Hafizelerimiz Gönül Coğrafyamiza Önderlik Edecek

Asayiş 15.05.2022 - 19:00, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2770+ kez okundu.
 

Hafizelerimiz Gönül Coğrafyamiza Önderlik Edecek

Vali Ersin Yazıcı, Kepez’de düzenlenen Yatılı Kız Kur’an Kursları Hafızlık İcazet Merasimi’ne katıldı.
Vali Ersin Yazıcı, Kepez’de düzenlenen Yatılı Kız Kur’an Kursları Hafızlık İcazet Merasimi’ne katıldı. Antalya Müftülüğü himayesinde gerçekleştirilen Merkez Kız Kur’an Kursu ve Nigar Hatun Kız Kur’an Kurs’nda eğitimini tamamlayan 47 hafizeye, Hafızlık İcazet Merasimi yapıldı. Kepez İlçesi, Erdem Beyazid Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Vali Ersin Yazıcı ve Hanife Yazıcı’nın yanı sıra, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Kur’an kursu öğrencileri ve veliler katıldı. Biz Her Zaman İslam Alemine Hizmet Eden Bir Millet Olduk Hafızlığın sadece Kur’an’ı ezberlemek olmadığını, Kur’an’ın manasını ve hükümlerini kalplere işlemek olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “Güzel bir ana tanıklık ediyoruz. Allah bu güzellikleri yurdumuzda her daim yaşatmayı bize nasip etsin. ‘Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli’ diyor şair. Biz İslamla şereflendikten sonra bütün İslam Âlemine hizmet eden, hürmet eden ve uğruna mücadeleler veren bir millet olduk. Genç kızlarımızın yetiştirecekleri evlatlar da etraflarına saçacakları ışıktan etkilenecek,  gençler sayesinde büyük devletimiz, gönül coğrafyamıza hem önderlik edecek hem de dünyaya adaleti getirecektir. Bu da kıymetli hocalarımız sayesinde oluyor. Ben öncelikle hafız kızlarımızın anne ve babalarını tebrik ediyorum. Böyle ulvi bir karar verip bu zor işi başardıkları için. Tabi ki kızlarımızı yetiştiren İl Müftümüz, İlçe Müftümüz ve çok kıymetli hocalarımıza da huzurlarınızda teşekkür ederek onlar için bir alkış istiyorum. Hafızlarımıza da diyorum ki Allah sizleri yanımızdan, başımızdan eksik etmesin. Bahtınız yolunuz açık olsun.” dedi. Protokol konuşmalarının ardından İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Vali Ersin Yazıcı’ya bir plaket takdim etti. Hafizelerin taç giyme töreninin ardından Vali Ersin Yazıcı ve Hanife Yazıcı Hafızlık İcazeti alan 47 hafize ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Vali Ersin Yazıcı, Kepez’de düzenlenen Yatılı Kız Kur’an Kursları Hafızlık İcazet Merasimi’ne katıldı.

Vali Ersin Yazıcı, Kepezde düzenlenen Yatılı Kız Kuran Kursları Hafızlık İcazet Merasimine katıldı.

Antalya Müftülüğü himayesinde gerçekleştirilen Merkez Kız Kuran Kursu ve Nigar Hatun Kız Kuran Kursnda eğitimini tamamlayan 47 hafizeye, Hafızlık İcazet Merasimi yapıldı.

Kepez İlçesi, Erdem Beyazid Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Vali Ersin Yazıcı ve Hanife Yazıcı’nın yanı sıra, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Kuran kursu öğrencileri ve veliler katıldı.

Biz Her Zaman İslam Alemine Hizmet Eden Bir Millet Olduk

Hafızlığın sadece Kuran’ı ezberlemek olmadığını, Kuran’ın manasını ve hükümlerini kalplere işlemek olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Vali Yazıcı; Güzel bir ana tanıklık ediyoruz. Allah bu güzellikleri yurdumuzda her daim yaşatmayı bize nasip etsin. Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli ebedi yurdumun üstünde benim inlemelidiyor şair. Biz İslamla şereflendikten sonra bütün İslam Âlemine hizmet eden, hürmet eden ve uğruna mücadeleler veren bir millet olduk. Genç kızlarımızın yetiştirecekleri evlatlar da etraflarına saçacakları ışıktan etkilenecek,  gençler sayesinde büyük devletimiz, gönül coğrafyamıza hem önderlik edecek hem de dünyaya adaleti getirecektir. Bu da kıymetli hocalarımız sayesinde oluyor. Ben öncelikle hafız kızlarımızın anne ve babalarını tebrik ediyorum. Böyle ulvi bir karar verip bu zor işi başardıkları için. Tabi ki kızlarımızı yetiştiren İl Müftümüz, İlçe Müftümüz ve çok kıymetli hocalarımıza da huzurlarınızda teşekkür ederek onlar için bir alkış istiyorum. Hafızlarımıza da diyorum ki Allah sizleri yanımızdan, başımızdan eksik etmesin. Bahtınız yolunuz açık olsun.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Vali Ersin Yazıcı’ya bir plaket takdim etti. Hafizelerin taç giyme töreninin ardından Vali Ersin Yazıcı ve Hanife Yazıcı Hafızlık İcazeti alan 47 hafize ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.