen milyonlarca insan arasında bulunan 13 milyon emekli; Sizden yardım istemiyor! Sizden sadaka istemiyor! Hakkı olmayan bir şey istemiyor! 2018’den bu yana gasp ettiğiniz enflasyon farkını istiyor! En basit hesaplarla bile bugün emekliye verilmesi gereken tutar minimum 1500 TL olmalıdır! Partimizin meclise sunduğu “Emekli ikramiyesi 1500 TL olsun” teklifini reddeden AKP ve MHP; konu yandaşların vergi borçlarını silmek olduğunda telaffuz etmekte zorlanılan devasa rakamlara gözü kapalı onay vermekte. Ülkesine yıllarca hizmet etmiş, alın teriyle çalışmış olan 13 milyon emeklimiz; 100 TL’lik artışı, utanmadan “müjde” diye duyuranlardan er ya da geç hesabını soracaktır!”
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli ikramiyelerine 100 TL zam yapması ile ilgili hükümeti eleştiren açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli ikramiyelerine 100 TL zam yapması ile ilgili hükümeti eleştiren açıklamalarda bulundu. Başkan Cengiz, “Emekli sadaka istemiyor, 2018’den beri gasp ettikleri enflasyon farkını istiyor” dedi

2018’den bu yana emeklilere bayram ikramiyesi olarak verilen 1000 liralık tutara, ilk zam bu yıl gerçekleşti. 100 TL zamla 1100 TL olan emeklilerin bayram ikramiyesine muhalefetten sert tepkiler geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, yapılan zammın emekliyle dalga geçmek olduğunu belirtti. Başkan Cengiz’in yapılan zammı ve hükümeti eleştirdiği açıklamanın tamamında şu ifadeler yer aldı;

“Emekliye 1000 liralık bayram ikramiyesini 2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin baskısıyla veren AKP hükümeti; aradan geçen 3 yılda ekonomi yerle yeksan olmamış, enflasyon yüzde 50’yi aşmamış, dolar kuru o günden bugüne 2 kat artmamış gibi emekli ikramiyelerine 100 lira zam yaparak 1100 TL olarak belirledi.

Bu ülkede sefalete mahkum edilen milyonlarca insan arasında bulunan 13 milyon emekli;

Sizden yardım istemiyor!

Sizden sadaka istemiyor!

Hakkı olmayan bir şey istemiyor!

2018’den bu yana gasp ettiğiniz enflasyon farkını istiyor!

En basit hesaplarla bile bugün emekliye verilmesi gereken tutar minimum 1500 TL olmalıdır!

Partimizin meclise sunduğu “Emekli ikramiyesi 1500 TL olsun” teklifini reddeden AKP ve MHP; konu yandaşların vergi borçlarını silmek olduğunda telaffuz etmekte zorlanılan devasa rakamlara gözü kapalı onay vermekte.

Ülkesine yıllarca hizmet etmiş, alın teriyle çalışmış olan 13 milyon emeklimiz; 100 TL’lik artışı, utanmadan “müjde” diye duyuranlardan er ya da geç hesabını soracaktır!”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.