Geleceğin Akıllı Kenti

Asayiş 06.07.2022 - 21:51, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2281+ kez okundu.
 

Geleceğin Akıllı Kenti

Dünyada artan nüfusla birlikte tüketim ihtiyaçlarının her geçen gün arttığı, kentlerimizin bu talebi karşılaması ve iklim değişikliği, salgın vb krizlere hazır duruma getirmeye çalıştığımız şu günlerde kentlerimizi akıllandırarak geleceğe hazırlama yolunda farkındalık yaratma ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Yeni arayışların hayat bulduğu, yeni bir kuşağın ortaya çıktığı 21. yüzyılda birçok yeni yönelimlerin ortaya çıktığı görülmekte olup, daha yaşanabilir ve sürdürülebilir kentlerin hayat bulması için ortaya çıkmış olan “Akıllı Şehir” kavramı tüm bu sorunlara çözüm olmak noktasında örnek olarak gösterilmektedir. Ülkemizde tüm dünyaya paralel olarak Akıllı Şehir uygulamaları her geçen gün yaygınlaşmakta, dolayısıyla akıllı şehir çalışmalarının ulusal ve yerel ölçekte planlanması ile bu çalışmalara yön verilmesi amacıyla tüm kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin, üniversitelerin, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının ortak bir eylemler bütünü içerisinde hareket etmesi önem arz etmektedir. Dünya kenti Antalya’nın geleceğe bugünden hazırlanarak "GELECEĞİN AKILLI KENTİ" olması vizyonuna katkı koymasını hedeflediğimiz, "GELECEĞİN KENTLERİ; AKILLI ŞEHİRLER" Panelimiz 01 TEMMUZ 2022 tarihinde (ATSO) Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir. Panelimizin açılış konuşması Şube Başkanı Okan HANÇER tarafından yapılmıştır. Açılış konuşmasının ardından NEÜ Mühendislik Fakültesi, Harita Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Savaş DURDURAN, ülkemizde yürütülen Akıllı Şehircilik uygulamaları konulu sunumunu, daha sonra Sabancı Üniversitesi, Ankara Proje Ofisi Direktörü, Akıllı Şehirler Proje Yöneticisi, Esra Elif TEPELİ Konya Büyükşehir Belediyesinde sonuç aşamasına gelen Akıllı Şehir Uygulaması konulu sunumu ve son olarak HKMO Antalya Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet DOĞAN ise Antalya yerelinde Akıllı Şehircilik Uygulamaları konulu sunumunu gerçekleştirmiştir. Dünya kenti Antalya’nın "GELECEĞİN AKILLI KENTİ" olması vizyonu hedefine katkı sağlamak için Akıllı Şehircilik Uygulamalarının konuşulduğu panelimiz soru cevap bölümü ile tamamlanmıştır. Panel kaydımız önümüzdeki günlerde ayrıca HKMO Antalya Şube Youtube kanalı üzerinden de izlenebilecektir. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası olarak toplumcu mühendislik bakış açısı içerisinde, Dünyada artan nüfusla birlikte tüketim ihtiyaçlarının her geçen gün arttığı, kentlerimizi bu talebi karşılayacak, iklim değişikliği krizlerine hazır duruma getirmeye çalıştığımız şu günlerde kentimizi akıllandırma yolunda farkındalık yaratarak, Antalya’da Akıllı Turizm, Akıllı Tarım, Akıllı Kentleşme için neler yapılabilir? Sorusunu kent gündemine taşımak istedik… Değerli panelistlerimiz başta olmak üzere, ev sahibi olarak etkinliğimize destek veren Antalya Ticaret ve Sanayi Odamıza, etkinliğimize katılım sağlayan kamu kurum, yerel yönetimler, üniversite idareci ve bürokratlarına, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları olmak üzere tüm kent paydaşlarına teşekkür ediyoruz.

Dünyada artan nüfusla birlikte tüketim ihtiyaçlarının her geçen gün arttığı, kentlerimizin bu talebi karşılaması ve iklim değişikliği, salgın vb krizlere hazır duruma getirmeye çalıştığımız şu günlerde kentlerimizi akıllandırarak geleceğe hazırlama yolunda farkındalık yaratma ihtiyacı her geçen gün artmaktadır.

Yeni arayışların hayat bulduğu, yeni bir kuşağın ortaya çıktığı 21. yüzyılda birçok yeni yönelimlerin ortaya çıktığı görülmekte olup, daha yaşanabilir ve sürdürülebilir kentlerin hayat bulması için ortaya çıkmış olan “Akıllı Şehir” kavramı tüm bu sorunlara çözüm olmak noktasında örnek olarak gösterilmektedir.

Ülkemizde tüm dünyaya paralel olarak Akıllı Şehir uygulamaları her geçen gün yaygınlaşmakta, dolayısıyla akıllı şehir çalışmalarının ulusal ve yerel ölçekte planlanması ile bu çalışmalara yön verilmesi amacıyla tüm kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin, üniversitelerin, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının ortak bir eylemler bütünü içerisinde hareket etmesi önem arz etmektedir.

Dünya kenti Antalya’nın geleceğe bugünden hazırlanarak "GELECEĞİN AKILLI KENTİ" olması vizyonuna katkı koymasını hedeflediğimiz, "GELECEĞİN KENTLERİ; AKILLI ŞEHİRLER" Panelimiz 01 TEMMUZ 2022 tarihinde (ATSO) Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Panelimizin açılış konuşması Şube Başkanı Okan HANÇER tarafından yapılmıştır.

Açılış konuşmasının ardından NEÜ Mühendislik Fakültesi, Harita Mühendisliği Bölümünden

Prof. Dr. Savaş DURDURAN, ülkemizde yürütülen Akıllı Şehircilik uygulamaları konulu sunumunu, daha sonra

Sabancı Üniversitesi, Ankara Proje Ofisi Direktörü, Akıllı Şehirler Proje Yöneticisi, Esra Elif TEPELİ Konya Büyükşehir Belediyesinde sonuç aşamasına gelen Akıllı Şehir Uygulaması konulu sunumu ve son olarak

HKMO Antalya Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet DOĞAN ise Antalya yerelinde Akıllı Şehircilik Uygulamaları konulu sunumunu gerçekleştirmiştir.

Dünya kenti Antalya’nın "GELECEĞİN AKILLI KENTİ" olması vizyonu hedefine katkı sağlamak için Akıllı Şehircilik Uygulamalarının konuşulduğu panelimiz soru cevap bölümü ile tamamlanmıştır.

Panel kaydımız önümüzdeki günlerde ayrıca HKMO Antalya Şube Youtube kanalı üzerinden de izlenebilecektir.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası olarak toplumcu mühendislik bakış açısı içerisinde,

Dünyada artan nüfusla birlikte tüketim ihtiyaçlarının her geçen gün arttığı, kentlerimizi bu talebi karşılayacak, iklim değişikliği krizlerine hazır duruma getirmeye çalıştığımız şu günlerde kentimizi akıllandırma yolunda farkındalık yaratarak,

Antalya’da Akıllı Turizm, Akıllı Tarım, Akıllı Kentleşme için neler yapılabilir? Sorusunu kent gündemine taşımak istedik…

Değerli panelistlerimiz başta olmak üzere, ev sahibi olarak etkinliğimize destek veren Antalya Ticaret ve Sanayi Odamıza, etkinliğimize katılım sağlayan kamu kurum, yerel yönetimler, üniversite idareci ve bürokratlarına, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları olmak üzere tüm kent paydaşlarına teşekkür ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.